fbpixel

Search icon
Search
How to Style Short Hair: 6 sophisticated χτενίσματα για κοντά μαλλιά
HAIR & NAILS

How to Style Short Hair: 6 sophisticated χτενίσματα για κοντά μαλλιά

Θα σας «λύσουν» τα χέρια


Είμαι η πρώτη που θα πω ότι οι αρχικοί δύο μήνες μετά το κόψιμο των μαλλιών σας είναι οι καλύτεροι. Ωστόσο, λίγο αργότερα, όταν βρίσκεστε σε τέλμα με το μήκος του και δεν γνωρίζετε πώς να το φορμάρετε πια, ξαφνικά, σας φαίνεται πολύ δελεαστικό να τα αφήσετε να μακρύνουν και πάλι. Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν χρειάζεται. Όσον αφορά το styling για κοντά μαλλιά οι επιλογές μπορεί να είναι ποικίλες, κι εξίσου ενδιαφέρουσες: Μπορείτε να δοκιμάσετε χαριτωμένα αξεσουάρ ή να αλλάξετε την υφή, όποιο και αν είναι το haircut σας. Από bob καρέ, μέχρι pixie cuts, δοκιμάστε ό,τι σας προτείνουμε.  

1. The wet look

margot.jpg

Σας αρέσει η εμφάνιση των μαλλιών σας όταν βγαίνετε από το ντους; Μπορείτε να την πετύχετε τοποθετώντας serum ή balm μαλλιών σε στεγνά μαλλιά, και πηγαίνοντάς τα όλα με μια κίνηση προς τα πίσω. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε μια χοντρή βούρτσα και να τα χτενίσετε, δίνοντάς τους το σχήμα που θέλετε -για παράδειγμα μια έντονη sleek χωρίστρα στο πλάι. Αυτός ο τρόπος θα σας χαρίσει το τέλειο wet look χωρίς να χρειαστεί να τα βουτήξετε στο νερό.

2. Beach waves

beach.png

Δεν χρειάζεστε μαλλιά μέχρι τη μέση για να δοκιμάσετε τα αγαπημένα beach waves, όπως αυτό. Αυτό που πρέπει να διαθέτετε, ωστόσο, είναι ένα προστατευτικό προϊόν κατά της θερμότητας, μια μασιά για μπούκλες και λίγο salt spray για να αντιγράψετε με επιτυχία τις ανάλαφρες μπούκλες σε κοντά μαλλιά που θα σας κάνουν να μοιάζετε σαν να βγήκατε μόλις από τον ωκεανό, σε στιλ σύγχρονης Ariel.

3. Shaggy pixie cut

2-bINAm.jpg

Εάν έχετε ήδη ένα pixie cut with layers, παίξτε με την υφή όταν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, χωρίς να επιχειρήσετε ένα εντελώς νέο κοντό κούρεμα. Χρησιμοποιήστε την ισιωτική μασιά των μαλλιών σας για να τα λειάνετε και λυγίστε ελαφρά τις άκρες σας δίνοντάς τους ελάχιστο όγκο. Ολοκληρώστε το styling με ένα λάδι μαλλιών για να δώσετε λάμψη και απαλότητα.

4. Sleek & smooth short hair

241534055-1554970251542985-7653910447342871451-n.jpg

Μερικές φορές τα καλύτερα χτενίσματα είναι και τα πιο απλά. Ωστόσο εάν δεν θέλετε να δείχνει βαρετό το κοντό ίσιο μαλλί σας, τότε επιλέξτε να φέρετε τα πλαϊνά σας πίσω από τα αυτιά. Πρόκειται για ένα super trendy εύκολο χτένισμα, που έχουμε δει από τις πασαρέλες του Dior Haute Couture 2022 μέχρι και σε casual looks σε street style εκδοχές. Ολοκληρώστε το, χρησιμοποιώντας ένα hair serum ή spray για extra glow.

5. Lob hair

186285982-214629430229080-5133747108395284532-n.jpg

Για να φορμάρετε έτσι το μακρύ bob καρέ σας, τότε δεν έχετε παρά να χωρίσετε τα μαλλιά στο πλάι και χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και το πιστολάκι σας για να κυρτώσετε τις άκρες από κάτω. Αν βέβαια έχετε μια βούρτσα που παράλληλα στεγνώνει τα μαλλιά σας καθώς τα χτενίζει τότε έχετε δύο σε ένα και είναι ακόμα καλύτερα. Απλώς φροντίστε να τυλίγετε το εργαλείο από κάτω και να φέρετε τις άκρες προς το πηγούνι σας.

6. Short bob with bangs

143451924-734177370570902-1351488985554024762-n.jpg

Τα edgy haircuts είναι cool, αλλά αν έχετε βαρεθεί να ισιώνετε συνεχώς τα μαλλιά σας, τότε θα πρέπει να επενδύσετε σε μια πιο ανάλαφρη, πιο ακατάστατη και λιγότερο αυστηρή εμφάνιση. Απλώς αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν με blow dry, τρίψτε λίγη μους για να αποκτήσετε ένα στιβαρό φινίρισμα σαν και αυτό. Εάν μάλιστα, επιθυμείτε και μια επιπλέον ανανέωση τότε δεν έχετε παρά να επιχειρήσετε να κόψετε ατημέλητες αφέλειες, καθώς το συγκεκριμένο messy look εφαρμόζεται ιδανικά σε αυτές!