fbpixel

Search icon
Search
Dolce & Gabbana: Η νέα συλλογή στο Μιλάνο φέρνει την αισθητική του οίκου στο Metaverse
TRENDS & CATWALKS

Dolce & Gabbana: Η νέα συλλογή στο Μιλάνο φέρνει την αισθητική του οίκου στο Metaverse

Το διάσημο σχεδιαστικό duo εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά


Ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana μας απέδειξαν και πάλι, ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν, που στρέφουν την προσοχή τους κι από που αντλούν έμπνευση. Έχουν αντιληφθεί -ίσως καλύτερα απ' όλους- ότι η ανάγκη για εξωστρέφεια, θετική ψυχολογία και για σχέδια που θα μας κάνουν να νιώθουμε πιο θηλυκές από ποτέ, έχει γίνει πολύ έντονη. Όταν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και με υψηλή αισθητική, τότε το αποτέλεσμα μόνο φανταστικό μπορεί να είναι. 

Σήμερα το μεσημέρι, το καλλιτεχνικό δίδυμο παρουσίασε στο Μιλάνο τη συλλογή του για την περίοδο Fall/Winter 2022. "Μια νέα υπερ-γυναικεία ηρωίδα που προβάλλεται στον υπερφουτουριστικό cyber world κι ένα παιχνίδι με ρεαλιστικές και σουρεαλιστικές εμπνεύσεις". Έτσι ακριβώς περιέγραψε ο οίκος τη νέα αυτή collection, η οποία λειτούργησε ως το εναρκτήριο λάκτισμα για να μπει η αισθητική του brand στο Metaverse. Από μεγάλα γυαλιά ηλίου, μέχρι λαμπερά τζάκετ με τεράστια μανίκια, οι φουτουριστικές εμφανίσεις ήταν "πρωταγωνίστριες" σ' αυτήν την επίδειξη. 

dolce-1.jpg


Οι designers παρουσίασαν κυρίως total black looks. Οι υπερμεγέθεις ώμοι, οι όγκοι στα μανίκια, τα παντελόνια με το ένα πατζάκι αλλά και τα ασύμμετρα γυαλιά ηλίου, ήταν μερικά από τα σχέδια που μαγνήτισαν τα βλέμματα και τους βοήθησαν να κερδίσουν το "στοίχημα". Οι σιλουέτες των μοντέλων έμοιαζαν υπέροχες μέσα στα see through tops, στα φορέματα με τα κολάν, στα blazers που τόνιζαν μ' έναν ξεχωριστό τρόπο τη μέση, ακόμα και στα puffer jackets με τις κουκούλες-balaclavas. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της συλλογής; Το new sexy ανήκει σε όλες τις γυναίκες, χωρίς να πρέπει να είναι προκλητικό ή πρόστυχο. Ένα κομμάτι αρκεί για να απογειώσει τη θηλυκότητα με τον πιο κομψό τρόπο. 

dolce-2.jpg

Τα φωτεινά χρώματα έκαναν την εμφάνισή τους σε lurex κορμάκια, τα οποία συνδυάστηκαν με μαύρα φορέματα με κοψίματα, αλλά και με κορδέλες που κοσμούσαν τα πόδια ή το λαιμό των μοντέλων. Αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας στα bold blazers, σε ροζ, πορτοκαλί, αλλά και κίτρινες αποχρώσεις, καθώς και στις γούνες σε καρό μοτίβα με ασορτί καπέλα, παπούτσια και τσάντες.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο μήνα, οι Dolce & Gabbana δήλωσαν ότι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν αληθινή γούνα στις συλλογές τους, προς όφελος των ενδυμάτων και των αξεσουάρ, τα οποία θα δημιουργούνται πλέον από οικολογική. Έτσι έγιναν το τελευταίο brand που αποφάσισε κάτι τέτοιο, εν μέσω των μεταβαλλόμενων προτιμήσεων των νεότερων και, σίγουρα, eco-friendly θαυμαστών.

dolce-3.jpg

Οι cool εμφανίσεις δεν έλειπαν από το show. Παρουσιάστηκαν με loose logo tops, ενώ δεν ήταν λίγα και τα σχέδια που "έλαμψαν". Metallic dresses και παλτό σε κόκκινες, ασημένιες και μπλε αποχρώσεις αλλά και τα glam φορέματα με παγιέτες, ανήκουν στα αγαπημένα μας από τη Fall/Winter 2022 collection. 

Παρακολουθήστε παρακάτω το video του show!