fbpixel

Search icon
Search
Greek beauty: Οι ονειρικές παραλίες των Κυκλάδων που πρέπει να προσθέσετε στην bucket-list σας
TRAVEL

Greek beauty: Οι ονειρικές παραλίες των Κυκλάδων που πρέπει να προσθέσετε στην bucket-list σας

Ειδυλλιακά τοπία, καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές


Υπάρχει πιο hot summer προορισμός από την Ελλάδα; Υπάρχει καλύτερη επιλογή από τη χώρα μας; Κάθε καλοκαίρι, τα ελληνικά νησιά έχουν την τιμητική τους και καταφθάνουν σε αυτά visitors από κάθε γωνιά του κόσμου για τις διακοπές τους. Υπάρχουν αυτοί που προτιμούν τους πιο ήσυχους προορισμούς κι αυτοί που αγαπούν τα κοσμοπολίτικα μέρη, με την έντονη ζωή και τους A-listers και σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, σίγουρα, οι επιλογές είναι πολλές.

Αυτή τη φορά, κάνουμε focus στις Κυκλάδες, ξεχωρίζοντας τις must-visit παραλίες που πρέπει να μπουν στην bucket-list σας asap!

Summer mode on!
shutterstock-2017630739.jpg

Μικρή Βλυχάδα, Αμοργός

Είναι γνωστή για το απέραντο γαλάζιο που την περιβάλλει, είναι ιδανική για ξεκούραστες διακοπές και για πλήρη αποφόρτιση. Είναι πανέμορφη κι η μοναδική της αύρα, ταξιδεύει το μυαλό και ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Η Αμοργός, κάθε καλοκαίρι αποκτά μία ιδιαίτερη, μία διαφορετική ομορφιά. Τα πανέμορφα τοπία, η γαστρονομία και τα μεθυστικά αρώματά της, την καθιστούν must-visit προορισμό για όσους αποζητούν το κάτι διαφορετικό, ενώ -φυσικά- φημίζεται και για τις μαγευτικές παραλίες της. Μία από αυτές, είναι η Μικρή Βλυχάδα, που βρίσκεται κοντά στα Κατάπολα και πραγματικά, όποιος καταφθάνει σε αυτήν, έρχεται αντιμέτωπος με μία πολύ ιδιαίτερη εικόνα. Τα δροσερά, κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με τον λαμπερό, καυτό ήλιο και το καταπράσινο τοπίο συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση είναι δύσκολη και γίνεται είτε από μονοπάτι, είτε με καΐκι, αυτό που θα αντικρίσετε φτάνοντας, θα σας ανταμείψει!

shutterstock-2242321819.jpg

Τσιγκράδο, Μήλος

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και θεωρείται ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές. Η Μήλος είναι ηφαιστειογενές νησί, με την ιδιαίτερη γεωμορφολογία, τα εντυπωσιακά σεληνιακά τοπία και την πλούσια ιστορία να αποτελούν σήμα κατατεθέν της και δεν είναι τυχαίο ότι όσοι καταφθάνουν σε αυτήν, αποκτούν μία μοναδική σχέση μαζί της. Το νησί, αυτό, έχει μία απίστευτη αύρα, κάθε spot, κάθε σημείο έχει κάτι να προσφέρει, ταξιδεύει το μυαλό και την καρδιά. Καλοκαίρι στη Μήλο σημαίνει χαλάρωση και βουτιές σε πανέμορφες θάλασσες, με τις παραλίες του νησιού να αποτελούν πόλο έλξης για τους visitors, αλλά και τους locals και η αλήθεια είναι πως η επιλογή, είναι πολύ δύσκολη. Αν θέλετε να μείνετε μακριά από τις πιο basic -αλλά εξίσου καλές- επιλογές, τότε πρέπει να βρεθείτε οπωσδήποτε στο Τσιγκράδο. Πρόκειται για έναν κολπίσκο με ψιλή λευκή άμμο, καταγάλανα νερά και σπηλιές -κι ελάχιστα σημεία με σκιά- και για να φτάσετε σε αυτόν, θα πρέπει να κατεβείτε έναν απότομο βράχο με τη βοήθεια μιας ξύλινης σκάλας και ενός σχοινιού. Το τοπίο που θα αντικρίσετε μόλις φτάσετε στην παραλία, θα σας αποζημιώσει...

shutterstock-1983978674.jpg

Κολώνα, Κύθνος

Ένα ακόμη πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, που φημίζεται για τους γραφικούς οικισμούς, τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και την ηρεμία του. Ένα ακόμη πανέμορφο νησί, που έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα του και μοιάζει ιδανικό για χαλαρωτικές διακοπές. Η εντυπωσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική κι η τοπική κουζίνα χαρακτηρίζουν την Κύθνο, όπως και οι μαγευτικές παρθένες παραλίες με τη χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά και μία από αυτές, είναι η Κολώνα. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες όχι μόνο του νησιού, αλλά συνολικά του Αιγαίου, με μοναδική γεωμορφολογία και ομορφιά κι ουσιαστικά, είναι μία στενή λωρίδα χρυσαφένιας αμμουδιάς που ενώνει το νησί της Κύθνου με τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά, σχηματίζοντας 2 παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβαση γίνεται από έναν σχετικά δύσβατο χωματόδρομο.

shutterstock-2334720599.jpg

Αρμεός, Σύρος

Ένα κοσμοπολίτικο νησί με πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κι αρχοντική ομορφιά. Η Σύρος, με τα νεοκλασικά κτίρια, τα επιβλητικά αρχοντικά, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα πανέμορφα φυσικά της τοπία, θεωρείται go to προορισμός για όσους αποζητούν το κάτι διαφορετικό και κυρίως, είναι ιδανικό νησί για ηρεμές διακοπές μακριά από την πολυκοσμία. Πάνω από όλα -όμως- το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της, με τον Αρμεό να ξεχωρίζει. Πρόκειται για μία παρθένα, ήσυχη παραλία με βότσαλα, άμμο και κρυστάλλινα νερά, που συνδέεται με τον κόλπο του Γαλησσά με μονοπάτι και δεν είναι οργανωμένη και πραγματικά, φτάνοντας κανείς σε αυτήν, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι πολύ-πολύ ιδιαίτερο. 

shutterstock-1594733587.jpg

Γάλα, Κουφονήσια

Πρόκειται για έναν από τους πιο μαγευτικούς destinations των Μικρών Κυκλάδων, που ξεχωρίζει για τα παραδεισένια νερά και τα μαγευτικά φυσικά τοπία του. Τα Κουφονήσια, συνιστούν ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν να εξερευνούν παραλίες με εξωτική ομορφιά και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και δεν είναι τυχαίο ότι όσοι καταφθάνουν σε αυτά, δε θέλουν να τα αποχωριστούν. Αν αυτό που ζητάτε από τις διακοπές σας είναι ατελείωτες βουτιές σε δροσερά, γαλάζια νερά, τότε θα τα ερωτευτείτε, με τους locals να συστήνουν την παραλία Γάλα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες συνολικά των Κυκλαδων. Τα αμέτρητα, μικρά βότσαλα, το μοναδικό χρώμα των νερών της, από όπου πήρε και το όνομά της, αλλά και το γεγονός ότι έχει σχηματιστεί από ένα περάσμα στους βράχους, από το οποίο εισέρχεται η θάλασσα, συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό που παραπέμπει σε εξωτικά μέρη. Must-visit!