fbpixel

Search icon
Search
 H γοητευτική κατοικία της Alex Cooper στην καρδιά του L.A. αναβαθμίζει τους κανόνες της θερμής φιλοξενίας
INTERIORS

H γοητευτική κατοικία της Alex Cooper στην καρδιά του L.A. αναβαθμίζει τους κανόνες της θερμής φιλοξενίας

Η δημοφιλής δημιουργός podcast κατάφερε να μεταμορφώσει ένα παλιό ράντσο σε μια elegant έπαυλη


Μια σημαντική πρόκληση στην κατασκευή μιας κατοικίας αφορά στο κομμάτι της μεταμόρφωσής της. Από μια τελείως διαφορετική δομή και σειρά λειτουργιών, τις οποίες εξυπηρετούσε μέχρι την αισθητική της ταυτότητα, κάθε στάδιο του ανασχεδιασμού της προϋποθέτει οργάνωση και έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στο σημερινό μας ταξίδι στην καρδιά του Λος Άντζελες, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια κομψή έπαυλη, η οποία παλιότερα λειτουργούσε ως ράντσο. Η κατοικία αυτή ανήκει πλέον στη νεαρή δημιουργό του δημοφιλούς podcast "Call Her Daddy", Alex Cooper, η οποία αποφάσισε μαζί με τον σύντροφό της να αλλάξουν πλεύση στην καθημερινότητά τους, μετακομίζοντας στο νέο τους προσωπικό καταφύγιο. 

Το εν λόγω σπίτι, ένα ράντσο της Αποικιακής Αναγέννησης της δεκαετίας του 1930, είχε υποστεί αρκετές ανακαινίσεις, με πιο πρόσφατη μια με βιομηχανική συναρπαστική αισθητική που ολοκληρώθηκε από την προσθήκη ψεύτικου τούβλου, βινυλίου και άλλα συνθετικά υλικά. Παρά το γεγονός ότι ήταν λίγα λεπτά από το κέντρο του Λος Άντζελες, το σπίτι ήταν απομονωμένο, σε λιβάδι, με πανοραμική θέα στη φύση που θύμιζε στην Cooper τα παιδικά της χρόνια στην  Πενσυλβάνια.

The perfect shelter 

img-4982.webp

Στόχος του ζευγαριού από την αρχή της αναζήτησης της καινούργιας του κατοικίας ήταν η δημιουργία του κοινού τους ησυχαστηρίου, του καταφυγίου, στο οποίο θα περνούσαν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ανεμελιάς μαζί με τα δύο σκυλάκια τους. Ισχυρός σύμμαχός τους στάθηκε η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lindsay Balton, της οποίας το εκλεπτυσμένο αλλά βιώσιμο στιλ της Καλιφόρνια, το οποίο θα ταίριαζε απόλυτα με το κοινό τους όραμα. Η Balton ξεκίνησε ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο με τον οποίο το κτίριο αλληλεπιδρούσε με το περιβάλλον της. «Ξοδέψαμε πολύ χρόνο ανοίγοντας τρύπες σε όλους τους τοίχους», λέει για τις εκτεταμένες προσθήκες παραθύρων που φωτίζουν την είσοδο, την κουζίνα, το σαλόνι και το μπαρ και τονίζουν τον καταπράσινο χώρο πέρα από αυτό.

img-4872.webp

Τα σκούρα, βιομηχανικά υλικά αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με γήινα υλικά όπως ασβεστόλιθος, παλαιωμένη βελανιδιά και πατιναρισμένα μέταλλα για μια πιο ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Μια ουδέτερη χρωματική παλέτα εξισορροπεί το καταπράσινο τοπίο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η προσθήκη μιας σειράς καλαίσθητων και πολυτελών αντικών στους εσωτερικούς χώρους συμβάλλουν στον διακριτικό και γοητευτικό χαρακτήρα τους.

img-5041.webp

Ορόσημο της βίλας αποτελεί ο αρχοντικός χώρος της κουζίνας. Οι natural χρωματικές επιλογές επεκτείνονται, συνθέτοντας το πιο ατμοσφαιρικό σκηνικό, παρμένο από την slow φιλοσοφία ζωής των ιδιοκτητών του σπιτιού. Η αγάπη τους για τα φρέσκα υλικά του κήπου και την ιεροτελεστία της μαγειρικής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή της. Με πρωταγωνιστή το ξύλο, έφτιαξαν το κατάλληλο σημείο για την προετοιμασία των γευμάτων τους, αλλά και για τις αγαπημένες τους συζητήσεις.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Source: AD

Photos: Ye Rin Mok