fbpixel

Search icon
Search
Η iconic Pasticcino bag της Weekend Max Mara τιμά τη γαλλική δεξιοτεχνία
FASHION NEWS

Η iconic Pasticcino bag της Weekend Max Mara τιμά τη γαλλική δεξιοτεχνία

Γιορτάζοντας την αριστεία και τη μοναδικότητα της χειροτεχνίας στη χώρα


Vive la France! Η iconic τσάντα Weekend Max Mara Pasticcino συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία της και προσγειώνεται... στη Γαλλία! Στο πνεύμα αυτού του exclusive δια-εποχικού project, η νέα τσάντα Pasticcino Hommage à la France γιορτάζει την αριστεία και τη μοναδικότητα της χειροτεχνίας στη χώρα. Μετά τον φόρο τιμής που αποδόθηκε πέρυσι στην Βενετσιάνικη παράδοση στα πολυτελή υφάσματα και την κατασκευή γυαλιού, φέτος η Pasticcino Bag Hommage à la France τιμά την ιστορική κληρονομιά της Γαλλίας στην τέχνη της δαντέλας και των όμορφων κεραμικών.

All about the colours 

wmmstoresetup12.jpg

Σε πέντε χρώματα – κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί, βιολετί και μαύρο - η Pasticcino Hommage à la France κατασκευάστηκε από κομψή δαντέλα, ενώ το χαρακτηριστικό κούμπωμά της από εμαγιέ κεραμικό. Ελαφριά, κομψή και θηλυκή, η πολυτελής δαντέλα Guipure είναι κατασκευασμένη από τον Master Dentellier André Laude, έναν κορυφαίο κατασκευαστή που υφαίνει αυτό το ευγενές και πολύτιμο υλικό από το 1850 με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, και εμφανίζεται τακτικά στην πασαρέλα κορυφαίων διεθνών οίκων μόδας.

Living Heritage

15-alexandra-pereira.jpg
Alexandra Pereira

Το Manufacture des Emaux de Longwy 1798, το ιστορικό εργοστάσιο πήλινων σκευών που αναγνωρίζεται από τη γαλλική κυβέρνηση ως Living Heritage Company και είναι διάσημο για τα καλλιτεχνικά κεραμικά του και την αξιοσέβαστη τεχνογνωσία του, κατασκεύασε τις δύο μπίλιες του κουμπώματός της Pasticcino Hommage à la France αποκλειστικά από ένα είδος κεραμικού που ονομάζεται Faïence.

Κατασκευάστηκαν αποκλειστικά στο χέρι μέσα σε ειδικά εκμαγεία και βάφτηκαν με βερνίκια υψηλής ποιότητας για να αποκτήσουν ένα λαμπερό κρακλέ εφέ σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τη δαντέλα. Το ένα από τα δύο φέρει το σήμα κατατεθέν της Weekend Max Mara, την πεταλούδα.

wmmstoresetup06-1.jpg

Η νέα Pasticcino που πήρε το όνομά της από την ιταλική λέξη «piccola pasticceria» που σημαίνει μικρό ζαχαροπλαστείο, είναι πολυτελής και ρομαντική και μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο, από το πρωί έως το βράδυ. 

23-editorial-wmm-pasticcino-bag-hommage-a-la-france.jpg

Η Weekend Max Mara ξεκίνησε το 1983 ως μια casual συλλογή για το Σαββατοκύριακο, και εξελίχθηκε σε ένα αυθεντικό lifestyle fashion brand με μοναδική ταυτότητα. Σήμερα, οι ready-to-wear συλλογές της και τα αξεσουάρ της εξισορροπούν αβίαστα τη μοντέρνα αισθητική και τη διαχρονικότητα. Οι σύγχρονες κι εκλεπτυσμένες προτάσεις της διαθέτουν μια casual κομψότητα για πολλές περιστάσεις και απευθύνονται σε open-minded γυναίκες, των οποίων η ατομικότητα είναι πέρα από τη μόδα και πάνω από τις εποχές. Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης του brand, η Weekend Max Mara παρουσίασε τις συλλογές Signature Capsule, σχεδιασμένες ή εμπνευσμένες από έναν διάσημο δημιουργό που κάθε σεζόν ερμηνεύει τους «κώδικες» του οίκου, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γκαρνταρόμπα με ιδιαίτερη άποψη. Η Weekend Max Mara είναι διαθέσιμη σε περίπου 250 mono-brand καταστήματα και κορυφαία multi-stores παγκοσμίως. 

Κεντρική φωτογραφία: Αριστερά: Η ηθοποιός Lucy Hale

Photo credits: Courtesy of Weekend Max Mara