fbpixel

Search icon
Search
Η έπαυλη του Carmelo Anthony στη Νέα Υόρκη αντανακλά την τολμηρή του προσωπικότητα
INTERIORS

Η έπαυλη του Carmelo Anthony στη Νέα Υόρκη αντανακλά την τολμηρή του προσωπικότητα

Με έντονα τα στοιχεία της "modern vintage" φιλοσοφίας


Πάντα τονίζουμε ότι η έλλειψη προσωπικού γούστου στη διαμόρφωση μιας κατοικίας αποτελεί χαμένο χρόνο και ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρμονικής συμβίωσης ανάμεσα σε αυτά τα δύο στοιχεία αποτελεί η πολυτελής κατοικία του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή, Carmelo Anthony στην κομητεία Westchester της Νέας Υόρκης. Ο τολμηρός του χαρακτήρας σε συνδυασμό με την ηγετική του φυσιογνωμία έχουν ταιριάξει άρτια με τη "modern vintage" προσέγγιση στη διακόσμηση του προσωπικού του καταφυγίου. Κάθε σημείο του ραφιναρισμένου design του είναι μια ωδή στη δημιουργικότητα και στην αυτοέκφραση. 

Love for nature 

foyer.webp

Ο 10 φορές All-Star του ΝΒΑ και 3 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης δηλώνει πάντα ότι είναι τύπος του σπιτιού και της άνεσης που του προσφέρει. Τον περασμένο Μάιο, η εξαιρετική επαγγελματική καριέρα του στο μπάσκετ, η οποία διήρκεσε δύο δεκαετίες, έφτασε επίσημα στο τέλος της. Πέρασε επτά από αυτά τα χρόνια ως μέλος των Knicks της Νέας Υόρκης, μετακινούμενος στο Madison Square Garden από ένα διαμέρισμα 4.500 τετραγωνικών μέτρων στο Τσέλσι. Και όσο κι αν απολάμβανε την κατοικία του στο κέντρο της πόλης, συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν περισσότερο χώρο για να ηρεμήσει δίπλα στην ησυχία της φύσης. 

Τhe personal Αrt gallery

diningroom.webp

Γι' αυτό πέρυσι το καλοκαίρι, ο ίδιος επέλεξε να μετακινηθεί στα προάστια μαζί με τα έπιπλα και τη συλλογή με τα έργα Τέχνης του. Εκεί, με τη βοήθεια της Cassandre Bonhomme, η οποία συνεργάζεται με την οικογένεια Anthony ως διοργανώτρια και σχεδιάστρια εκδηλώσεων εδώ και περίπου μια δεκαετία, ο αστέρας του μπάσκετ μετέτρεψε την 13.000 τετραγωνικών μέτρων κατοικία του στο Westchester County σε ένα σπίτι που ταιριάζει στο μοναδικό και εκλεκτικό του γούστο.

2023-ad-carmeloanthony0904.webp

Όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, κεντρικός του στόχος ήταν να δημιουργήσει τη δική του γκαλερί και να μοιράζεται με κάθε επισκέπτη του την επιτακτική του αυτή ανάγκη, «Η ιδέα για το σπίτι και το όραμα για αυτόν τον χώρο ήταν να δομήσω τη δική μου προσωπική γκαλερί Τέχνης. Πώς θα έμοιαζε αυτό; ήταν το παροιμιώδες ερώτημα που τέθηκε. Αποδεικνύεται ότι η απάντηση είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό σύνολο εσωτερικών χώρων. Σε όλο το σπίτι, ένα μείγμα διακόσμησης και μια σειρά έργων Τέχνης καλύπτουν μια ποικιλία από στιλ, χρονικές περιόδους και ηπείρους. Για τους Bonhomme και Anthony, η βαθιά του αυτή επιθυμία ήταν να αναμείξουν τους κώδικες και να σπάσουν τους κανόνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αισθητικής του φιλοσοφίας αποτελεί το σημείο πάνω από τη διπλή αψιδωτή σκάλα, στην οποία βρίσκεται ένα από τα έργα που ο Anthony είχε παραγγείλει, μια μεγάλη τοιχογραφία του Muhammad Ali από γυαλισμένο ξύλο από τον καλλιτέχνη Cryptik. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photos: Ashok Sinha