fbpixel

Search icon
Search
In&Out: Ο απόλυτος οδηγός για να κάνετε declutter στα skincare προϊόντα σας
MAKE UP

In&Out: Ο απόλυτος οδηγός για να κάνετε declutter στα skincare προϊόντα σας

Δείτε τι πρέπει να κρατήσετε και τι να αφήσετε πίσω


Με τις εταιρίες ομορφιάς να λανσάρουν νέα προϊόντα όπου κι αν κοιτάξετε, είναι δύσκολο να καταπολεμήσετε τον πειρασμό να αγοράζετε ένα νέο κραγιόν ή ένα νέο eyeliner κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια ή κάθε φορά που ανοίγετε το laptop σας. Και με την πάροδο του χρόνου, είναι φυσικό να έχετε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα προϊόντων ομορφιάς. Πριν το καταλάβετε, δύσκολα μπορείτε να παρακολουθείτε πότε αγοράσατε τι, πόσο μάλλον πότε να πετάξετε τι. Αλλά προτού αρχίσετε να βάφετε τα μάτια σας με ένα μολύβι ματιών που βρήκατε στο κάτω μέρος της αγαπημένης σας τσάντας την περασμένη σεζόν ή να αρχίσετε να ενυδατώνετε το δέρμα σας με μια κρέμα προσώπου που επανεμφανίστηκε ενώ καθαρίζατε ένα παλιό κιτ ταξιδιού, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη διάρκεια ζωής των προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ σας.

beauty-look-woman.jpg

#1 Πραγματοποιήστε ένα sniff τεστ

Είναι προφανές ότι όταν κάτι έχει περίεργη, πρέπει να το πετάξετε είτε το αγοράσατε είτε όχι τον περασμένο μήνα είτε αν έχει μείνει στο ράφι σας για ένα χρόνο. Το sniff τεστ λειτουργεί καλύτερα για υγρά προϊόντα ή κρέμες. Οπότε αν κάτι σας φαίνεται περίεργο είναι μια αρκετά καλή ένδειξη ότι έχει χαλάσει και δεν πρέπει να πάει στο πρόσωπό σας.

#2 Κάντε έναν οπτικό έλεγχο

Εάν υπάρχει ορατή διαφοροποίηση στα καλλυντικά σας, πετάξτε γιατί κινδυνεύετε να μολυνθείτε. Μερικές φορές, δεν μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε αν έχει μουχλιάσει ειδικά όταν το προϊόν μπαίνει σε σωληνάριο, αλλά εξασκήστε τη συνήθεια να πιέζετε το προϊόν στο πίσω μέρος του χεριού σας πρώτα πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Μια άλλη οπτική δοκιμή είναι να ελέγξετε εάν το χρώμα του προϊόντος έχει αλλάξει. 

beauty-hacks-SVqD3.jpg

#3 Ελέγξτε και τις ετικέτες

Τυπωμένο στο πίσω μέρος κάθε προϊόντος είναι ένα λογότυπο ενός ανοιχτού βάζου, με έναν αριθμό που υποδεικνύει τον αριθμό των μηνών που το προϊόν παραμένει φρέσκο ​​και βιώσιμο μετά το άνοιγμα. Μια καλή πρακτική είναι να γράφετε τον μήνα και το έτος στην ετικέτα με ένα λεπτό μαρκαδόρο ή στυλό, ώστε να γνωρίζετε πότε άνοιξε. Δεν χρειάζεται πλέον να μαντεύετε πότε αγοράσατε το προϊόν! Πέρα από το γεγονός ότι τα προϊόντα μπορεί να αρχίσουν να υποβαθμίζονται και να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε να είναι εάν τα χρησιμοποιήσετε μετά από αυτήν την ημερομηνία, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να έχουν μολυνθεί. 

#4 Παρακολουθήστε τα «προϊόντα χωρίς paraben»

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι εάν τα προϊόντα που έχετε είναι «χωρίς paraben». Συχνά χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό για την παράταση της φρεσκάδας του προϊόντος, τα parabens έχουν δημιουργήσει μια κακή απόδοση μεταξύ των υποστηρικτών της καθαρής ομορφιάς, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος σε μερικούς ανθρώπους. Ως εκ τούτου, πολλές εταιρείες ομορφιάς τα παραλείπουν, εξαλείφοντας τα parabens από τις φόρμουλες τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει το πόσο καιρό τα προϊόντα τους μπορούν να παραμείνουν φρέσκα.

morning-beauty-2.jpg

Tips

  • Καθαριστικά και απολεπιστικά: Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, τα καθαριστικά προσώπου και τα απολεπιστικά δεν πρέπει να διατηρούνται για περισσότερο από ένα χρόνο μετά το άνοιγμα. Ακόμα κι αν μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ μερικών καθαριστικών, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματός σας, το να τελειώσετε ένα μπουκάλι ή ένα σωληνάριο καθαριστικού/απολέπισης θα πρέπει να είναι κανόνας. 
  • Toners: Γενικά, τα toner μπορούν να διαρκέσουν από 12 έως 24 μήνες. Μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα αρκεί να διατηρούνται σε δροσερό μέρος (δηλαδή όχι στο μπάνιο σας). Ωστόσο, αν αρχίσει να αλλάζει η μυρωδιά ή η υφή του τότε είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να φύγει από το ράφι σας.
  • Οροί και ενυδατικές: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, οι οροί προσώπου είναι πιο πιθανό να υποβαθμιστούν περίπου έξι μήνες μετά το άνοιγμα. Και επειδή περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών, μπορεί να είναι πιο εύκολο να παρατηρήσετε πότε οι οροί σας έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους.
  • Μάσκες προσώπου: Δεδομένου ότι η σύνθεση των μάσκες προσώπου με κρέμα ή τζελ είναι παρόμοια με εκείνη των ορών και των ενυδατικών, αρχίζουν επίσης να υποβαθμίζονται μετά από περίπου έξι μήνες.
  • Κρέμες ματιών: Όταν πρόκειται για προϊόντα που εφαρμόζετε κοντά στην περιοχή των ματιών σας, είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να το μετανιώσετε. Δεδομένου ότι οι κρέμες ματιών συνήθως έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, θα πρέπει να πετιούνται μετά από περίπου έξι μήνες.