fbpixel

Search icon
Search
Η συλλογή του fashion editor André Leon Talley δημοπρατείται από τον οίκο Christie’s
FASHION NEWS

Η συλλογή του fashion editor André Leon Talley δημοπρατείται από τον οίκο Christie’s

Όλα όσα ξεχωρίσαμε στον κόσμο της μόδας την εβδομάδα που πέρασε


Ο χώρος της μόδας δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να μας εντυπωσιάζει ποτέ. Το ένα νέο διαδέχεται το άλλο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Ένα από τα hot θέματα της τελευταίας στιγμής είναι η πώληση του διαμαντένιου σταυρού της πριγκίπισσας Diana, ο οποίος τελικά αγοράστηκε από την Kim Kardashian έναντι 163.800 λιρών. Φέρεται να διεκδικήθηκε από τέσσερις πλειοδότες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε λεπτών της δημοπρασίας. Ωστόσο, η Kardashian ήταν εκείνη που κατάφερε τελικά να τον αποκτήσει, όπως επιβεβαίωσε ο οίκος Sotheby’s. Δεν είναι μόνο αυτό όμως που απασχόλησε τη βιομηχανία της μόδας την εβδομάδα που μας πέρασε. Η συλλογή του fashion editor André Leon Talley δημοπρατείται από τον οίκο Christie’s ενώ ο οίκος Dior μας συστήνει τη νέα it bag, τη Lady 95.22.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα πιο hot fashion news!

André Leon Talley

img-holdingandreleontalley-12220248242.webp

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s δημοπρατεί τη συλλογή του εκλιπόντος fashion editor André Leon Talley μέσα από μια σειρά live και online events. Το εύρος της συλλογής που θα δημοπρατηθεί προέρχεται από πολύ σημαντικές στιγμές της βιομηχανίας της μόδας τα τελευταία 50 χρόνια και φυσικά αντανακλά και το εκκεντρικό προσωπικό του στυλ. Πρόκειται για τον πρώτο μαύρο άνδρα που κατάφερε να γίνει Creative Director της αμερικανικής Vogue. 

Η συλλογή του από αντικείμενα, μπλέκει τη μόδα με το fine art, την λογοτεχνία και την εσωτερική διακόσμηση. Επιπλέον αντανακλά τη μακροχρόνια σχέση του με διάφορους δημιουργούς όπως ο Karl Lagerfeld, η Miuccia Prada, o Ralph Rucci και πολλοί ακόμα. Η δημοπρασία θα γίνει εκ μέρους του Talley, ώστε να στηριχθούν οργανισμοί που είχε επιλέξει όσο ήταν εν ζωή, την Abyssinian Baptist Church στη Νέα Υόρκη και τη Mt. Sinai Missionary Baptist Church στο Ντάραμ. Η διαδικασία θα γίνει μέσω μίας live δημοπρασίας στον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη στις 15 Φεβρουαρίου και δύο online πωλήσεις μέχρι τις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Dior, Lady 95.22

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2023-01-dior-new-handbag-95-22-jisoo-blackpink-images-1.jpg

Η Maria Grazia Chiuri ανανέωσε την εμβληματική τσάντα Lady Dior, αποκαλύπτοντας τη νέα it-bag του οίκου: την Lady 95.22. Αρχικά το νέο σχέδιο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην πασαρέλα του οίκου για τη F/W22 collection. Πρόκειται για μια ανανεωμένη έκδοση της Lady Dior, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 1995. Η τσάντα, που αρχικά ονομαζόταν Chouchou, πήρε το εμβληματικό της όνομα αφού επιλέχθηκε από την πριγκίπισσα Diana. 

Το ανανεωμένο σχέδιο της προσθέτει μια μοντέρνα πινελιά στις ιστορικές ρίζες της Lady Dior με το χαρακτηριστικό καπιτονέ Cannage να παρουσιάζεται σε μία πιο μακρόστενη εκδοχή. Η δομημένη σιλουέτα διαθέτει ελαφρές καμπύλες που προσθέτουν έξτρα πόντους στην τολμηρή αλλά και εκλεπτυσμένη εμφάνισή της. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με δερμάτινα και μεταλλικά χερούλια, ενώ το logo charm του οίκου απογειώνει το στιλ της. Η νέα it bag του εμβληματικού fashion house λανσάρεται σε μαύρο και λευκό χρώμα και έχει ήδη ξετρελάνει τους fashion lovers.

