fbpixel

Search icon
Search
Super Hair: 5 τρόποι για να πετύχετε το τέλειο κούρεμα
HAIR & NAILS

Super Hair: 5 τρόποι για να πετύχετε το τέλειο κούρεμα

Ακολουθήστε τους και θα φτάσετε στο ιδανικό για εσάς haircut


Ας υποθέσουμε ότι έχετε πάρει επιτέλους τη μεγάλη απόφαση να αλλάξετε το χτένισμά σας για να διανύσετε τη νέα χρονιά πιο ανανεωμένες και όμορφες από ποτέ. Στην προσπάθειά σας να βρείτε το τέλειο κούρεμα αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα σε τάσεις και σε αυτά που ταιριάζουν στο πρόσωπο αλλά και το προσωπικό σας στιλ, με αποτέλεσμα να μην καταλήγετε -τις περισσότερες φορές- σε εκείνο το haircut που σας ικανοποιεί πραγματικά. Για να σας βγάλουμε από το αδιέξοδο, σας βρήκαμε τα απόλυτα tips που πρέπει να ακολουθήσετε για να καταλήξετε στο ιδανικό για εσάς κούρεμα πριν κλείσετε το ραντεβού με το hair salon σας. Let's start!

1. Εμπνευστείτε από τα social media

olivia-BSOdH.jpg

Μια καλή αρχή είναι να κατευθυνθείτε προς τους λογαριασμούς των αγαπημένων σας διάσημων hairstylists για να δείτε μερικά από τα haircuts που έχουν δημιουργήσει σε μοντέλα και μη, αλλά και στα προφίλ διαφόρων celebrities που σας αρέσει να ακολουθείτε και θαυμάζετε για το στιλ τους. Επίσης, το Pinterest είναι μια δυνατή πηγή έμπνευσης για να βρείτε το κατάλληλο για εσάς κούρεμα και να γεμίσετε με πολλές και διαφορετικές ιδέες μέχρι να καταλήξετε στην τέλεια. Κάντε όσα σας άρεσαν screenshots στο κινητό σας και δείξτε τες στον hair stylist σας, ώστε να καταλάβετε τι περίπου σας αρέσει και θέλετε να δείτε πάνω σας. 

2. Ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις

hair2-zia9r.jpg
Source: Indigital

Σίγουρα αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι το κούρεμα που θα επιλέξετε να σας ταιριάζει απόλυτα και να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σας, αλλά ένα mini search στο διαδίκτυο για να ενημερωθείτε για τα νέα hair trends δε θα πάει χαμένο. Μάθετε τι θα κυριαρχήσει στον χώρο των μαλλιών την περίοδο που πρόκειται να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή, βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει και go for it χωρίς δεύτερη σκέψη!

3. Πάρτε γνώμες και ιδέες από τους συναδέλφους σας

hair2.jpg

Αναμφίβολα, το κούρεμα που θα επιλέξετε να κάνετε θα πρέπει αρχικά να αρέσει σε εσάς, για να μπορείτε αν το υποστηρίξετε, αλλά εάν βρίσκεστε σε αδιέξοδο, καλό είναι να πάρετε γνώμες και από τους ανθρώπους με τους οποίους περνάτε μαζί αρκετές από τις ώρες της ημέρας σας, τους συναδέλφους σας. Γνωρίζουν πολύ καλά τα γούστα σας και το προσωπικό σας στιλ, οπότε είναι μια εξίσου καλή πηγή βοήθειας κι έμπνευσης για το επόμενο haircut σας. Συζητήστε μαζί τους, ζητήστε προτάσεις και ιδέες και τότε σίγουρα θα φτάσετε στο τέλειο κούρεμα. 

4. Λάβετε υπόψη το χρώμα των μαλλιών σας

hair-7xvte.jpg
Image Source: Imaxtree

Το κούρεμα που θα επιλέξετε να κάνετε θα πρέπει σίγουρα να ταιριάζει απόλυτα και με το χρώμα των μαλλιών σας, διότι διαφορετικά μπορεί να μη σας κολακεύει το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, εάν έχετε σκοπό να κάνετε μια δραστική αλλαγή στα μαλλιά σας, όπως το να τα κόψετε πάρα πολύ, τότε το ombre ου ενδεχομένως να έχετε, δε θα υπάρχει πια. Γενικότερα, καλό είναι να προχωρήσετε πρώτα στο haircut και μετά να κάνετε την οποιαδήποτε ανανέωση στο χρώμα τους. Έτσι δε θα χρειαστεί να μετανιώσετε για τίποτα!

5. Συζητήστε με τον hairstylist σας για τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

-s5kVA.jpg

Πριν ετοιμαστείτε να περάσετε στο κούρεμα των μαλλιών σας, καλό είναι να κάνετε μια συζήτηση με τον κομμωτή σας σχετικά με τις συνήθειές σας, την καθημερινότητά σας, καθώς και τι προϊόντα χρησιμοποιείτε καθημερινά για την περιποίηση των μαλλιών σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα του δώσετε να καταλάβει πόσο χρόνο και διάθεση έχετε για να φροντίσετε τα μαλλιά σας κι έτσι να σας κατευθύνει προς την ιδανική πρόταση, Για παράδειγμα, εάν το lifestyle σας είναι αρκετά busy, τότε σίγουρα ένα κούρεμα που χρειάζεται αρκετό styling δεν είναι για εσάς. Από την άλλη, μπορεί να έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας ή να σας αρέσει να περιποιείστε τα μαλλιά σας πολύ, οπότε τότε μπορείτε άφοβα να κάνετε κάτι πιο απαιτητικό.