fbpixel

Search icon
Search
Interior Design: Ποιες τάσεις είναι πλέον ξεπερασμένες και ποιες νέες έρχονται αυτό το φθινόπωρο
INTERIORS

Interior Design: Ποιες τάσεις είναι πλέον ξεπερασμένες και ποιες νέες έρχονται αυτό το φθινόπωρο

Δείτε τι θεωρείτε "in" και τι "out", αλλάζοντας τη διακόσμηση των χώρων σας


διακόσμηση του σπιτιού αποτελεί μια διαδικασία που σας επιτρέπει να εκφράσετε την προσωπική σας αισθητική και να αξιοποιήσετε με τον πιο δημιουργικό τρόπο τον ελεύθερό σας χρόνο. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε μια «ανάσα» πριν το φθινόπωρο, αυτή είναι η ευκαιρία σας να δημιουργήσετε το σκηνικό των ονείρων σας! Καλώς ή κακώς, είτε ακολουθείτε τις τάσεις είτε όχι, είναι σημαντικό να έχετε μια εικόνα για το ποια είναι τα interior design trends που πρόκειται να κυριαρχήσουν το προσεχές διάστημα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας να χαρακτηρίζεται για τον updated χαρακτήρα του.

Παρακάτω, καταγράψαμε τις τάσεις που θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες, αλλά και αυτές που έρχονται για να τις αντικαταστήσουν!

Out

Απόλυτη αρμονία

minimalist-interior-design.jpg
Φωτογραφία: Satin and Slate Interiors

Τα απόλυτα αρμονικά σκηνικά ανήκουν εδώ και αρκετές σεζόν στο παρελθόν. Θεωρούνται μονότονα και passé από τους design experts, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να διακοσμεί out of the box και να μην ακολουθεί μια συγκεκριμένη τάση. Η τελειότητα δεν είναι πια ένα άπιαστο όνειρο, αλλά κάτι το οποίο έχει ξεπεραστεί προ πολλού!

Μινιμαλισμός

media-gallery-salvatori-inspiration-singapore-loft-style-1.jpg
Φωτογραφία: Salvatori

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τον μινιμαλισμό για τη διακόσμησή τους, με στόχο να εξασφαλίσουν ισορροπία και να διευκολύνουν τη διαμονή τους στο σπίτι. Ωστόσο, ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορεί εύκολα να ξεχωρίζει για κάποιον ιδιαίτερο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δείχνει βαρετό, ιδίως όταν δεν έχει διακοσμηθεί με επιτυχία. 

Ψυχροί τόνοι

6m4a8443-1024x683-1.jpg
Φωτογραφία: Coco Lapine Design

Ίσως κάτι που θα έπρεπε να έχουμε αποχαιρετήσει εδώ και χρόνια είναι οι ψυχρές αποχρώσεις, μιας και τη θέση τους έχουν πάρει οι πιο θερμές και γήινες. Με το να προσθέτετε χρωματισμούς που περιλαμβάνουν γκρι υποτόνους, αυτό που καταφέρνετε είναι δημιουργείτε ένα «κρύο» και ξεπερασμένο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο φυσικά και δεν αποτελεί ζητούμενο.

Επίσημες τραπεζαρίες και ανέγγιχτα σαλόνια

covet-house-modern-dining-room.jpg
Φωτογραφία: Luxxu

Πλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε κάποιον χώρο στο σπίτι σας που να μην χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Κυρίως αυτό ισχύει για τις επίσημες τραπεζαρίες και τα αντίστοιχα living rooms, που θεωρούνται εντελώς παρωχημένα. Οι άνετοι, casual χώροι που επιτελούν διπλό καθήκον συνεχίζουν να είναι πολύ δημοφιλείς (τραπεζαρία στην κουζίνα ή ένα μόνο σαλόνι για κάθε περίσταση). Από εδώ και πέρα, θα δούμε ακόμα περισσότερους πολυλειτουργικούς χώρους - ακόμα και τραπεζαρίες που λειτουργούν παράλληλα και ως γραφείο. 