Stella McCartney, Beauty collection

stella-voices-min-800x500.jpg

Η σχεδιάστρια είναι γνωστή για την οικολογική της συνείδηση, ενώ το fashion brand της ήταν στραμμένος εξαρχής στην αειφορία και σ' ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Αυτήν τη φορά αποφάσισε να κάνει μία κίνηση ματ, λανσάροντας κάτι ξεχωριστό σε συνεργασία με γυναίκες ακτιβίστριες. Πιο συγκεκριμένα στα παρασκήνια εκδήλωσης των περασμένο Σεπτέμβριο μίλησε για το μεταβαλλόμενο τοπίο στην ομορφιά, τη στιγμή που η Xiye Bastida, η χαρισματική ακτιβίστρια που μάχεται για το κλίμα, τελείωνε τον δικό της λόγο. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ μαζί σου», είπε η McCartney στην 20χρονη Bastida, εν όψει μιας πρωτοβουλίας που σύμφωνα με την Βρετανική Vogue δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, και που συνδέεται με το νέο, βιώσιμο λανσάρισμα της σειράς περιποίησης δέρματος STELLA. Αλλά σήμερα, η McCartney είναι έτοιμη να μιλήσει. «Ποτέ δεν προσέγγισα τα πράγματα διαφορετικά σε ολόκληρη την καριέρα μου, επομένως ποτέ δεν θα ήταν διαφορετικά», λέει η McCartney για τη Stella Voices, τη νέα οικολογική σειρά περιποίησης ομορφιάς.

«Δεν ήθελα απλώς να αποκτήσω όμορφες γυναίκες, με όμορφο δέρμα», συνεχίζει ο McCartney για την ώθηση πίσω από τη συνεργασία με τη Bastida, τη συνιδρυτή της Πρωτοβουλίας Re-Earth. Poppy Okatcha, μια «οικολογική καλλιέργεια», που εστιάζει στην επανασύνδεση με τη γη μέσω της αναζήτησης τροφής και της γεωργίας και τη δημιουργό ψηφιακού περιεχομένου Tammy Gan, η οποία είναι αφοσιωμένη στο να κάνει τον ακτιβισμό για την κλιματική δικαιοσύνη προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο, αλλά και την Christabel Reed, των οποίων οι πλατφόρμες, EcoResolution και Advaya, επικεντρώνονται στη δράση για το κλίμα και την εκπαίδευση δίνοντας έμφαση στην ευημερία. Μαζί τους θα είναι και η Dr. Jane Goodall, DBE, η οποία τώρα διευθύνει το Ινστιτούτο Jane Goodall, ένα πρόγραμμα που εκτίνεται σε 25 χώρες.

Dsquared2, SS23 campaign

image002-1.png

Η Dsquared2 εξερευνά τη συντροφικότητα, την ανεξαρτησία και τη ρευστότητα με την τελευταία της καμπάνια για την Άνοιξη 2023. Για τη συγκεκριμένη campaign, το διάσημο brand επανασυνδέεται με τον creative director Giovanni Bianco και τον σκηνοθέτη Mario Sorrenti, συνεργάτες που συνεχίζουν να ζωντανεύουν το όραμα της Dsquared2 με τόλμη και χρώματα.

Συνδυάζοντας έγχρωμα πορτραίτα μοναχικών μορφών δίπλα-δίπλα με οικείες ασπρόμαυρες φωτογραφίες ζευγαριών, οι εικόνες ξεδιπλώνονται ως ένας ρευστός οπτικός διάλογος που θέτει υπό αμφισβήτηση τα δυαδικά αντίθετα. Οι έγχρωμες φωτογραφίες υπογραμμίζουν το φωτεινό πνεύμα της συλλογής, η οποία αντλεί έμπνευση από τα κινήματα του surf της δεκαετίας του '70, τον μποέμικο χαρακτήρα της παραλίας και την αισιοδοξία της ρετρό ποπ κουλτούρας. Λαμβάνοντας υπόψη με έντονη ματιά το στιλ που συνδυάζει τη γραφική τόλμη των vintage αθλητικών ρούχων, τη γήινη χειροτεχνία και τη λαμπερή, ιριδίζουσα κομψότητα, αυτά τα πορτρέτα αναδεικνύουν τους εκλεκτικούς και νεανικούς πρωταγωνιστές τους ως απελευθερωμένες προσωπικότητες που αψηφούν τα όρια. 

Μαζί, αυτές οι διπλές προσεγγίσεις ζωντανής εκφραστικότητας και μονοχρωματικής οικειότητας σχηματίζουν μια οπτική συνομιλία που ξεπερνά τα όρια της εικόνας και της σελίδας και γεμίζει τον απατηλά απλό μινιμαλισμό του στούντιο με μια εντυπωσιακή έκφραση των αξιών της Dsquared2: αυτοέκφραση, νεότητα, δυναμισμό και ελευθερία.