fbpixel

Search icon
Search
Gwyneth Paltrow: Το χρυσό πορτρέτο της γεννά αντιθετικά ερωτήματα
PEOPLE & MOMENTS

Gwyneth Paltrow: Το χρυσό πορτρέτο της γεννά αντιθετικά ερωτήματα

Από τη μια έμπνευση και από την άλλη, εποικοδομητικούς προβληματισμούς μετά την πρόσφατη φωτογράφησή της


Η πόζα της είναι απόλυτα ανεπιτήδευτη. Το βλέμμα της είναι απλό και cool. Φαίνεται ότι αγαπά κάθε σημείο του σώματός της και επιθυμεί να το μοιραστεί μαζί μας. Η Gwyneth Paltrow γιορτάζει τα 50ά της γενέθλια με τη φωτογράφηση "The Goldfinger-meets-2022" στη "Vogue". Ένα concept με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, μεταφέροντας το μήνυμα της ένωσης του παλιού με το νέο, υπερασπιζόμενο τη διαχρονική έννοια της γοητείας. Η ίδια δηλώνει: «Αισθάνομαι τόσο καλά που γίνομαι 50 ετών και αυτό έχει να κάνει με την έκφραση αυτής της αίσθησης, της ενέργειας και της αισιοδοξίας που βιώνω. Έχει να κάνει περισσότερο με το γυναικείο βλέμμα και απλώς με τη διασκέδαση». 

Το συγκεκριμένο πορτρέτο, έχει γεννήσει πλήθος αντιθετικών ερωτημάτων στη σκέψη μας. Από τη μια πλευρά, αποτελεί μια σύγχρονη έμπνευση, και από την άλλη, προκαλεί μια σειρά από εποικοδομητικούς προβληματισμούς. 

Τα 50 είναι τα νέα 30; 

309015301-1601232626940578-6008805494445688484-n.jpg
@gwynethpaltrow

«Τους μήνες μετά τη συμπλήρωση των 40 ετών, παρατήρησα πραγματικά μια διαφορά στον τρόπο, με τον οποίο άρχισα να σχετίζομαι με τον εαυτό μου. Υπήρχε ένα είδος αποδοχής που ξεκίνησε να έρχεται, και όλα αυτά τα πράγματα έχουν βαθύνει και παγιωθεί στην επόμενη δεκαετία της ζωής μου». Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια της, τα οποία έχουν την δυναμική να μεταδώσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε κάθε μία από εμάς, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν χρειάζεται μια γυναίκα να είναι 20 ή 30 χρονών για να ποζάρει με γυμνό σώμα.

Η αποδοχή του εαυτού και όλων αυτών που έχει κατορθώσει στη ζωή της με σώμα και μυαλό, μπορούν να της δώσουν το κίνητρο να νιώσει υπερήφανη και ελεύθερη να εκφράσει όλα αυτά που θαυμάζει και αγαπά με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί να προβάλλει. Είναι λάθος η αλήθεια ενός γυμνού σώματος να παρερμηνεύεται και να σχετίζεται αποκλειστικά με κάτι το «νεανικό». 

Πραγματικότητα ή καμουφλάζ;

nouveau-goop-sieraden-gwyneth-paltrow-2022-01.webp

Ένας αρκετά αμφιλεγόμενος χαρακτήρας, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί ερωτήματα για την πραγματική του φύση. Ενώ στη συγκεκριμένη φωτογράφηση, όπως και στο welness brand της, Goop, προβάλλεται ως μια ήρεμη δύναμη και μια ευγενική ψυχή, όλο αυτό έρχεται σε μια έντονη κόντρα με τις καταγγελίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος της για τοξική επαγγελματική συμπεριφορά απέναντι στους πρώην συνεργάτες της. Τελικά, ποια είναι η πραγματικότητα; Μήπως η ευτυχία και ο cool τρόπος ζωής σχηματίζουν απλώς το τέλειο καμουφλάζ; 

Ποιος ο απώτερος σκοπός;

img-2527-copy-min-1.jpg

Πρόσφατα, η ίδια στην ιστοσελίδα της επιχείρησής της, δημοσίευσε ένα περιγραφικό κείμενο για το backstage της φωτογράφησης και τους κεντρικούς της συνεργάτες στην διαδικασία της προετοιμασίας της. Το στοιχείο που κεντρίζει την προσοχή μας είναι ότι στο συγκεκριμένο άρθρο, έχουν προστεθεί και τα αντίστοιχα beauty products και αξεσουάρ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, και ανήκουν στη σειρά που εκείνη λανσάρει. Κάτω από την παρουσίασή τους είναι εγγεγραμμένες και οι αντίστοιχες τιμές. Στη συνθήκη αυτή, μας μπερδεύει ίσως ο απώτερος στόχος της star. Θέλει όντως να μας μιλήσει για την προσωπική της εμπειρία ή απλώς επιθυμεί για ακόμη μια φορά να διαφημίσει το brand της; Τι μπορεί να υπερτερεί και τι σημαίνει αυτόματα και πάλι για την προσωπικότητά της;