fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Inspiring living

ΗΟΜΕ

Inspiring living

Μια κατοικία υψηλής αισθητικής με την υπογραφή της Zege, τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στο interior design, δεν μπορεί παρά να αποπνέει την αύρα του εξαιρετικού. Η αρμονία συναντά με τον πιο υπέροχο τρόπο το όνειρο των ιδιοκτητών για την ιδανική κατοικία.
Υπηρετώντας µε θέρµη τους κώδικες της υψηλής αισθητικής και της ποιότητας, µέσω λιτών γραµµών, η κατοικία στη Βαρυµπόµπη είναι χτισµένη µέσα σε κτήµα 2,5 στρεµµάτων και απολαµβάνει έναν καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο, ιδιαίτερα επιµεληµένο και κοµψό. Τα βασικά της συστατικά είναι η διάχυτη αρµονία, η εκλεπτυσµένη απλότητα µε µικρές ισορροπηµένες δόσεις πολυτέλειας, το ανθρώπινο µέτρο σε όλους τους χώρους και η απόλυτη εναρµόνιση µε το φυσικό περιβάλλον. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zege έδωσε ιδιαίτερη έµφαση στη χρήση εξαιρετικής ποιότητας «ζωντανών» και σχεδόν ακατέργαστων υλικών (πέτρα, ξύλο, µέταλλο, κονιάµατα-ασβέστες), αλλά και στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα της τα δίκτυα, µελετηµένα από εξαιρετικούς επιστήµονες-µελετητές, η ύπαρξη της οποίας, όµως, παραµένει «αόρατη».
Η κύρια κατοικία, αποτέλεσµα σοβαρής και εξολοκλήρου ανακαίνισης ενός υπάρχοντος παλαιότερου κτίσµατος, συµπληρώθηκε από µία πρόσθετη «µικρή οικία», η οποία µελετήθηκε για να λειτουργεί βοηθητικά στην κύρια. Μεταξύ τους συνδέονται µε µία αισθητική «σέρα», που αποτελεί και την κύρια είσοδο και των δύο οικηµάτων, οι οποίες µπορούν να λειτουργούν ενιαία ως ολότητα, αλλά και ξεχωριστά ως δύο κατοικίες. Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της 4µελούς οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αυτονοµία σε δύο ακόµη άτοµα, που αποτελούν το µόνιµο προσωπικό της και συµπληρώνονται από ξενώνα, εσωτερικό γυµναστήριο και χαµάµ, laundry, computer room και µηχανοστάσιο.
Τα υλικά «δένουν» όλα µεταξύ τους και όλα µαζί µε τη φύση που τα περιβάλλει. Ο κήπος µε όλες τις χρήσεις του, σχεδιασµένος µε στιβαρότητα κι ευαισθησία, επίσης, από τη Zege, περιλαµβάνει αιωνόβιες ελιές, κυπαρίσσια, πεύκα και φυτά ελληνικής φύσης µαζί µε την πισίνα, τον χώρο του µπάρµπεκιου, τον βοτανόκηπο και τον λαχανόκηπο, προσφέροντας χαρά, πληρότητα και αρµονία στην οικογένεια και τους φίλους της. Μία κατοικία, που χάρη στα εξαιρετικά υλικά µε τα οποία πλάστηκε, που δίνει την αίσθηση ότι ήταν πάντα εκεί, έχει την πατίνα του χρόνου αν και είναι σύγχρονη. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος φίλος της, την οµορφαίνει και αναδεικνύει περισσότερο την ουσία της.
Η εσωτερική διακόσµηση ολοκληρώνεται σιγά-σιγά, λόγω επιθυµίας της οικογένειας να «µη βιαστεί». Μόνο τα απόλυτα απαραίτητα χρηστικά αντικείµενα κι έπιπλα έχουν τοποθετηθεί. Σαν µια ανάγκη να βιώσουν τη δηµιουργία και την αύρα των υλικών πριν βρει τη θέση που αξίζει στην κατοικία αυτή, η Τέχνη και κάποια ακόµη λιτά διακοσµητικά και χρηστικά στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό το αίσθηµα πληρότητας και ικανοποίησης των ιδιοκτητών, όπως οι ίδιοι εκφράζουν: «Bιώνουµε καθηµερινά την αίσθηση µιας εξαιρετικής κι εµπνευσµένης δηµιουργίας, και όχι µόνο, το αποτέλεσµα µίας εξαιρετικά µελετηµένης κατασκευής κι αυτό το αίσθηµα είναι µοναδικό! Είµαστε βαθιά ευγνώµονες κι ευτυχείς και για το ταξίδι και για τον τελικό προορισµό, καθώς και για τη µοναδική συνεργασία µας µε τη Zege, την αιχµή του δόρατος αυτού του αποτελέσµατος, µε όλους τους µελετητές που η ίδια συνέστησε, αλλά και µε τα εξαιρετικά συνεργεία που συνέβαλαν στη δηµιουργία αυτή»! Είναι πολύ σηµαντικό τελικά η αρχιτεκτονική µατιά κι ευαισθησία να συναντιούνται αισθητικά και ουσιαστικά σε µεγάλο βαθµό µε την αισθητική ζωή και το όνειρο µιας οικογένειας για τη µόνιµη κατοικία της.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

GLOW LOVES

Αγαπάτε την τέχνη; Με αυτά τα απίστευτα tips θα διακοσμήσετε το σπίτι σας ως αυθεντικός art lover
INTERIORS

Αγαπάτε την τέχνη; Με αυτά τα απίστευτα tips θα διακοσμήσετε το σπίτι σας ως αυθεντικός art lover