fbpixel

Search icon
Search
Η πιο updated ατζέντα για το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη είναι εδώ
AGENDA

Η πιο updated ατζέντα για το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη είναι εδώ

Πώς να περάσετε αξέχαστα αυτές τις ημέρες στην πόλη


Οι πρώτες χαμηλές θερμοκρασίες σηματοδοτούν την έναρξη του φθινοπώρου, το οποίο η Θεσσαλονίκη το υποδέχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας και να μας χαρίσουν ένα Σαββατοκύριακο που θα μας μείνει αξέχαστο. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes! 

For cinema lovers

Minamata

652355.jpg

H νέα ταινία του Andrew Levitas, ακολουθεί την αληθινή ιστορία ενός γνωστού πολεμικού φωτογράφου -τον οποίο υποδύεται φανταστικά ο Johnny Depp, που έβαλε προσωπικό στοίχημα για τον ρόλο-, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ίσως ο πιο σημαντικός Αμερικάνος φωτογράφος στην ανάπτυξη του εκδοτικού φωτογραφικού δοκιμίου». Με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει τελειώσει και οι φωτογραφίες του από τα μέτωπα των μαχών του Ειρηνικού να έχουν καθορίσει την εικόνα που είχε το αμερικάνικο κοινό για τον πόλεμο, ο φωτογράφος έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και την κοινωνία. Μέχρι την στιγμή που ένας φίλος του, του προτείνει να φωτογραφίσει για λογαριασμό του περιοδικού "Life" τις επιπτώσεις που έχει στους κατοίκους η σταθερή δηλητηρίαση των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας.

Info: Odeon Makedonia (αίθουσα 4), απόψε στις 19:10 & στις 21:40.

There Is No Evil

652463.jpg

Εναλλακτικά, μια ακόμα βαθιά πολιτική ταινία γύρω από την επιβολή απάνθρωπων νόμων σε αυταρχικά καθεστώτα, από τον βραβευμένο Ιρανό σκηνοθέτη Mohammad Rasoulof, που γύρισε την ταινία κρυφά από το καθεστώς στη χώρα του. Δυνατά συναισθήματα και συγκινήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο και σίγουρα θα κεντρίσουν και το δικό σας ενδιαφέρον από το πρώτο κιόλας λεπτό!

Info: Ολύμπιον (αίθουσα Παύλος Ζάννας), απόψε στις 17:30 & στις 21:00.

Venom 2

venom-2-1.jpg

Ο Tom Hardy επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως ο φονικός προστάτης Venom, ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της MARVEL. Μια ταινία που απογειώνει τις αισθήσεις και οδηγεί τη φαντασία και την αδρεναλίνη στα ύψη. Εάν είστε λάτρεις αυτού του είδους, τότε δεν έχετε παρά να την παρακολουθήσετε!

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), Σάββατο στις 19:30 & στις 21:40.

Αll about theatre

«Βαβυλωνία» του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου

unnamed2.jpg

Το κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου, «Βαβυλωνία», σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου επιστρέφει στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), αυτό το Σάββατο για να συναντήσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Σε μια Ελλάδα ανομοιογένειας που πασχίζει να αναστηθεί σε κράτος, κουβαλώντας κατάλοιπα του οθωμανικού ζυγού, αρχαιοελληνικές περγαμηνές, ιταλικές επιδράσεις αλλά και τις ιδιαίτερες κουλτούρες που ανέπτυξε ο κόσμος της σε απομονωμένες περιοχές, όπου η αμάθεια, η γραφειοκρατία της διοίκησης, ο λογιοτατισμός και η έλλειψη συνοχής την ταλανίζουν, οι Έλληνες θα βρουν μετά από ανατροπές και παρεξηγήσεις που το «γλωσσικό ζήτημα» δημιουργεί, τον δρόμο της Εθνικής Ταυτότητας. Παίζουν οι: Τάκης Χρυσικάκος, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Αλέξανδρος Μούκανος κ. ά.

Info: Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Σάββατο στις 21:00.

Viral Thess

648671-kDraC.jpg

Το Viral Thess, μια παράσταση βασισμένη στο συγγραφικό κι ερευνητικό υλικό του Σάκη Σερέφα, υπό την σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή, μετά την διαδικτυακή προβολή, για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Ένα έργο εξαιρετικά σύγχρονο με στόχο να μεταδώσει τον παλμό της πόλης μέσα από τους ανθρώπους της. Να παρουσιάσει την αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης, αυτήν που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, αλλά δεν τη βλέπουμε. Παίζουν οι: Ιωάννης Καμπούρης, Λένα Μοσχά, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου κ. ά.

Info: Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Σάββατο στις 18:00 & στις 21:00.

«Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο» του Αντώνη Καλομοιράκη

ocenhe0gzgra9iturdy2.jpg

Η μοναδική νέα κωμωδία του Αντώνη Καλομοιράκη με τίτλο «Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο», έχει ήδη καταφέρει να γίνει talk of the town και να κεντρίσει το ενδιαφέρον κάθε λάτρη του είδους. Σύμφωνα με το έργο, ο Αχιλλέας είναι ένας διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έχει σχέση με την αψυχολόγητη ψυχολόγο, Υακίνθη. Συγκεκριμένα έχει μια αρρωστημένη σχέση με την Υακίνθη, καθώς ο Αχιλλέας είναι παθολογικά ζηλιάρης. «Υπάρχει άλλος»; τη ρωτάει πρωί – μεσημέρι και βράδυ και η Υακίνθη ασφυκτιά. Το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, τους κάνει έξωση. Ψάχνοντας για άσυλο καταλήγουν στο σπίτι του κολλητού τους φίλου, Οδυσσέα. Στο σπίτι όμως του Οδυσσέα φιλοξενείται κι ένας φίλος του, ο οποίος περιπλέκει συνεχώς τα πράγματα προσφέροντας απίστευτο γέλιο. Παίζουν οι: Αντώνης Καλομοιράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Νικόλας Παπαδάκης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη.

