fbpixel

Search icon
Search
High-End Aesthetics: Μέσα σε μια πολυτελή οικογενειακή κατοικία στο Λονδίνο
INTERIORS

High-End Aesthetics: Μέσα σε μια πολυτελή οικογενειακή κατοικία στο Λονδίνο

Σχεδιασμένη από την εταιρία Rochford Art


Η διακεκριμένη αρχιτεκτονική ομάδα Rochford Art, ανέλαβε την ανακαίνιση αυτού του πανέμορφου βικτοριανού σπιτιού. Μετά από συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες της κατοικίας, δημιούργησε έπιπλα κατά παραγγελία γι' αυτό το εξαιρετικά όμορφο family house στην καρδιά του Λονδίνου.

Αυτή η εκπληκτική οικογενειακή κατοικία διαθέτει τρία δωμάτια υποδοχής, μια τραπεζαρία και τέσσερα υπνοδωμάτια, τα οποία έχουν όλα το δικό τους μπάνιο. Υπάρχει, επίσης, μια βιβλιοθήκη, μια υπέροχη αίθουσα κινηματογράφου, μια αίθουσα κρασιού, ένα activity room, καθώς κι ένα γυμναστήριο. 

Το makeover χρειαζόταν μια ολοκαίνουρια σκάλα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση ολόκληρης της εσωτερικής διαρρύθμισης, βελτιώνοντας τη ροή του σπιτιού και βοηθώντας στη μετάβαση από εσωτερικούς σε εξωτερικούς χώρους. Η ευρύχωρη πίσω επέκταση οδηγεί στην πρόσφατα εγκατεστημένη βεράντα και κήπο με νέες φυτεύσεις και δέντρα που προσφέρουν σκιερά σημεία για τις ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Tour the rest!
dsc8783.jpg


Για το καθιστικό σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν δύο ντουλάπια εκατέρωθεν του τζακιού. Κάθε αντικείμενο είναι φτιαγμένο για να ταιριάζει ακριβώς στον εκχωρημένο χώρο και προστέθηκαν εσωτερικά ράφια και γωνιακές επιφάνειες για την προβολή περιοδικών, καθώς και μοναδικά αιωρούμενα ράφια σε σχήμα ρόμβου στον επάνω τοίχο. Όλα τα ξυλουργικά βάφτηκαν στο χέρι από τους ειδικούς για ένα εξαιρετικά ατομικό φινίρισμα.

Οι ιδιοκτήτες ήθελαν το δικό τους υπνοδωμάτιο να είναι υπερπολυτελές γεμάτο φυσικό φως. Η κυρία του σπιτιού, μάλιστα, ζήτησε το ένα dressign room αποκλειστικά για εκείνη, με ανοιχτές ντουλάπες σε όλους τους τοίχους. Χρειάστηκαν πολλά ράφια και συρτάρια με γυάλινη πρόσοψη, έτσι ώστε το περιεχόμενο να είναι εύκολα ορατό και παράλληλα εντυπωσιακό. Φυσικά, συμπεριλήφθηκαν τόσο ολόσωμοι όσο και μεσαίου ύψους κρεμαστοί καθρέφτες. 

Οι bathroom areas έχουν ενσωματωμένο μαρμάρινο νιπτήρα και ντουλάπια, ενώ περιέχουν ρυθμιζόμενα ράφια. Για την γκαρνταρόμπα και τα μπάνια σχεδιάστηκαν πόρτες Crittall σε bronze φινίρισμα, συνδυασμένες με αδιαφανές λευκό γυαλί –ένας συνδυασμός που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Bonus, όλοι οι χώροι έχουν ενσωματωμένο φωτισμό LED για extra ατμόσφαιρα.

34.jpg


Το Media room είναι εξαιρετικά πολυτελές, με χαμηλού επιπέδου ντουλάπια κατά παραγγελία, με μπρούτζινες λεπτομέρειες κι έλξεις με τα δάχτυλα. Κάθε ντουλάπι έχει εσωτερικά ράφια και τα ηχεία του συστήματος ήχου είναι όλα ενσωματωμένα. Άλλα χαρακτηριστικά σε αυτό το υπέροχο σπίτι περιλαμβάνουν ειδικά ντουλάπια για τα παιδικά, αλλά και δωμάτια που παρέχουν άφθονο χώρο αποθήκευσης. 

Σε μια από τις προσγειώσεις δημιουργήθηκε μια περιοχή ντουλαπιών για να παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης για παπούτσια και πετσέτες, ενώ τα κουφώματα στα δωμάτια σχεδιάστηκαν με πτυσσόμενα ράφια με διάτρητες βάσεις από λαμαρίνα. Όλες οι εσωτερικές πόρτες για την ανακαίνιση ήταν ένα μοναδικό custom σχέδιο. 

Τέλος, εντύπωση προκαλούν οι μαύρες πινελιές, οι χάλκινες λεπτομέρειες και τα γλυπτά έπιπλα, γι' αυτό και η ανακαινισμένη κατοικία είναι το απόλυτο παράδειγμα του πόσο οι απλές, διακριτές χειρονομίες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο ακόμη και σε έναν μικρό χώρο. Δόθηκε απίστευτη βάση στη λεπτομέρεια και, πλέον, βλέπουμε μια σύγχρονη κατοικία που αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την οικογένεια και χαρακτηρίζεται για την cozy αισθητική και τον familiar αέρα της.

dsc8802.jpg
Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού στην gallery!