fbpixel

Search icon
Search
Η γυμναστική που ταιριάζει σε εσάς που δεν έχετε χρόνο αλλά θέλετε αποτελέσματα
WELLNESS

Η γυμναστική που ταιριάζει σε εσάς που δεν έχετε χρόνο αλλά θέλετε αποτελέσματα

Ανακαλύψτε ασκήσεις που διαρκούν από 15 λεπτά μέχρι και μία ώρα αποτελεσματικής προπόνησης


Για πολλούς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, για άλλους απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρώσουν μια παραγωγική ημέρα, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που απλά κατανοούν το γεγονός ότι η άθληση βοηθάει στην συνολική ευημερία και καλυτέρευση της υγείας τους. Ωστόσο, σε όλα τα παραπάνω υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας, που ονομάζεται χρόνος. 

Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και του σύγχρονου απαιτητικού τρόπου ζωής φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να σπαταλήσει πάνω από τουλάχιστον μία ώρα -το μέγιστο- στη γυμναστική. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι ψάχνουν τρόπους να συνδυάσουν τα ωράρια τους με τμήματα και είδη άσκησης, καταλήγοντας να πραγματοποιούν εγγραφές σε γυμναστήρια που τελικώς δεν τηρούν. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε ποιο είδος γυμναστικής σας ταιριάζει ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε, ώστε να μη χρειάζεται ποτέ πια να ταλαιπωρήστε με αδιέξοδα προγράμματα!

1. Yoga: 15 λεπτά

shutterstock-1175121667.jpg

Αν είστε από αυτούς που πράγματι διαθέτετε ελάχιστο χρόνο στη γυμναστική είτε από επιλογή ή λόγω υποχρεώσεων, τότε η yoga είναι η καλύτερη άσκηση για εσάς. Στην πραγματικότητα, ένα yoga session στο σπίτι μπορεί να διαρκέσει όσο εσείς επιθυμείτε, χωρίς να αλλοιώσει τα αποτελέσματα του. Πρόκειται για την καλύτερη λύση, όταν δεν έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο για περαιτέρω ασκήσεις και ουσιαστικά αυτό που αποζητάτε από τη γυμναστική είναι η διατήρηση της φόρμας σας και η χαλάρωση.

2. Hiit: 20 λεπτά 

shutterstock-1368747590.jpg

Πρόκειται για τη νέα μόδα στο χώρο της άσκησης, ενώ τα αποτελέσματα του στο κορμί σας θα είναι μαγικά. Το Hiit ή αλλιώς ως High-Intensity Interval Training (Δυναμική γυμναστική) έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τους ανθρώπους με busy προγράμματα, οι οποίοι ψάχνουν έναν τρόπο άθλησης και εκτόνωσης μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Παρά το πόσο σύντομη είναι αυτή η προπόνηση καταφέρνει ν' αποφέρει διπλάσια οφέλη για την υγεία σας, αφού χάνετε πολλές θερμίδες σε μικρό χρονικό διάστημα, εκτελώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής, που περιλαμβάνει sprint, ποδηλασία, σχοινάκι ή άλλες ασκήσεις σωματικού βάρους.

3. Τρέξιμο: 30 λεπτά

shutterstock-1391351855.jpg

Το πιο παραδοσιακό, αποτελεσματικό κι εύκολο είδος γυμναστικής, το οποίο έχει το επιπρόσθετο προτέρημα της μικρής διάρκειας: το τρέξιμο. Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια αποτελεί το Νο1 trend άθλησης, αφού πραγματοποιείται υπαίθρια και όποτε ο καθένας το αποφασίσει. Ιδιαίτερα στο Δυτικό κόσμο, πολλοί το έχουν εισάγει στο πρόγραμμα της καθημερινότητας του, "ξεκλέβοντας" ουσιαστικά μισή ώρα πριν τη δουλειά ή μετά από αυτήν, με σκοπό να κάνουν ένα χαλαρό τρέξιμο που αναζωογονεί σώμα και πνεύμα, ενώ παράλληλα καίει ικανοποιητικές θερμίδες.

4. Pilates: 45 λεπτά 

shutterstock-796025332.jpg

Για όσους αγαπούν τη γυμναστική και τους αρέσει να θέτουν νέες προκλήσεις, έστω και με ελάχιστο χρόνο, τότε το Pilates αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές επιλογές. Μια 45λεπτη προπόνηση πρόκειται να σας χαρίσει το κορμί των ονείρων σας, ευλυγισία, αλλά και μεγάλη ευρωστία. Ο συγκεκριμένος χρόνος φαντάζει κατάλληλος, ώστε να καταφέρετε να διατηρείστε σε φόρμα και άριστη φυσική κατάσταση, χωρίς να κουράζεστε υπερβολικά με βαρύτερες ασκήσεις, για τις οποίες δεν έχετε το χρόνο να προπονηθείτε.

5. Αερόβιο: 60 λεπτά 

shutterstock-1316322848.jpg

Η πιο χρονοβόρα άσκηση της λίστας μας αποτελεί τη Νο1 επιλογή από τη στιγμή που διαθέτετε τουλάχιστον μία ώρα για γυμναστική. Το aerobic πρόκειται να σας κρατήσει δραστήρια και γεμάτες ευεξία σε ό,τι αφορά την αθλητική κατάσταση σας, ενώ με τη συμβολή του θα μπορέσετε εύκολα να ανταποκρίνεστε σε οποιαδήποτε άλλο είδος γυμναστικής. 60 λεπτά aerobic θα σας εκτονώσει, θα σας γυμνάσει αποτελεσματικά και φυσικά θα σας κάνει να χάσετε πολλές θερμίδες. Από τη στιγμή μάλιστα που μπορείτε να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο, γιατί να μην το επιλέξετε;