fbpixel

Search icon
Search
Τα κορυφαία events που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Βόρεια Ελλάδα
ARTS & CULTURE

Τα κορυφαία events που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Βόρεια Ελλάδα

Πολλά υποσχόμενα πολιτιστικά δρώμενα θα μας συντροφεύσουν για ακόμη μια χρονιά


Όταν ο ήλιος δύει και μας χαρίζει τις πιο μαγικές χρωματικές παλέτες του. Εκεί που ο χρόνος σταματά και αναπνέουμε μόνο για να ζήσουμε στο άπειρο κάθε στιγμή με τα πρόσωπα που μας ελαφρύνουν. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια γρήγορη ερμηνεία για να εκφράσουμε όλα όσα αγαπάμε στην πιο θερμή εποχή του χρόνου. Θερινά σινεμά, βόλτες μέχρι το πρωί, χορεύοντας στους δρόμους, συναυλίες, όπου τραγουδάμε κάθε στίχο δυνατά και ξυπόλυτοι, απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα και μετά χαρούμενα τσουγκρίσματα με ούζο, ακουμπώντας τα πόδια μας στη δροσερή άμμο. Κάθε τόπος της χώρας μας μοιράζεται αυτήν την εποχή τα πιο ρομαντικά του μυστικά, μέσα από τις πιο γοητευτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που μας προσφέρει. Για ακόμη μια χρονιά, η Βόρεια Ελλάδα έχει προνοήσει να μας μυήσει σε ξεχωριστές διαδρομές, οι οποίες πρόκειται να ξυπνήσουν τις αισθήσεις μας, κάνοντάς μας κοινωνούς στην εκλεπτυσμένη τους ατμόσφαιρα.

Ας δούμε μαζί τα κορυφαία events που θα απολαύσουμε προσεχώς στη Βόρεια Ελλάδα...

The charm of gastronomy

Αύγουστος στο Κτήμα Κυρ - Γιάννη

kiryianni-winetasting-august-2023.jpg

Μετρώντας αντίστροφα για τον φετινό τρύγο, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη υποδέχεται τον Αύγουστο, έναν από τους πιο σημαντικούς μήνες για τους αμπελουργούς, με μια πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων και δράσεων.Γευστικές δοκιμές απολαμβάνοντας την Πανσέληνο, γαλλόφωνη μουσική στο ηλιοβασίλεμα, βιβλιοπαρουσίαση και πολλά ακόμη, στο μαγευτικό τοπίο του Κτήματος στη Νάουσα με φόντο το Βέρμιο και την υπέροχη θέα των αμπελώνων.

Don't miss the dates: 

Σάββατο 12 Αυγούστου
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας με δωρεάν ξεναγήσεις για τους νέους ηλικίας 18 – 28 ετών, ενώ παράλληλα απολαμβάνουμε πιάτα της σεφ του Κτήματος με θέα το Βέρμιο και τους αμπελώνες.
- Ώρα 11:00 – 23:00
- Τιμή a la carte

Σάββατο 19 Αυγούστου

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ… ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Απογευματινές γευστικές δοκιμές με καλοκαιρινές γεύσεις από την σεφ του Κτήματος και περίπατος στους αμπελώνες του Κτήματος στη δύση του ηλίου.
- Ώρα 11:00 – 23:00
- Τιμή a la carte

Σάββατο 26 Αυγούστου

ΓΑΛΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Γαλλόφωνη μουσική από τον μουσικό κ. Κώστα Ανδρέου, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με την συνοδεία πιάτων της σεφ του Κτήματος. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούγονται και ηχογραφήσεις-εκπλήξεις από γαλλόφωνους μουσικούς, συγκροτήματα και ανεξάρτητες εταιρείες.
- Ώρα 20:00
- Τιμή a la carte

Δευτέρα 28 Αυγούστου

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Παρουσίαση του βιβλίου «Το Καταθυμωμένον Ευαγγέλιον» του Ναουσαίου κ. Βούλη Γεδεών. Εκδοτικός οίκος Μπαρμπουνάκη. Τα συγγραφικά δικαιώματα υπέρ της ΦΛΟΓΑΣ
- Ώρα: 19:30
- Ελεύθερη είσοδος

Τετάρτη & Πέμπτη 30 – 31 Αυγούστου

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΥΓΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
Έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας με κάθετη γευστική δοκιμή του Ξινόμαυρου και δωρεάν ξεναγήσεις.
- Ώρα 11:00-18:00
- Τιμή 15.00€

Info: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι Νάουσας, email: info@kiryianni.gr, Instagram: @kiryianni, Facebook: @Kir-Yianni. *Κουζίνα last call 16:30 καθημερινές + Κυριακή και 22:00 το Σάββατο. ** Το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό έως 9/8. Είναι απαραίτητη η κράτηση των θέσεων.Υπεύθυνη επικοινωνίας/κρατήσεων: Ελπίδα Παλαμίδα. Τηλ 23320 51100. Κινητό: 6938250088. Email: epalamida@kiryianni.gr. Website: www.kiryianni.gr

