fbpixel

Search icon
Search
Jacket & Dress: Οι πιο it συνδυασμοί για όλες τις φθινοπωρινές σας εμφανίσεις
STYLING TIPS

Jacket & Dress: Οι πιο it συνδυασμοί για όλες τις φθινοπωρινές σας εμφανίσεις

Τα κομμάτια που θα μετατρέψουν τα σύνολά σας στα απόλυτα fashionable looks


Το καλοκαίρι μπορεί να έχει αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται μία μακρινή ανάμνηση, αλλά ένα κομμάτι, το οποίο δεν μπορούμε σίγουρα να αποχωριστούμε είναι τα φορέματα. Η αλήθεια είναι ότι κατέχουν μία σημαντική θέση στην γκαρνταρόμπα μας ανεξαρτήτως εποχής, με πικρές παραλλαγές και λεπτομέρειες ώστε να συμβαδίζουν με τη σεζόν.

Καθώς λοιπόν η θερμοκρασία έχει αρχίσει σταδιακά να πέφτει –κυρίως τις βραδινές ώρες-, σας προτείνουμε να φορέσετε το αγαπημένο σας αλλά με ένα stylish jacket. Μπορεί να σας φαίνεται ένας απλός συνδυασμός, αλλά εάν θέλετε να ακολουθείτε τους κανόνες by the book πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποια μυστικά γι' αυτούς τους συνδυασμούς. Πρέπει να δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στα μήκη και τις σιλουέτες για να δημιουργήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο και «σωστό» look. 

Τα κορίτσια της μόδας αλλά και του street style μας έχουν για ακόμα μία φορά τη λύση. Φρέσκες ιδέες σε σχέδια αλλά και μοντέρνοι συνδυασμοί είναι μερικά από τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά. Ανεξάρτητα από το εάν το στιλ σας ανήκει στην κατηγορία του casual ή του πιο «επίσημου», παρακάτω θα συναντήσετε τους απόλυτους dress & jacket combos, που θα σας συνοδεύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και για πλήθος περιστάσεων. Συνεχίστε να διαβάζετε και απογειώστε... το στιλ σας!

Suede jacket & Linen dress

jacket-and-dress-2.jpg
Image source: @monikh

Μπορεί για τη φετινή σεζόν να έχει την τιμητική της η δεκαετία του 1980, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι επιρροές αλλά και τα trends από τα ’70s δεν έχουν εξίσου ισχυρή παρουσία τους επόμενους μήνες. Τα suede jackets με τα κρόσσια, θεωρούνται must τόσο για τις φθινοπωρινές σας εμφανίσεις όσο και για τις χειμερινές. Για να τα αναδείξετε και να τα αναβαθμίσετε δεν έχετε παρά να τα συνδυάζετε με ουδέτερες αποχρώσεις. Επιλέξτε ένα καφέ πανωφόρι και ταιριάξτε με ένα φόρεμα σε crème τόνο. Μη διστάσετε να προτιμήσετε το linen dress για όσο ακόμα μας το επιτρέπει η θερμοκρασία.

Blazer & Floral mini dress

jacket-and-dress-3.jpg
Image source: @asos_lotte

Ένα σακάκι είναι ένα κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν «έχει» εποχές, διότι μπορεί να φορεθεί όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτου περιστάσεων. Για τους μήνες που διανύουμε εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα oversized blazer και να το συνδυάσετε χωρίς δεύτερη σκέψη με ένα mini φόρεμα. Για να κάνετε την εμφάνισή σας ακόμα πιο ενημερωμένη, επιλέξτε ένα floral dress. Για πιο «ήρεμα» σύνολα, κινηθείτε σε απαλές αποχρώσεις, με το σακάκι σας να είναι σ’ ένα neutral tone. Για τις πιο τολμηρές, κινηθείτε σε έντονους printed χρωματισμούς μαζί μ’ ένα bold blazer. Ολοκληρώστε με ankle boots.

Beige blazer + Checked dress

jacket-and-dress-4.jpg
Image source: @michellemdriscoll

Τα printed items είναι κομμάτια, τα οποία μπορούμε να τα επιλέξουμε εκτός των άλλων και για να χαρίσουν χρώμα στις εμφανίσεις μας αλλά και μία πιο «παιχνιδιάρικη» διάθεση. Ένα από τα hot μοτίβα του φθινοπώρου είναι το καρό. Πολλές φορές όμως, τα «παραδοσιακά» checks μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Γι' αυτόν τον λόγο μπορείτε να κινηθείτε safe, διαλέγοντας ένα φόρεμα σε έντονες και φωτεινές αποχρώσεις μαζί με ένα σακάκι στους τόνους του μπεζ. Τόσο απλά!

Plaid jacket & Denim dress

jacket-and-combos-1.jpg
Image source: @erika_boldrin

Ένας από τους ευκολότερους συνδυασμούς υφασμάτων, είναι το plaid μαζί με το τζιν. Το πρώτο ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των καρό υφασμάτων και το επιλέγουμε συχνότερα τους χειμερινούς μήνες. Από την άλλη πλευρά, τα τζιν φορέματα, είναι μια διαχρονική και πολύ εύκολη επιλογή καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους. Αποτελούν και μία όμορφη εναλλακτική για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα. Προτιμήστε ένα κόκκινο jacket μαζί με το jean dress και ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με loafers.

Leather jacket & Silk slip dress

jacket-and-combos-2.jpg
Image source: @_jeanettemadsen_

Είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να αγαπάει τη μόδα και να μην έχει στην κατοχή της τουλάχιστον ένα δερμάτινο jacket. Ιδανικό για την περίοδο που διανύουμε, αποτελεί ίσως το πιο εύκολο κομμάτι σ΄ αυτήν την κατηγορία. Ο συνδυασμός του μαζί μ’ ένα slip dress, θα δημιουργήσει μία φανταστική αντίθεση, χαρίζοντας ένα απόλυτα fashionable αποτέλεσμα. Προσθέστε στο σύνολό σας και δερμάτινα αξεσουάρ όπως chunky sole boots και μία it bag.