fbpixel

Search icon
Search
H Paris Fashion Week σήκωσε αυλαία μ' ένα καθηλωτικό show από τον οίκο Dior
TRENDS & CATWALKS

H Paris Fashion Week σήκωσε αυλαία μ' ένα καθηλωτικό show από τον οίκο Dior

Η Maria Grazia Chiuri διερεύνησε τη σχέση μεταξύ των γυναικών, της μόδας και της εξουσίας


Ο Μήνας Μόδας οδεύει προς το τέλος του, με το Παρίσι, όπως πάντα να αποτελεί την τελική στάση. Την επίσημη αυλαία της Paris Fashion Week σήκωσε ο εμβληματικός οίκος Dior, με την καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri να θέτει τη μόδα για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο και να εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς τόσο με τις δημιουργίες της όσο και με το ιδιαίτερο σκηνικό που δημιούργησε. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που ο οίκος «εγκαινιάζει» την εικονική πραγματικότητα του Metaverse, καθώς η επίδειξη μεταδόθηκε στην πλατφόρμα Meta ZiWU στην Baidu Xi Rang.

befunky-collage-46.jpg

Πιστή στη συνεργασία και τη στήριξη της με γυναίκες καλλιτέχνες, γι' αυτήν τη συλλογή προσέλαβε τη Γαλλίδα Eva Jospin για να δημιουργήσει έναν συναρπαστικό χώρο, όπου περπάτησαν τα μοντέλα. Στο teasers της collection αιχμαλώτισε αρχαία γλυπτά και αγάλματα με έναν φιλοσοφικό μονόλογο, οποίος αποτυπώθηκε με την κατασκευή που υπήρχε στο κέντρο της πασαρέλας, μέσα από την οποία περνούσαν τα μοντέλα αλλά και χορευτές, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους πινελιά καθ' όλη τη διάρκεια της επίδειξης. 

Η SS23 collection του οίκου Dior διερεύνησε τη σχέση μεταξύ των γυναικών, της μόδας και της εξουσίας. Βασικό στοιχείο για ακόμα μία συλλογή της Chiuri ήταν ο κορσές, ο οποίος επανερμηνεύτηκε σ' ένα γεωμετρικό σχήμα που αναδείκνυε το μπούστο των μοντέλων, δημιουργώντας μια σιλουέτα που θύμιζε τις φούστες που φορούσε η  Αικατερίνη των Μεδίκων - βασίλισσα των Γάλλων από το 1547 μέχρι το 1559 - , πρόσωπο που αποτέλεσε έμπνευση για την creative director αυτήν τη σεζόν. Υπήρξαν αναφορές τόσο στη φύση όσο και στην πόλη. Τις μονοχρωμίες - λευκές και μαύρες - διαδέχθηκαν σακάκια, φορέματα και παλτό με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ υπήρξαν και white & black δημιουργίες, οι οποίες αναπαρήγαγαν μια αρχειακή εικόνα ενός χάρτη του Παρισιού που ήταν δομημένος γύρω από τη λεωφόρο Montaigne.

befunky-collage-48.jpg

Οι δαντέλες και οι διαφάνειες σε αυστηρές γραμμές ήταν βασικό στοιχείο της νέας αυτής collection. Η χρωματική παλέτα των items ήταν απόλυτα βασισμένη στα neutrals, με το λευκό και το μαύρο να είναι πρωταγωνιστές, τόσο ξεχωριστά όσο και σε συνδυασμούς μεταξύ τους. Οι πιο έντονες χρωματικές στιγμές της collection ήταν τα πολύχρωμα floral, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, αλλά και οι χρυσές δημιουργίες και τα αξεσουάρ. Η έμπνευση της Chiuri από μία άλλη εποχή αλλά και η dramatic αισθητική έγινε ξεκάθαρη και από τα opera gloves που ολοκλήρωναν τα outfits. Ένα σύνολο από loose denim pants και μπεζ tank top ήταν αυτό που μας υπενθύμισε ότι παρακολουθούσαμε μια ready to wear collection κι όχι έκθεση έργων τέχνης. Οι beige trench coats της Chiuri είναι το πανωφόρι που κάθε γυναίκα χρειάζεται στην γκαρνταρόμπα της την μεταβατική περίοδο, ενώ τα floral pieces τόσο σε μαύρο όσο και λευκό φόντο, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτό θα είναι για πάντα το ξεχωριστό μοτίβο της άνοιξης!

Δείτε ολόκληρο το video της επίδειξης παρακάτω: 

Ανατρέψτε στην gallery για να δείτε περισσότερα looks!