Info: Θέατρο Αυλαία, Σάββατο στις 21:00.

It's music time

Η Άννα Βίσση στο Barbarella Live Party

vissi-pzHAq.jpg

Η απόλυτη Ελληνίδα star επιστρέφει στην πόλη μας για να μας χαρίσει τις πιο συναρπαστικές μουσικές βραδιές στο νυχτερινό κέντρο Barbarella Live Party. Από σήμερα και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, όλοι θα στραφούμε στο δικό της μοναδικό πρόγραμμα, απολαμβάνοντας τον απερίγραπτο δυναμισμό της όταν τραγουδάει κομμάτια τόσο δικά της όσο και άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών. Το Barbarella Live Party μεταφέρθηκε στο πρώην Stage Live και υποδέχεται τη λατρεμένη ερμηνεύτρια για 3η χρονιά, καλώντας μας να την απολαύσουμε από κοντά!

Info: Barbarella Live, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα προσέλευσης: 22:30.

Αrt attack

Thessaloniki PhotoBiennale 2021

photobiennale-wVZRJ.jpg

Ο μεγάλος φωτογραφικός θεσμός, η PhotoBiennale, επέστρεψε στην πόλη μας, ενθουσιάζοντας όσους λατρεύουν τη φωτογραφία. Στο πλαίσιο του μεγάλου φωτογραφικού θεσμού, παρουσιάζονται στο κοινό 19 εκθέσεις ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, ατομικές και ομαδικές, διαφόρων θεματολογιών και φωτογραφικών προσεγγίσεων, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες. Σε πρώτη φάση, μη χάσετε την κεντρική έκθεση του φετινού PhotoBiennale, την "The Real and the Record", η οποία έχει ως αφετηρία την έννοια του πραγματικού στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό κλίμα. Στην τρέχουσα εποχή της μετά-αληθείας, των ψεύτικων ειδήσεων και των πολωτικών 24ωρων μέσων, που ορίζονται από την υπερφόρτωση πληροφοριών.

Ανακαλύψτε περισσότερες εκθέσεις εδώ.

Info: MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Κυριακή 10:00-18:00.

Μαρία Ξυνοπούλου, ατομική έκθεση "Playroom"

653070.jpg

Στη δεύτερη της ατομική έκθεση η Μαρία Ξυνοπούλου παρουσιάζει μια ομάδα έργων που μοιάζουν με εικονικές καταγραφές ενός φανταστικού- φαντασιακού ημερολογίου τα οποία όμως απαρτίζουν μια ενιαία αφήγηση για την ερωτική επιθυμία, της άρρητες καταβολές της και τα έκδοχά της, αλλά και τη μυστική σχέση της με την έννοια του παιχνιδιού. Το θέμα της έκθεσης αυτής είναι η επανεστίαση της προοπτικής μας. Η προσέγγιση της Μαρίας Ξυνοπούλου δεν είναι ηδονοβλεπτική, αλλά καταρχάς ενδοσκοπική.

Info: Γκαλερί Ειρμός (Καρόλου Ντηλ & Λεωφ. Νίκης 17), Σάββατο 11:00-14:00.

Festival O'clock

Thessaloniki Street Food Festival 2021

gcbt4csb4g7qoqduetcz.jpg

H δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με το Thessaloniki Street Food Festival 2021, η μεγαλύτερη γιορτή street food στη Θεσσαλονίκη. Φέτος, για πρώτη φορά, το Thessaloniki Street Food Festival 2021 μεγαλώνει και μετατρέπει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε τόπο συνάντησης όλων των foodies της χώρας και του εξωτερικού. Σπάνιες συνταγές, επίσημες πρώτες εμφανίσεις αλλά και κλασικές αγαπημένες streetfoodιές, θα γεμίσουν με αρώματα όλη την πόλη.

Info: Δ.Ε.Θ. Helexpo, Παρασκευή 18:00-00:00, Σάββατο & Κυριακή 12:00-00:00.

Open House Thessaloniki

openwalk-galeriano-avBDw.jpg

Το Open House επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτώβρη με σκοπό να μας ξεναγήσει σε μοναδικές γωνιές της πόλης, που φέρουν νοσταλγικό αέρα. Ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής συνεχίζει να μας εκπλήσσει, ενώ αυτήν τη φορά μας περιμένει με το 10ο OPEN HOUSE Thessaloniki, το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη: Το ένα περιλαμβάνει δια ζώσης ξεναγήσεις και το άλλο διαδικτυακές. Αυτό το διήμερο θα πραγματοποιηθούν διαδρομές στην πόλη, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου θα κάνουν πρεμιέρα μια σειρά από virtual tours κι ένα livestream στο YouTube. Και τα δύο μέρη φυσικά, συνοδεύονται από τους καθιερωμένους διαγωνισμούς για το κοινό.

Ανακαλύψτε όλες τις διαδρομές εδώ.

Have fun!