fbpixel

Search icon
Search
6 podcasts για την «women empowerment δόση» που χρειάζεστε
LIFE & CAREER

6 podcasts για την «women empowerment δόση» που χρειάζεστε

Θα σας ανεβάσουν την ψυχολογία, θα σας εμπνεύσουν και θα σας ψυχαγωγήσουν


Από την πολιτική και την τέχνη μέχρι τη μουσική και τη μόδα, τα καλύτερα podcasts που εμπνέουν τις γυναίκες και τα κορίτσια σήμερα, είναι συγκινητικά, πνευματώδη και διορατικά - και συχνά διαθέτουν όλα αυτά τα στοιχεία ταυτόχρονα. Έτσι, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες προτάσεις από τα πιο ενδιαφέροντα #womenempowerment podcasts αυτήν τη στιγμή. 

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε μερικά τα 6 best of για να ακούσετε asap! 

1. Incredible Women: Champions of Change

1.jpeg

Στην 6η σεζόν του, το podcast Incredible Women του net-a-porter συνεχίζει να γιορτάζει τις γυναίκες που πρωτοστατούν στην αλλαγή - από εμπνευσμένες ακτιβίστριες μέχρι δημιουργικές επιχειρηματίες, μουσικούς που βρίσκονται στην κορυφή των charts μέχρι βραβευμένους συγγραφείς. Αυτήν τη σεζόν, η content director Alice Casely-Hayford και η fashion director Kay Barron συναντούν την τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και μέλος του συγκροτήματος Haim, Este Haim, τη συγγραφέα best-seller Lisa Taddeo, την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμβουλο και πρώην διευθύντρια μόδας Leila Yavari, τη συγγραφέα και μοντέλο Naomi Shimada, τη δημοσιογράφο, συγγραφέα και ιδρύτρια του gal-dem, Liv Little, και την τεχνολόγο, εφευρέτρια και περιβαλλοντολόγο Gen-Z Kiara Nirghin.

Ακούστε το εδώ: Incredible Women: Champions of Change

2. Book Chat 

arkhio-lipsis.jpg

Σε αυτήν τη σειρά, η συγγραφέας και podcast pro, Pandora Sykes και ο συγγραφέας Bobby Palmer συναντιούνται για να εμβαθύνουν σε ένα βιβλίο που ο καθένας τους έχει φέρει στο τραπέζι - από ιστορίες που έχουν αγαπηθεί εδώ και καιρό μέχρι μυθιστορήματα που βγαίνουν για πρώτη φορά. Ο μόνος κανόνας είναι ότι τα βιβλία πρέπει να είναι ηλικίας άνω των δύο ετών. Μέχρι στιγμής, έχουν συζητήσει για τα βιβλία White Teeth της Zadie Smith, Convenience Store Woman της Sayaka Murata, Orlando της Virginia Woolf και Wuthering Heights της Emily Brontë.

Ακούστε το εδώ: Book Chat

3. Michelle Obama: The Light Podcast

2-OZwYw.jpg

Μετά το best-seller της, The Light We Carry: Overcoming In Uncertain Times, η Michelle Obama μοιράζεται διαφωτιστικές συζητήσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο της περιοδείας της για το βιβλίο της, με προσωπικότητες όπως ο Tyler Perry, η Oprah Winfrey, η Gayle King και η Hoda Kotb. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή συνομιλιών που περιλαμβάνει λόγια σοφίας και προσωπικές ιστορίες από την πρώην Πρώτη Κυρία και τους φίλους της.

Ακούστε το εδώ: Michelle Obama: The Light Podcast

4. Call Her Daddy

ab6765630000ba8a1dd7ccca1c3bfdff71937b47.jpg

Το φαινόμενο του zeitgeist "Call Her Daddy" είναι ένα podcast στην αρχική του εκδοχή, με την οικοδέσποινα και ιδρύτρια Alex Cooper να αφήνει το δικό της στίγμα για τον φεμινισμό. Κάποιες είναι ωμές συζητήσεις με διάσημους καλεσμένους που ανοίγονται ειλικρινά στην Cooper, ενώ άλλες είναι ειλικρινές κουβέντες που καθοδηγούνται από συμβουλές για σχετικά θέματα που καλύπτουν τα πάντα - από το σεξ και τη γονιμότητα μέχρι την επαγγελματικό burn-out!

Ακούστε το εδώ: Call Her Daddy

5. The Great Women Artists

5bbcabb384327fc41ee45db28cc3c075e40c3961.jpg

Ξεκινώντας ως λογαριασμός στο Instagram, η Katy Hessel δημιούργησε το "The Great Women Artists" για να γιορτάσει μια πλευρά του κόσμου της τέχνης που τόσο συχνά αγνοείται και παραβλέπεται. Στο ομώνυμο podcast, η επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης μιλάει με artists για την καριέρα τους και με συναδέλφους επιμελητές, συγγραφείς και λάτρεις της τέχνης για τις γυναίκες καλλιτέχνες που σημαίνουν τα περισσότερα γι' αυτούς. Μεταξύ των καλεσμένων είναι η Marina Abramović, η Lubaina Himid και η Deborah Levy.

Ακούστε το εδώ: The Great Women Artists

6. Call Me Mother με τη Shon Faye

ab6765630000ba8a53c350732319ea329cb88def.jpg

Σε αυτήν τη σειρά podcasts, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Shon Faye υποδέχεται προσωπικότητες της LGBTQ+ κοινότητας που σπάνε τα εμπόδια για να προβληματιστούν σχετικά με το να είσαι queer στον κόσμο σήμερα. Παρέχοντας μια πλατφόρμα για τη νεότερη γενιά να συνδεθεί με μια ευρύτερη ιστορία και να μάθει από τις εμπειρίες των μεγαλύτερων, η Faye προσκαλεί αυτούς τους πρωτοπόρους να συζητήσουν για τον εμπνευσμένο ακτιβισμό τους και τις πολύτιμες ιστορίες ζωής τους.

Ακούστε το εδώ: Call Me Mother