Sani Gourmet

snapinstaapp-364202846-3613691695616599-6512107284177217204-n-1080.jpg
Image source: @sani_resort_official

Ο διαχρονικός γαστρονομικός θεσμός του Sani Gourmet επιστρέφει για να γιορτάσει τη μαγεία της σύγχρονης fine dining σκηνής. Αυτή τη φορά, η πολλά υποσχόμενη θεματική με πηγή έμπνευσης το Savour the Stars ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη, με στόχο να αγγίξει το ζενίθ της πολυτελούς εμπειρίας γευσιγνωσίας.

Με σταθερή φιλοσοφία από το 2006 την ένωση διαφορετικών πολιτισμών, γευστικών ταυτοτήτων, αλλά και παραδόσεων από κάθε σημείο του κόσμου, το Sani Gourmet συνεχίζει την επιτυχημένη δημιουργική του διαδρομή, που το καθιέρωσε ως τον πιο ξεχωριστό γαστριμαργικό θεσμό της Ελλάδας. Gourmet θησαυροί προσκαλούν τους θερμούς λάτρεις της γαστρονομίας να εξερευνήσουν τα μυστικά τους και να γίνουν κοινωνοί της αισθητηριακής τελετουργίας που στήνεται στο πιο μαγευτικό σημείο της Χαλκιδικής. Με την απαραίτητη συντροφιά μιας σειράς από εκλεπτυσμένα wine και champagne pairings, η μύηση στην απόλαυση του fine dining αποδεικνύεται μονόδρομος.

Στη φετινή θερινή σεζόν, τα δεδομένα αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό. Το νέο θεματικό πλαίσιο με έμπνευση το Savour the Stars αναμένεται να φιλοξενήσει τους ελίτ της παγκόσμιας λίστας των βραβευμένων με αστέρι Michelin σεφ. Πέντε διακεκριμένες προσωπικότητες πρόκειται να επιμεληθούν εξεζητημένες επιλογές, απευθυνόμενες αποκλειστικά σε ειδήμονες του φαγητού. Τα gourmet menu των signature πιάτων, τα οποία θα προετοιμάσουν, θα έχουν ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη της μακροχρόνιας κατάρτισής τους και της άριστης γνώσης τους στις σχετικές τεχνικές. Στις πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες των εστιατορίων του δημοφιλούς resort, Elia, Porto Sani, Water και του Sani Asterias, οι καινοτόμοι του διεθνούς γαστρονομικού σκηνικού θα διαμορφώσουν tasting menus, με γευστικές συνοδείες από ελληνικές και παγκόσμιες ετικέτες κρασιών με κεντρικούς αποδέκτες τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του πολυτελούς θερέτρου της Χαλκιδικής.

Don't miss the dates:

5/8 Water Restaurant: Η Γαλλίδα σεφ Stéphanie Le Quellec, σεφ στο La Scene και στο MAM του Παρισιού, με κεντρική έμπνευση την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας

12/8 Εlia Restaurant: O καινοτόμος Javier Torres, αδερφός του διακεκριμένου Sergio Torres. Μαζί διαθέτουν το Cocina Hermanos Torres Restaurant και διακρίνεται για τα live cooking shows.

Info: Κασσάνδρα. Facebook: @Sani Resort, Instagram: @sani_resort_official

The magic of culture

Έκθεση φωτογραφίας «Τα Ερημικά Τοπία και οι Φύλακές τους» στο Aristi Mountain Resort & Villas

aristi-mountain-resort-villas-3.jpg

Χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της Αρίστης, στο μαγευτικό σύμπλεγμα των Ζαγοροχωρίων, το Aristi Mountain Resort & Villas παρουσιάζει μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία στον ειδικά σχεδιασμένο πολυχώρο εκδηλώσεων - Atop, μέσα στο εκπληκτικό τοπίο του. Εκεί όπου η Tέχνη και η φύση ενώνονται δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα για τον επισκέπτη, η πολυαναμενόμενη έκθεση του Μάκη Τσατσόπουλου με τίτλο «Τα Ερημικά Τοπία και οι Φύλακές τους» ανοίγει τις πύλες της, με το ανατρεπτικό έργο του καλλιτέχνη να συνδυάζεται με την εμπειρία του Aristi Mountain Resort & Villas.
Ο πολυχώρος Αtop δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει μία ακόμη πιο δυνατή εμπειρία και ανάμνηση στους επισκέπτες, εκφράζοντας το ταξίδι διαφορετικών καλλιτεχνών και στηρίζοντας εκλεκτές πολιτιστικές πρωτοβουλίες. Η έκθεση του Μάκη Τσατσόπουλου είναι ιδιαίτερη, καθώς αφορά τον αρχιτέκτονα του ίδιου του resort, ο οποίος επιστρέφει σαν καλλιτέχνης στο χώρο που ο ίδιος έχει σχεδιάσει, δίνοντας στο κοινό επιπλέον την ευκαιρία να ανακαλύψει τον κόσμο που δημιούργησε.

