fbpixel

Search icon
Search
“Greek island” art de ta table: Οι 5 κομψοί κανόνες για την ιδανική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα
DESIGN NEWS

“Greek island” art de ta table: Οι 5 κομψοί κανόνες για την ιδανική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα

Χαρίζουμε στη νησιωτική τραπεζαρία το κατάλληλο αισθητικό ύφος


Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει απλότητα, λευκό χρώμα, ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και «αλμυρή» διάθεση. Τα στοιχεία αυτά, είναι πολύ σημαντικό, να τα μεταφέρουμε στην κεντρική ατμόσφαιρα της τραπεζαρίας μας, προσαρμόζοντάς τα στην αισθητική μας ταυτότητα. Όσοι βρίσκεστε ήδη στον αγαπημένο σας νησιωτικό προορισμό, ήρθε η στιγμή να δημιουργήσετε αυτήν την γοητευτική διαμόρφωση. Τολμήστε να χαρίσετε το κατάλληλο summer mood στις επιλογές της χρωματικής παλέτας, αλλά και των κύριων αξεσουάρ του τραπεζιού. Αξιοποιείστε την φυσική παραδοσιακή ομορφιά που κυριαρχεί στον προσωπικό σας χώρο και επεκτείνετέ την με τον πιο δυνατό και ομαλό τρόπο.

greek.jpg


Εμείς συγκεντρώσαμε 5 όμορφες διακοσμητικές ιδέες που αγαπούν το ελληνικό καλοκαίρι και προσδίδουν τη νησιωτική αυτή ανεμελιά στην τραπεζαρία μας

Macramé: Η μοντέρνα εκδοχή της παράδοσης

macrame-1.jpg



Είναι γεγονός ότι βρίσκεται στα top three των επικρατέστερων διακοσμητικών στοιχείων τα τελευταία χρόνια. Το Macramé έχει το ιδιαίτερο χάρισμα να «ενώνει» το παλιό με το σύγχρονο, διατηρώντας μια άρτια ισορροπία. Αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή της παράδοσης, κουβαλώντας boho αέρα στο ελληνικό νησί. Επιλέξτε το για την τελική διαμόρφωση σε απλά υλικά, όπως τα διαχρονικά handmade καλαθάκια του ψωμιού και η χρωματική τους αντίθεση θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Σουπλά με κρόσσια: Ο natural χαρακτήρας

-uY0XG.jpg


Ταυτίζεται με το slow living του νησιού και την new nature αισθητική κουλτούρα που το συνοδεύει. Τα σουπλά με κρόσσια αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια minimal βάση τραπεζαρίας. Το χαλαρό δείπνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα αποκτήσει την δική του υπογραφή, κάνοντάς τους όλους να ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση.

Πορσελάνινα σερβίτσια σε λευκές και μπλε αποχρώσεις: Η διαχρονική αρχοντιά

-RuXTF.jpg


Μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί τον «βασιλιά» σε μια νησιωτική τραπεζαρία, ντυμένος στα δύο κυρίαρχα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού, το λευκό και το μπλε. Η συλλογή πορσελάνινων πιάτων αναβαθμίζει αυτόματα το style ακόμη και του πιο απλού ξύλινου τραπεζιού. Μοιάζει με έναν αριστοκρατικό πίνακα ζωγραφικής. Η all time classic αρχοντιά που αποπνέει συνδέεται άρρηκτα με την τοπική παράδοση και τις πολυτελείς λεπτομέρειες που περιλαμβάνει. Κάθε σερβίτσιο αφηγείται μια ολόκληρη ιστορία, κάτι που το καθιστά πολύτιμο για ακόμη μια φορά.

Λεβάντα: Η ρομαντική «ψυχή» της τραπεζαρίας

lavender.jpg


Η ελληνική γη είναι πλούσια σε βότανα - «ελιξίρια» που χαρίζουν ευεξία και στολίζουν τον κάθε τόπο με τις σπάνιες μυρωδιές τους. Η λεβάντα είναι ένα από αυτά και ξεχωρίζει για τον ρομαντικό της χαρακτήρα. Ένα φυσικό masterpiece στο τραπέζι σας που κάνει ακόμη πιο γλυκά τα νησιωτικά αρώματα. Τοποθετήστε τις λεβάντες ως την τελευταία πολυτελή πινελιά στο νησιωτικό art de la table που έχετε δημιουργήσει και η τελική εικόνα θα καταφέρει να σας ανταμείψει απλόχερα. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι η ποσότητα. Είναι σημαντικό να μην οδηγηθείτε σε μια maximal «βαριά» διαμόρφωση, η οποία θεωρείται ασύμβατη με το Greek island concept.

Λευκά κεριά: H minimal γοητεία

white-candles.jpg


Η νησιωτική ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο «ζεστή» μέσα από την λευκή αυτή απαραίτητη λεπτομέρεια. Ταυτίζεται με το ιδανικό “simplicity” που «κλείνει» σε αρμονία και ισορροπία την διακόσμησή μας. Προσέξτε αρκετά τα αρώματα που θα προμηθευτείτε. Στην τραπεζαρία, βασικό κανόνα αποτελεί η απομάκρυνση της υπερβολής όσον αφορά και τα αρώματα, σεβόμενοι τις προτιμήσεις των προσκεκλημένων μας.

Καλή διακόσμηση!