fbpixel

Search icon
Search
Gwyneth Paltrow: H αποκαθήλωση της πιο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας του Hollywood
PEOPLE & MOMENTS

Gwyneth Paltrow: H αποκαθήλωση της πιο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας του Hollywood

Oι καταγγελίες που σοκάρουν και τα ερωτηματικά για το πραγματικό της πρόσωπο


Aποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες της κινηματογραφικής σκηνής του Hollywood, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στον επιχειρηματικό τομέα, έχοντας ιδρύσει τη δική της εταιρία, με το όνομα Goop. H Gwyneth Paltrow βρίσκεται στο επίκεντρο και για μία ακόμη φορά, ο λόγος δεν είναι καθόλου καλός. Η λαμπερή ηθοποιός κατηγορείται από τους εργαζόμενούς της για κακή συμπεριφορά και για συνθήκες τοξικότητας, μιλώντας για το περιβάλλον στο οποίο δουλεύουν. Οι καταγγελίες συνεχώς αυξάνονται κι η Paltrow βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Τελικά τι κρύβεται πίσω από τη λάμψη;

Who is who

paltrow.jpg

Γεννήθηκε στις 27 Σεπτέμβρη του 1972 στο Los Angeles κι αποφοίτησε από το University of California της Santa Barbara. Η συμμετοχή της στις ταινίες Seven το 1995 και Emma το 1996 ήταν καθοριστική, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστή με το ρόλο της στην ταινία Shakespeare in Love το 1998, για τον οποίο κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Ηθοποιού και δύο βραβεία Σωματείου Ηθοποιών Α' Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Καστ. Το 2005, η Paltrow ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού, σε δραματική ταινία, για το ρόλο της στο Proof, ενώ τo 2008, συμμετείχε και στην ταινία Iron Man.

Η σχέση της με τον Chris Martin «σημάδεψε» τη ζωή της, καθώς μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Apple και τον Moses Martin. Το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους το 2014, ενώ το διαζύγιό τους βγήκε επίσημα δύο χρόνια αργότερα, με την Paltrow να ενώνεται με τα δεσμά του γάμου με τον Glee Brad Falchuk σε μία κρυφή τελετή στα Hamptons, τον Ιανουάριο του 2018. Παράλληλα, το 2008 ξεκίνησε το δικό της, προσωπικό site και πλέον brand, με το όνομα Goop. Πρόκειται για ένα wellness και lifestyle brand, που ουσιαστικά προωθεί τον θετικό τρόπο ζωής, αν και κατά καιρούς πολλοί το έχουν αμφισβητήσει.

Οι αντιδράσεις κι η έντονη κριτική 

1-EbDLZ.jpg

Το wellness brand που διατηρεί, έχει συγκεντρώσει πολλές φορές αρνητικές κριτικές, για τα προϊόντα που λανσάρει. Όλοι θυμούνται τι συνέβη, όταν κυκλοφόρησε το "DTF", ένα συμπλήρωμα διατροφής που -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια- βοηθάει στη σεξουαλική διέγερση κι επιθυμία της γυναίκας, η οποία καταβάλλεται από πολλούς αρνητικούς παράγοντες μέσα στην ημέρα. Ο επιστημονικός κόσμος έχει στραφεί κατά των όσων προτείνει στο Goop, υποστηρίζοντας πως οι συγκεκριμένες μέθοδοι δεν είναι αξιόπιστες και αναγνωρισμένες ιατρικά.

Εκείνη βέβαια, δεν έδειξε να ενοχλείται ποτέ στην πραγματικότητα και λάνσαρε το ένα προϊόν μετά το άλλο, βλέποντας ότι από τη μία υπήρχαν αυτοί που την αμφισβητούσαν κι από την άλλη, αυτοί που την ακολουθούσαν πιστά από την πρώτη μέρα. Έφτασε στο σημείο, να χρειαστεί να πληρώσει ένα τεράστιο χρηματικό πρόστιμο, ύψους 145.000 δολαρίων, όταν κατηγορήθηκε για παραπλανητικούς ισχυρισμούς, αναφορικά με προϊόντα που φιλοξενούσε στην γνωστή ιστοσελίδα της, αλλά ακόμη και τότε, παρέμεινε πιστή στις δικές της θεωρίες. Όλα αυτά μέχρι σήμερα...

Καταγγελίες που προκαλούν αίσθηση

gwyneth-paltrow-UHFvi.jpg

Η Paltrow έχει δεχθεί πολλά «χτυπήματα». Μέχρι τώρα, κανένα από αυτά δεν ήταν τόσο δυνατό, ώστε να καταφέρει να τη λυγίσει, αλλά φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι όλα διαφορετικά. Η αποκάλυψη του Business Insider, ήρθε να ταράξει και πάλι τα νερά. Σύμφωνα με αυτό, περίπου 140 υπάλληλοι της επιχείρησής της παραιτήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια κι αιτία γι' αυτό φαίνεται πως είναι η δική της, κακή συμπεριφορά και μεταχείριση. Μάλιστα, μεταξύ αυτών, βρίσκονται και -μέχρι πρότινος- υψηλόβαθμα στελέχη του Goop, όπως οι διευθυντές των οικονομικών και του τμήματος τεχνολογίας, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, κατά βάση κάνουν λόγο για ένα «άκρως τοξικό περιβάλλον», ενώ την ίδια, τη χαρακτηρίζουν ως «διπολική» και δε διστάζουν να μιλήσουν ακόμη και για εργασιακό bullying.

«Η χειρότερη εμπειρία που είχα ποτέ σε εργασιακό περιβάλλον ήταν στο Goop, εξαιτίας του management που βασιζόταν στο φόβο μίας κλίκας από bullies. Υπήρχαν πικρόχολες γυναίκες που σαμπόταραν η μία την άλλη. Η εταιρία, έχει μεγάλη φήμη στο Los Angeles ως τοξικό περιβάλλον εργασίας», ήταν τα λόγια ενός από τους πρώην υπαλλήλους της. «Υπήρξε περίοδος που πάθαινα burnout κάθε εβδομάδα, και γνωρίζω κι άλλους που το πάθαιναν. Ένιωθα θλίψη και καταπίεση. Αυτή δεν είναι εταιρεία wellness», ανέφερε ένας άλλος κι είναι πια ξεκάθαρο πως το πρόβλημα είναι μεγάλο για την πασίγνωστη ηθοποιό κι επιχειρηματία κι ίσως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Για την ώρα, ούτε η Paltrow ούτε και κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας της έχουν πάρει θέση για τις καταγγελίες των ανθρώπων που εργάστηκαν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα σε αυτήν, ωστόσο το σίγουρο είναι πως η εικόνα της έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. 

 Η Αμερικανίδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο και μένει να φανεί αν θα βγει κι αυτή τη φορά νικήτρια από αυτή τη «μάχη».