fbpixel

Search icon
Search
Inside Sienna Miller's Cottage: Η μοναδική εξοχική κατοικία της στην αγγλική ύπαιθρο
INTERIORS

Inside Sienna Miller's Cottage: Η μοναδική εξοχική κατοικία της στην αγγλική ύπαιθρο

Μας κάνει να ονειρευόμαστε...


Όταν η ηθοποιός Sienna Miller είδε για πρώτη φορά ένα εξοχικό σπίτι με αχυρένια στέγη του 16ου αιώνα στο Buckinghamshire της Αγγλίας, το ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή. «Ήταν μια εποχή που υπήρχε μεγάλη προσοχή του Τύπου πάνω μου και ήθελα κάπως να ξεφύγω. Αγόρασα το σπίτι διότι μου έδωσε την αίσθηση ενός καταφυγίου. Επιθυμούσα, επίσης, μια κατοικία στην οποία θα μπορούσα να βρεθώ με φίλους και οικογένεια, να τρώγαμε παρέα και να συζητούσαμε για ώρες».

Όταν δεν πρωταγωνιστεί σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές (συμπεριλαμβανομένου ενός ρόλου στη σειρά της Apple TV+, "Extrapolations", που θα κάνει το ντεμπούτο της τον επόμενο χρόνο), η Miller, η κόρη της, οι φίλοι και η οικογένειά της περνούν ένδοξες στιγμές στο σπίτι. Το σπίτι για περισσότερο από μια δεκαετία είχε παραμείνει σε κακή κατάσταση, γεμάτο ξεθωριασμένα χρώματα, με το δάπεδο σχεδόν ανέγγιχτο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ωστόσο, η ηθοποιός ήθελε να ανακαινίσει το εσωτερικό του και να φτιάξει από την αρχή τους υπέροχους κήπους του, γνωρίζοντας ακριβώς πού θα απευθυνθεί και από πού θα αντλήσει έμπνευση. «Ήθελα ένα σπίτι Gaby!» λέει η Miller, αναφερόμενη στα σπίτια της αγαπημένης της φίλης Gaby Dellal στο Λονδίνο και την Κορνουάλη, με τους  εκλεκτικούς εσωτερικούς τους χώρους, όπου vintage υφάσματα και κιλίμια, βιομηχανικά εξαρτήματα και άλλα homie στοιχεία συνδυάζονται σε απρόσμενες ενώσεις που αποπνέουν ζεστασιά, άψογη αισθητική κι «εγκάρδιο» χαρακτήρα.

Take a tour!
ad0922-miller-8.jpg

First of all, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι το ονειρεμένο outdoor σκηνικό. Ένα προς ένα τα στοιχεία συνθέτουν ένα περιβάλλον απαράμιλλου κάλλους: πανύψηλα φυτά και πολύχρωμα λουλούδια, προσεγμένα living spaces για αμέτρητες καλοκαιρινές στιγμές στη δροσιά της αγγλικής εξοχής, κι ένα τόσο φυσικά βγαλμένο chicness, σαν αυτό που εκπέμπει η ίδια η Miller.

Από την είσοδο και μόνο, ο ρομαντισμός και η λιτότητα είναι αυτά που κυριαρχούν και ορίζουν τον σχεδιασμό όλων των χώρων. Τίποτα δε μοιάζει περιττό και επιτηδευμένα τοποθετημένο. Όλα προσφέρουν την απαραίτητα touches για ένα σκηνικό, που καταφέρνει να γίνεται ένα με το καταπράσινο τοπίο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η ηθοποιός προτίμησε να διακοσμήσει όλα της τα δωμάτια με αντίκες και διάφορα αντικείμενα που ξεχωρίζουν για τον sustainable χαρακτήρα τους. 

ad0922-miller-3.jpg

Όσον αφορά στα κυρίαρχα χρώματα που εντοπίζονται, αυτά δεν είναι άλλα από το διαχρονικό λευκό και το «ζεστό» σκούρο καφέ. Ιδανικές αποχρώσεις, που εξασφαλίζουν bright όψη σε συνδυασμό με μια rustic, πιο cozy και ατμοσφαιρική αίσθηση που θεωρείται ένα από τα βασικά highlights ολόκληρης της κατοικίας. Παράλληλα, το ξύλο και οι επιφάνειες από μάρμαρο ανήκουν στα πρωταγωνιστικά υλικά κατασκευής.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, υπέροχα χαλιά κι εκλεπτυσμένα decor pieces αναβαθμίζουν τόσο το indoor όσο και το outdoor σκηνικό, του χαρίζουν extra χρώμα και διάσταση και κάνουν το τελικό αποτέλεσμα άξιου θαυμασμού για κάθε λάτρη του design. Όλη η κατοικία αποδεικνύει περίτρανα πως η απλότητα και οι πρακτικές, «καθαρές» γραμμές μπορούν να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό περιβάλλον.

befunky-collage72.jpg

Μιλώντας για την εξοχική της κατοικία, η ηθοποιός ανέφερε:«Μου ερχόταν να βάλω να τα κλάματα όταν είδα το λιβάδι και τα αγριολούλουδα να απλώνονται μπροστά στο σπίτι. Όλα έγιναν σε πολύ λίγο χρόνο. Η Gaby, που πραγματοποίησε το makeover, είναι πραγματική καλλιτέχνης. Είναι παράδεισος να κοιμάμαι στην κρεβατοκάμαρά μου και να ξυπνάω με το φως του ήλιου που μπαίνει από τις κουρτίνες».

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του εξοχικού σπιτιού της ηθοποιού!

Φωτογραφίες: AD