fbpixel

Search icon
Search
Τέλος Εποχής: Ο Daniel Lee αποχαιρετά την Bottega Veneta που ανέδειξε
FASHION NEWS

Τέλος Εποχής: Ο Daniel Lee αποχαιρετά την Bottega Veneta που ανέδειξε

Ο διάσημος creative director και ο Ιταλικός οίκος αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους


Εχθές το βράδυ ο κόσμος της μόδας ήρθε αντιμέτωπος με μία αιφνίδια ανακοίνωση. Ο όμιλος Kering, στον οποίο ανήκει το διάσημο Ιταλικό brand Bottega Veneta ανακοίνωσε πως σταματάει τη συνεργασία του με τον 35χρονο Βρετανό, creative director Daniel Lee μετά από περίπου 3 χρόνια κοινής πορείας. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σχεδιαστής ήταν αυτός που έφερε νέα πνοή στον οίκο, δημιουργώντας μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα signature designs του, όπως τα pillowy clutches αλλά και τα εκκεντρικά πλεκτά mules.

Story telling

Ο Daniel Lee έγινε μέλος της Bottega Veneta την 1η Ιουλίου του 2018 και από την πρώτη του κιόλας συλλογή έγινε αντιληπτό πως επρόκειτο να κάνει την ανατροπή στον οίκο, ξεχωρίζοντας για το ταλέντο του. Πριν από αυτήν τη συνεργασία ήταν διευθυντής των RTW συλλογών του οίκου Celine και βοηθός της Phoebe Philo. Μάλιστα, το 2019 είχε αποσπάσει 4 βραβεία -αριθμός ρεκόρ- στα βρετανικά βραβεία μόδας. Κατά τη διάρκεια της τριετής τους συνεργασίας, ο Lee μετέτρεψε την Bottega σε ένα από τα πιο iconic fashion brands της εποχής, με statement αξεσουάρ, όπως οι croissant bags, τα pillowy clutches, τα πλεκτά mules αλλά και οι chain τσάντες.

1631213907-bottegagreenimage1.jpg
Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021

Ακόμα ένα «δώρο» που μας έκανε, είναι η απόχρωση του έντονου πράσινου, που παρουσιάστηκε στην συλλογή του για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Το Bottega Green έγινε talk of the town μέσα σε λίγη ώρα κι από τότε αυτός ο τόνος κυριαρχεί στις κολεξιόν όλων των fashionistas. Η καινοτομία; Μετά από μία έντονη κυριαρχία του μινιμαλισμού και των ουδέτερων αποχρώσεων, ο Βρετανός σχεδιαστής κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να ταράξει τα «νερά» και να βάλει αυτό το χρώμα στη γκαρνταρόμπα μας, αβίαστα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. 

The end

Η ανακοίνωση έκανε την εμφάνισή της την Τετάρτη στις 10 Νοεμβρίου. Κανένας δεν περίμενε ότι Bottega Veneta και Daniel Lee θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους, ύστερα μετά την τεράστια επιτυχία που έχουν γνωρίσει. 

«Η Bottega Veneta και ο Daniel Lee ανακοινώνουν την κοινή τους απόφαση να σταματήσουν τη συνεργασία τους. Έφερε νέα ενέργεια στον οίκο και συνέβαλε σημαντικά στη νέα δυναμική που απολαμβάνει σήμερα η Bottega Veneta», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Κανένας από τη μεριά του δεν ξεκαθαρίζει τους λόγους που τους οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης. Μάλιστα, δεν έχει ακουστεί κάτι για το όνομα του αντικαταστάτη του, παρά μόνο ότι θα ανακοινωθεί σύντομα μία νέα δημιουργική συνεργασία. 

254801491-4316076438503147-5196528476829924055-n.jpg
Image source: @bottegaveneta.by.daniellee

Τις τελευταίες σεζόν, ο Daniel Lee είχε χτίσει μία δυναμική στρατηγική επικοινωνίας για τον οίκο, όπως η διαγραφή του λογαριασμού του στο Instagram και η οργάνωση ταξιδιωτικών επιδείξεων μόδας σε τοποθεσίες όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Ντιτρόιτ. 

«Το διάστημα που πέρασα στη Bottega Veneta ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα με μια ξεχωριστή και ταλαντούχα ομάδα και θα χρωστάω πάντα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε έναν που πήρε μέρος στο δημιουργικό μας όραμα. Ευχαριστώ τον Francois-Henri Pinault για τη στήριξή του και για την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι μέρος της ιστορία της Bottega Veneta», δήλωσε ο σχεδιαστής.

Ο Leo Rongone, διευθύνων σύμβουλος του fashion house, ευχαρίστησε τον Lee για την αφοσίωσή του στο brand με σχόλια που ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τον ξαφνικό χωρισμό. «Προσέφερε στη Bottega Veneta μια νέα προοπτική και μια νέα αίσθηση νεωτερικότητας, ενώ παράλληλα σέβεται την 50χρονη κληρονομιά του οίκου. Η αξιοσημείωτη ανάπτυξη του τα τελευταία τρία χρόνια μαρτυρεί την επιτυχία της δημιουργικής του δουλειάς», είπε χαρακτηριστικά. 

Πριν από μερικές εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου ο Daniel Lee παρουσίασε την τελευταία του συλλογή για την Bottega Veneta στο Ντιτρόιτ!