Έπιπλα από τεχνητό ξύλο

mam-0199-1.jpg
Φωτογραφία: ArchDaily

Ώρα να έρθουν στην επιφάνεια τα φυσικά, ακατέργαστα υλικά, όπως θα δούμε και παρακάτω. Πολλές φορές, πέφτετε στην παγίδα φθηνότερων λύσεων στα έπιπλα που υστερούν στην ποιότητα και στη διαχρονική τους αξία. Αυτά συνήθως είναι γρήγορα φτιαγμένα και τα υλικά τους είναι τεχνητά, με αποτέλεσμα να μην αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.


In

Mix & match

interior-design-kingston-lafferty-design-ireland-idx230201-kld02-headercrop.jpg
Φωτογραφία: Interior Design Magazine

Μπορεί οι τάσεις στη διακόσμηση να έρχονται και να φεύγουν, αλλά αυτό που παραμένει σταθερό είναι το mix & match. Ουσιαστικά, έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να μπερδέψετε πολλά και διαφορετικά στιλ μεταξύ τους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα να διακρίνεται για την αρμονία και τον μοντερνισμό που θα αποπνέει. Εντάξτε μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, όπως έναν μεγάλο χρυσό καθρέφτη ή μια vintage πολυθρόνα. Plus, ο συνδυασμός διαφορετικών μεταξύ τους prints είναι must! 

Ακόμα περισσότερο πράσινο

0118-ad-berk05-02-sq.webp
Φωτογραφία: Architectural Digest

Η αγάπη μας για τα φυτά εσωτερικού χώρου ολοένα και αυξάνεται, και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να γεμίσετε κι εσείς τα δωμάτιά σας με ακόμα περισσότερο πράσινο. Πλέον, πέρα από μικρές γλάστρες που απλώς χαρίζουν λίγο χρώμα στον χώρο, βλέπουμε πως τα oversized indoor plants διεκδικούν έδαφος και γίνονται οι πρωταγωνιστές σε κάθε σύγχρονη κατοικία. 

Sustainable υλικά

pcfzyoav-gensler-2-1200x800.jpg
Φωτογραφία: Commercial Interior Design

Υπάρχει ήδη μια αυξανόμενη τάση στον χώρο του interior design για τα φυσικά υλικά, που θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον. Ιδέες, όπως τοίχοι από φελλό κι έπιπλα από μπαμπού θα αναδείξουν και θα συνδυαστούν με μια πληθώρα από σχέδια εσωτερικού σχεδιασμού σε όλους τους χώρους στα επόμενα χρόνια.

Τέχνη παντού

luxury-and-artful-interior-design-loft-new-york-design-agenda.jpg
Φωτογραφία: New York Design Agenda

H παρουσία της τέχνης είναι αυτή που κάνει έναν χώρο να ξεχωρίζει, προσδίδοντάς του χαρακτήρα. Περίτεχνοι τοίχοι με ταπετσαρίες έρχονται να χαρίσουν ανανεωμένο αέρα ακόμα και στο πιο μονότονο δωμάτιο του σπιτιού, ενώ για extra χρώμα κι ενδιαφέρον, προσθέστε πίνακες στους τοίχους, καθώς και άλλα art pieces σε κάθε γωνιά.

Έντονα χρώμα και απροσδόκητοι συνδυασμοί

amanda-nisbet-design-ba-0055729lr.webp
Φωτογραφία: Architectural Digest

Είναι σημαντικό να ζείτε σ' ένα περιβάλλον που εκπέμπει αισιοδοξία και fun διάθεση. Για να το πετύχετε, δεν έχετε παρά να γεμίσετε τους χώρους σας μ' έντονα χρώματα ή και pastel για εσάς που προτιμάτε κάτι πιο διακριτικό. Μη διστάσετε να συνδυάσετε φαινομενικά αταίριαστες μεταξύ τους αποχρώσεις, καθώς και να προσθέσετε neon πινελιές που θα προσδώσουν ακόμη πιο μοντέρνο τόνο.

Κεντρική φωτογραφία: The New York Times