fbpixel

Search icon
Search
Η Villa Vista στην Πάτμο αποτυπώνει μοναδικά την απαράμιλλη γοητεία του τόπου
INTERIORS

Η Villa Vista στην Πάτμο αποτυπώνει μοναδικά την απαράμιλλη γοητεία του τόπου

Το design της σαγηνεύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της αρχιτεκτονικής


Η γαλήνη και η απέραντη θέα στη θάλασσα έρχονται στο μυαλό όταν αντικρίζει κανείς τη Villa Vista στην Πάτμο. Στεγασμένη σε έναν βραχώδη λόφο με πανοραμική θέα στον κόλπο της Σκάλας, την ακτογραμμή του νησιού, τα κοντινά νησάκια και τα διερχόμενα πλοία, η γοητευτική βίλα που χτίστηκε το 1995 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Νάκο είναι μια «ζωντανή» κατοικία που έχει πραγματικό χαρακτήρα.

Με φωτεινούς και φιλόξενους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους και πισίνα με θαλασσινό νερό με ξαπλώστρες και ομπρέλες, το σπίτι αποπνέει μια ξεχωριστά χαλαρή αίσθηση. Οι εσωτερικοί χώροι της βίλας είναι μια έκφραση του προσωπικού γούστου και της αγάπης των ιδιοκτητών για τον σχεδιασμό, ενώ μερικά από τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από αυτούς.

villa-patmos3.jpg

Έξω, οι ασβεστωμένες προσόψεις κάνουν τέλεια αντίθεση με τον γαλάζιο ουρανό από πάνω και τη λαμπερή γαλάζια θάλασσα από κάτω. Στο εσωτερικό, τα ελκυστικά ξύλινα ταβάνια συμπληρώνουν τα ξύλινα πατώματα, τα οποία είναι διακοσμημένα με παραδοσιακά χαλιά που έχουν τον τρόπο να εντυπωσιάζουν και να δημιουργούν pop of color, ενώ τα έπιπλα αντίκες συνδυάζονται αρμονικά με τις σύγχρονες ανέσεις για να δημιουργήσουν μια γοητευτική ρουστίκ κομψή ατμόσφαιρα.

Ένας ειδυλλιακός φυσικός κήπος βρίσκεται ανάμεσα στη βίλα και μια παρόμοια, παρακείμενη ιδιοκτησία. Τη μέρα, οι ξαπλώστρες και η σκιασμένη περιοχή προσφέρουν το ιδανικό μέρος για ονειροπόληση, ενώ τη νύχτα μπορείτε να γευματίσετε κάτω από τα αστέρια με τη μαγευτική θέα στο περιβάλλον. 

villa-patmos17-240aX.jpg

Η τοποθεσία είναι ήσυχη, αλλά μόλις επτά λεπτά με τα πόδια από το ζωντανό λιμάνι του νησιού. Η κεντρική τοποθεσία καθιστά επίσης αυτό το περιφραγμένο ακίνητο ιδανική βάση για να εξερευνήσει κανείς το υπόλοιπο νησί στα βόρεια και νότια.

Ένα πραγματικά παραμυθένιο σκηνικό που γίνεται «ένα» με τη γοητεία της Πάτμου και μετατρέπεται σε ένα μοναδικό περιβάλλον απαράμιλλης γοητείας, που σαγηνεύει τους πάντες. Τίποτα δε φαντάζει περιττό ως προς το design, καθώς όλα τα στοιχεία εξυμνούν τη μινιμαλιστική προσέγγιση στη διακόσμηση και δημιουργούν ένα theme απόλυτα δελεαστικό για τον καθένα.

villa-patmos10-bRvs3.jpg

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Images & Styling: Sandy Karagianni