fbpixel

Search icon
Search
Headbands: Το απόλυτο 90's trend που επέστρεψε και πώς να το φορέσετε
THE LOOK

Headbands: Το απόλυτο 90's trend που επέστρεψε και πώς να το φορέσετε

Το πιο νοσταλγικό accessory αποτελεί και την πιο in τάση για φέτος


Πάνω που νομίζατε ότι είχατε δει κάθε τάση από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και τις αρχές της δεκαετίας του '00 να επιστρέφει, το κοινό της μόδας επαναφέρει ακόμα ένα νοσταλγικό διαμάντι. Δεδομένου ότι ζούμε και πάλι στην εποχή των χαμηλοκάβαλων τζιν και των wedge platforms, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι βλέπουμε ένα άλλο αξεσουάρ από την ίδια εποχή να αναδύεται ξανά. Οι κορδέλες και οι στέκες, λοιπόν, επέστρεψαν και σας διαβεβαιώνουμε πως πλέον χαρακτηρίζονται από την ευελιξία και το wearability που προσφέρουν - ενώ ταυτόχρονα είναι άκρως πρακτικές.

Δείτε παρακάτω πού εμφανίζεται τώρα αυτή η τάση της δεκαετίας του '90 και πως να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας
schiaparelli.jpg
Schiaparelli FW'23

Πώς το εντοπίσαμε στο catwalk

Από έντονα, γλυπτά σκουλαρίκια μέχρι χρυσά βραχιόλια, τα αξεσουάρ έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη συλλογή έτοιμων ενδυμάτων F/W 23 της Schiaparelli. Μαζί με αυτές τις πιο πολυσυζητημένες προσθήκες στο ντύσιμο υπήρχε μια σειρά από απλές υφασμάτινες κορδέλες. Τα τραβηγμένα προς τα πίσω χτενίσματα που συνέβαλαν στη δημιουργία τους αποτέλεσαν έναν καθαρό καμβά για τα ογκώδη σκουλαρίκια που φορούσαν τα μοντέλα. Επιπλέον, είναι σίγουρο πως ο ανεπιτήδευτα chic συνδυασμός των υφασμάτινων headbands και των μεγάλων σκουλαρικιών είναι ένα που θα δούμε παντού αυτή τη σεζόν.

Preppy

66baa7eff1b629d8b430d6f330292984.jpg
Image source: @matildadjerf

Μια στέκα ή κορδέλα, "δένει" μοναδικά με ένα preppy outfit - που αποτελεί επίσης τάση για φέτος. Συνδυάστε μια mini φούστα, με σακάκι, ένα ζιβάγκο και loafers με λευκές ankle socks. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που θα σας συνοδεύσει παντού με στιλ. Μπορείτε, ακόμα, να απογειώσετε το look σας με ένα ανδρόγυνο twist, προσθέτοντας πουκάμισο (αντί για το ζιβάγκο) και μια γραβάτα.

Basic

vivianhoorn.jpg
Image source: @vivianhoorn

Ως γνωστόν, κάθε outfit μπορεί να αναβαθμιστεί με τα κατάλληλα αξεσουάρ - και ένα headband προσθέτει πολλούς πόντους στιλ. Φορέστε τη με κάθε απλό, φθινοπωρινό οutfit και πετύχετε αυτό το sleek look που αναζητάτε - χωρίς ιδιαίτερη προσθάθεια.

Sporty

oliviaculpo.jpg
Image source: @oliviaculpo

Ένα headband φέρνει επίσης και χρηστικότητα εκτός από στιλ στην εμφάνισή σας. Φορέστε τη στις αθλητικές σας δραστηριότητες για να συγκρατήσει τα μαλλιά σας πίσω για να μη σας ενοχλούν. Εννοείται, μπορείτε είτε να κάνετε την κορδέλα match στο υπόλοιπο look, είτε να την επιλέξετε στην απόχρωση των μαλλιών σας ή σε ένα έντονο χρώμα. 

Glam

hoskelsa.jpg
Image source: @hoskelsa

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών πέρυσι, το μοντέλο Elsa Hosk αποτύπωσε το παριζιάνικο είδωλο Brigitte Bardot όταν τράβηξε τα μαλλιά της πίσω με μια φαρδιά μαύρη κορδέλα και ολοκλήρωσε το beauty look της με ένα έντονο cat eye. Πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο να κάνετε upgrade τα βραδινά σας σύνολα. 

Total black

headband.jpg
Image source: @lauraharrier

Αδιαμφισβήτητα, ο πιο κλασικός χρωματικός συνδυασμός είναι αυτός του total black - και όταν προσθέσετε ένα μαύρο headband, θα πετύχετε το πιο effortlessly chic αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να τελειοποιήσετε την όλη εμφάνιση με μαύρα γυαλιά και chunky χρυσά σκουλαρίκια που θα δώσουν μια έξτρα διάσταση. 

Padded

c39013253c5048ae4454bcdb923b9919.jpg
Image source: @leoniehanne

Τα τελευταία χρόνια, τα φουσκωτά ρούχα και αξεσουάρ έχουν κατακτήσει τη μόδα, από φορέματα με υπερμεγέθη μανίκια μέχρι ογκώδεις τσάντες. Ένα στιλιστικό τέχνασμα για να φορέσετε αυτές τις σύγχρονες padded headbands είναι να διατηρήσετε το υπόλοιπο ντύσιμο πιο λιτό, ώστε να εστιάζει κανείς μόνο στο κεφάλι σας.

Εσείς πώς θα φορέσετε τα headbands σας φέτος;

Feature image source: @emijayinc, @clairerose