fbpixel

Search icon
Search
Navy Blue: 5 ιδέες για να εντάξετε στην κατοικία σας το πιο hot color trend του φθινοπώρου
INTERIORS

Navy Blue: 5 ιδέες για να εντάξετε στην κατοικία σας το πιο hot color trend του φθινοπώρου

Αυτή η σκούρα απόχρωση του μπλε ανήκει στα κορυφαία fall trends στο interior design


Το φθινόπωρο είναι κοντά και αυτή φαντάζει ως η ιδανική εποχή για μικρές -ή και μεγάλες- αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πώς δείχνουν οι χώροι μας, προσδίδοντάς τους χαρακτήρα ανάλογα, φυσικά, με το στιλ που θα επιλέξουμε. Ανάμεσα στα αναπάντεχα color trends της νέας σεζόν βρίσκεται και το navy blue, που πρόκειται να το δούμε να πρωταγωνιστεί το επόμενο διάστημα σε κάθε σύγχρονη κατοικία

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε μερικούς από τους πιο hot τρόπους που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε αυτήν τη σκούρα απόχρωση του μπλε στη διακόσμηση των χώρων σας!

1. Στους τοίχους

119716427-617057592513431-4031928923160102736-n-4f5d7bb2091d4ce9b88d01e3dcdc4f74.jpg
Φωτογραφία: MyDomaine

O πιο εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε τους χώρους του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας αυτήν την απόχρωση, είναι να βάψετε τους τοίχους. Ακόμα κι αν προτιμάτε κλασικά χρώματα, μπορείτε να κάνετε pop up βάφοντας μόνο έναν τοίχο του σπιτιού στον χώρο όπου περνάτε την περισσότερη ώρα της ημέρας, όπως το σαλόνι το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και το γραφείο, αν εργάζεστε from home. Με αυτό το makeover, θα δείτε τεράστια διαφορά στο σκηνικό της κατοικία σας, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια.


2. Στο υπνοδωμάτιο

memoryfoamwarehouse-co-uk.jpeg
Φωτογραφία: Aspect Wall Art

Τι πιο μοντέρνο από αυτήν την απόχρωση στο υπνοδωμάτιό σας! Τώρα ήρθε η στιγμή να βάλετε στο πρόγραμμά σας το bedroom makeover που τόσο έχετε ανάγκη, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη διάθεσή σας. Κάνοντας focus σε αυτό κι επειδή δεν υπάρχει πλέον λόγος να βαριέστε το προσωπικό σας «καταφύγιο», η τάση του navy blue δεν πρέπει να απουσιάζει ούτε από το υπνοδωμάτιό σας, διότι θα χαρίσει τον αέρα που τόσο θαυμάζετε σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, τον οποίο πανεύκολα μπορείτε να αποκτήσετε κι εσείς. Από το χρώμα του τοίχου όπου θα ακουμπά το κεφαλάρι του κρεβατιού σας, μέχρι details που θα μεταμορφώσουν ολόκληρο το bed place, βρίσκονται στο χέρι σας για να καθιερώσετε αυτόν το χώρο στο απόλυτο σημείο του σπιτιού σας.


3. Στην κουζίνα

1-1ye6aop-ifbk6wtnciwfag.jpg
Φωτογραφία: Medium

Μπορεί να φαντάζει κάπως παράτολμο στο μυαλό σας το συγκεκριμένο χρώμα εντός του kitchen place, αλλά οι interior experts έχουν βρει τους κατάλληλους κι άκρως stylish τρόπους για να το εντάξετε. Και πάλι έχετε τόσες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε ό,τι ακριβώς ταιριάζει στο δικό σας χώρο και, σίγουρα, στην προσωπική σας αισθητική. Εάν θέλετε να πρωταγωνιστήσει το μπλε σε ολόκληρη την κουζίνα, τότε θα σας προτείναμε να πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε ντουλάπια αυτής της απόχρωσης, έχοντας όμως ένα mat τελείωμα προκειμένου να μείνουν διαχρονικά μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Συνδυάστε τα με κλασικά λευκά πλακάκια στους τοίχους και πάγκους στο αντίστοιχο χρώμα, έτσι ώστε το μπλε να ξεχωρίσει και το αποτέλεσμα να μη ξεφύγει από τα γούστα σας, όσο κι αν διαμορφωθούν οι τάσεις στη διακόσμηση. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να συνδυάσετε το navy blue με εξίσου bold τόνους, όπως είναι το σκούρο καφέ ή ακόμα και το μαύρο.


4. Ένα total navy blue σκηνικό

navy-blue-interiors.jpeg
Φωτογραφία: Audenza Blog

Για εσάς τους πιο τολμηρούς, μια απόλυτα stylish ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα σκηνικό γεμάτο με αυτήν τη hot απόχρωση. Το γεγονός, όμως, ότι πρόκειται για ένα αρκετά σκούρο χρώμα, μπορεί να διώχνει από το μυαλό σας αυτήν τη σκέψη. Σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι μικρό, το navy blue θα το κάνει να δείχνει ακόμα μικρότερο και σκοτεινό. Ακολουθήστε καλύτερα την πρώτη ιδέα. 


5. Συνδυάστε το με άλλες αποχρώσεις

ey46auhovnskzpbs4qmolm-1200-80.jpg
Φωτογραφία: Livingetc

Για extra διάσταση, μπορείτε να συνδυάσετε διάφορες αποχρώσεις μεταξύ τους, χωρίς απαραίτητα να ανήκουν στην παλέτα του μπλε. Το καφέ και οι τόνοι του, για παράδειγμα, ταιριάζουν φανταστικά με το navy blue, όπως επίσης και το διαχρονικό λευκό. Μάλιστα, αν είστε λάτρεις των μεταλλικών στοιχείων, δεν έχετε παρά να τα προσθέσετε στη διακόσμησή σας. Δημιουργήστε μια σκουρόχρωμη μπλε βάση, λοιπόν, και αναβαθμίστε την όλη όψη του σκηνικού σας με metallic details, όπως χρυσό ή rose gold.

Κεντρική φωτογραφία: The Spruce