Η έκθεση αποτελεί μια σειρά από αγαπημένες επιλογές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, που ο Μάκης Τσατσόπουλος έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Η χρήση της ψηφιακής επεξεργασίας έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή της υπερβολικής πληροφορίας, στην ανάδειξη των λεπτομερειών και στην απομόνωση της ουσίας της εικόνας, προσφέροντας μια ενδόμυχη διάσταση που συγκινεί τον θεατή. Το έργο του συνοδεύεται από μικρά γλυπτά - "Φύλακες", που περιβάλλουν το ευαίσθητο υλικό που προκύπτει, εποπτεύοντάς το και παρατηρώντας το με αγγελική χάρη. 

Info: Aristi Mountain Resort & Villas, χωριό Αρίστη, Ζαχοροχώρια. Τηλ: +30 26530 41330. Email: info@aristi.eu. Facebook:@Aristi Mountain Resort, Instagram: @aristimountainresort. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Αυγούστου έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.  

Sani Festival 2023

jan-garbarek.jpg
Jan Garbarek

Η καρδιά του μουσικού καλοκαιριού για το 2023, χτυπάει στην κορυφή ενός μαγευτικού βράχου, στη μέση της θάλασσας, στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Χτυπά μελωδικά και ρυθμικά εκεί, που τα πιο λαμπρά αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αποφάσισαν να μετακομίσουν για φέτος, γεμίζοντας νύχτες και αισθήσεις με τις ανυπέρβλητες νότες τους. Σε μία σπάνια, μία μοναδική σύναξη υπέρλαμπρων αστέρων που από τη μία καταγράφει επί σκηνής την εξαιρετική δυναμική ενός ιστορικού φεστιβάλ κι από την άλλη επαναπροσδιορίζει τα Ελληνικά συναυλιακά μας καλοκαίρια.

Το Sani Festival, ένας πολιτιστικός θεσμός πρότυπο, της αμιγούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στην 30η επέτειό του αναδείχθηκε ως το Worlds Leading Cultural Destination Resort για το 2022 από τα World Travel Awards, συνεχίζει να ακμάζει. Επί τρεις δεκαετίες υπηρέτησε με συνέπεια τις επιταγές της αληθινής τέχνης, ταυτίζοντας τις επιλογές του με το DNA της. Εμποτισμένο με υψηλή αισθητική και ποιότητα, στοχεύει στη χαρά, την διασκέδαση, την απόλαυση.

Σήμερα το Sani Festival, ισχυροποιώντας το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Να αναδειχθεί σε σκηνή των μεγάλων και σημαντικών καλλιτεχνικών γεγονότων, να μετουσιωθεί σε βήμα των νέων τάσεων και ρευμάτων, να καταστεί επικοινωνιακό όχημα της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, να δώσει λύσεις και απαιτήσεις στις εξισώσεις του πολιτιστικού τουρισμού.

Don't miss the dates:

5 Αυγούστου: UB40 ft Ali Campbell

12 Αυγούστου: Tom Odell

19 Αυγούστου: Σταύρος Ξαρχάκος «Από τον Πόντο ως την Κρήτη»

26 Αυγούστου: Jan Garbarek Group ft Trilok Gurtu

www.sanifestival.gr

Facebook: TheSaniFestival

Υoutube: TheSaniFestival

Προπώληση: viva.gr

Topos Festival στα Γρεβενά 

shutterstock-2180993023.jpg

Για άλλη μια χρονιά τα Γρεβενά αποτελούν partner city στην διεθνή διοργάνωση EUROP’RAID 2023 μέσω του Φεστιβάλ Τόπος. Φέτος το φεστιβάλ έχει εμπλουτιστεί με συμμετοχές και από άλλες χώρες, οπότε, θα φιλοξενηθούν στα Γρεβενά πάνω από 900 νέοι από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ιταλία. Η ημέρα φιλοξενίας είναι η 9η Αυγούστου 2023 από το μεσημέρι έως την άλλη ημέρα 10η Αυγούστου το πρωί. Κατά τη φιλοξενία των επισκεπτών, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις ανοιχτές προς το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Info: 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γρεβενών. Έναρξη: 9 Αυγούστου στις 08:00, λήξη: 10 Αυγούστου στις 20:00. 

Feel the joy of summer!

Κεντρική φωτογραφία: Sani resort