fbpixel

Search icon
Search
Είστε βαμμένες όλη μέρα; Πώς δε θα «τρέχει» το μακιγιάζ των ματιών
MAKE UP

Είστε βαμμένες όλη μέρα; Πώς δε θα «τρέχει» το μακιγιάζ των ματιών

Τα απόλυτα αγαπημένα μας tricks που μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε


Σε περιόδους που το makeup είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σας, το eye running effect είναι κάτι που σίγουρα αντιμετωπίζετε. Όποιος και αν είναι ο δικός σας λόγος για τον όποιο το παρατηρείτε, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις top συμβουλές για να το σταματήσετε, ήδη από σήμερα. Απολαύστε τις μέρες και τις νύχτες σας με όσους αγαπάτε και σταματήστε να σκέφτεστε πως θα κρατήσετε το μακιγιάζ σας αψεγάδιαστο. Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι οι κατάλληλες τεχνικές και όχι παραπάνω ώρα ή προσπάθεια. 

Μην ενυδατώνετε το πρόσωπο σας υπερβολικά

shutterstock-1890640492.jpg

Η υπερβολική ενυδατική κρέμα θα κάνει το μακιγιάζ σας να μουτζουρωθεί, γι' αυτό φροντίστε να μην απλώσετε μεγάλη ποσότητα κρέμας ματιών γύρω από την περιοχή των ματιών σας αμέσως πριν εφαρμόσετε τα προϊόντα μακιγιάζ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού για να έχετε τη μέγιστη ενυδάτωση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα ελαφρύ balm ματιών που απορροφάται εύκολα από το δέρμα σας, αντί να επενδύσετε σε πλούσιες υφές. Αυτές μπορείτε να τις κρατήσετε για την ώρα του βραδινού skincare routine.

Εφαρμόστε Primer

shutterstock-2018962904.jpg

Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ ματιών, όπως eyeliner, ή μάσκαρα είναι πάντα σημαντικό να τοποθετείτε primer στα μάτια. Μπορεί αυτό το προϊόν να θεωρείται από πολλούς περιττό αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνει το makeup σας να παραμένει σταθερό όλη μέρα. Ακόμη, θα «καλύψει» τυχόν μικρές λεπτές γραμμές που μπορεί να έχετε.

Χρησιμοποιήστε αδιάβροχα προϊόντα 

shutterstock-2127851789.jpg

Όταν ξέρετε ότι θα φοράτε το μακιγιάζ σας για ώρες τότε η πιο σωστή κίνηση που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχα προϊόντα. Έχουν τέλεια απόδοση, βγαίνουν το ίδιο εύκολα με τα κατάλληλα προϊόντα ντεμακιγιάζ και διατηρούν το πρόσωπο σας αλαβάστρινο όλη τη μέρα. Από τα eyeliner μέχρι τη μάσκαρα, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Χρησιμοποιείστε πούδρα

shutterstock-2163026239.jpg

Αφού εφαρμόσετε primer στα καπάκια των ματιών σας, περάστε τα με μια ημιδιαφανή πούδρα χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο. Όσο για το κάτω μέρος δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πούδρα κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων πριν και μετά την εφαρμογή του concealer για επιπλέον παραμονή του προϊόντος. Αν δεν έχετε τα κατάλληλα πινέλα μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε λίγο βαμβάκι για να τη σταθεροποιήσετε.