fbpixel

Search icon
Search
Η Venezia Pasticcino Bag, της Weekend Max Mara έγινε αφορμή για ένα λαμπερό βενετσιάνικο event
PEOPLE & MOMENTS

Η Venezia Pasticcino Bag, της Weekend Max Mara έγινε αφορμή για ένα λαμπερό βενετσιάνικο event

Που κατέληξε σε δείπνο στο Ca d'Oro, με θέα στο Μεγάλο Κανάλι


Το νέο project της Weekend Max Mara για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, Weekend Max Mara Pasticcino Bag World Tour, ξεκίνησε μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με πρώτη στάση τη Βενετία και τη δημιουργία μιας special edition Pasticcino Bag, η οποία κάθε σεζόν θα υποστηρίζει την υψηλών προδιαγραφών παραδοσιακή δεξιοτεχνία κάθε περιοχής. Σε ένα αφιέρωμα στην ένδοξη ιστορία της Βενετίας σχετικά με την κατασκευή υφασμάτων και γυαλιού, η εμβληματική τσάντα Modello Venezia είναι φτιαγμένη από πολυτελή υφάσματα Fortuny και πολύχρωμες γυάλινες μπάλες που διακοσμούν το χαρακτηριστικό στρογγυλό κούμπωμα της, κατασκευασμένες από Murano.

Πριν από δύο ημέρες, ο δημιουργικός ιταλικός οίκος διοργάνωσε ένα αποκλειστικό event στην πόλη του ρομαντισμού για να γιορτάσει το μοντέλο της Pasticcino Bag που φέρει το όνομά της (aka Venezia), τον πρώτο σταθμό της νέας παγκόσμιας περιοδείας της τσάντας που, σεζόν με τη σεζόν, θα υποστηρίζει και θα γιορτάζει την παραδοσιακή δεξιοτεχνία σε όλο τον κόσμο.

The event

nin-0058-r-YzJ6R.jpg

Οι επισκέπτες απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία μέσα από την οποία ανακάλυψαν την υψηλής ποιότητας δεξιοτεχνία πίσω από τη νέα τσάντα του italian fashion house, που είναι βαθιά συνυφασμένη με την ιστορία, την αριστοτεχνία και τη μοναδικότητα της Βενετίας που προκαλεί δέος. Στο τέλος της μάλιστα της ημέρας, η κυρία Nicola Gerber Maramotti -brand ambassador του Weekend Max Mara Venezia Bag project- παρέθεσε ένα prive δείπνο στο Ca d'Oro, με θέα στο Μεγάλο Κανάλι.

Στη Galleria Giorgio Franchetti, οι καλεσμένοι της φαντασμαγορικής εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη νέα έκθεση "From Donatello to Alessandro Vittoria, 1450 - 1600. 150 Years of Sculpture in the Republic of Venice", η οποία είναι αφιερωμένη στη βενετσιάνικη γλυπτική, και πραγματοποιείται σε επιμέλεια του Toto Bergamo Rossi, διευθυντή του Venetian Heritage και της Claudia Cremonini, διευθύντριας της Galleria Giorgio Franchetti στο Ca' d'Oro. Info: Η έκθεση άνοιξε για το κοινό στις 22 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου 2022.

guests-at-the-event1-rhWFY.jpg

Πρόσωπα από τον χώρο της μόδας, της τέχνης, αλλά και μια λίστα από λάτρεις και εκπροσώπους του αγαπημένου οίκου έδωσαν το παρών και αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον κάλεσμα αλλά και μια παρουσίαση που αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές και την ιστορία της Βενετίας.

The perfect venue 

tro-2395-GdOmP.jpg

Το Ca d'Oro είναι ένα εξαιρετικό γοτθικό παράδειγμα του Casa Fondaco, που χτίστηκε μεταξύ του 1422 και του 1440 στη θέση ενός προηγούμενου βενετοβυζαντινού κτιρίου. Αγοράστηκε από τον βαρόνο Giorgio Franchetti το 1894, ο οποίος αποφάσισε να το μετατρέψει σε δημόσιο μουσείο που θα μπορούσε επίσης, να στεγάσει την προσωπική του συλλογή έργων τέχνης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια έργα των Van Dyck, Titian και Andrea Mantegna, καθώς και η εσωτερική αυλή του κτιρίου με το υποβλητικό ψηφιδωτό δάπεδο από αρχαίο μάρμαρο που επιλέχθηκε και σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον βαρόνο, εμπνευσμένο από παλαιοχριστιανικές βασιλικές. Σήμερα το Ca' d'Oro είναι ένα Κρατικό Μουσείο που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!