fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε την super cool γοητεία ενός διαμερίσματος στο Holborn
INTERIORS

Γνωρίστε την super cool γοητεία ενός διαμερίσματος στο Holborn

Η designer Lishan Tham εστίασε στη natural φιλοσοφία με πρωταγωνιστή το ξύλο


Υλικά και χρώματα που αποκαλύπτουν τις ρίζες μας, ατμόσφαιρα που συνοδεύει τη διάθεσή μας και γίνεται "ένα" με την ψυχοσύνθεσή μας. Η κατοικία μας δεν είναι τίποτε περισσότερο από την προσωπική μας "φωλιά", το καταφύγιο ζεστασιάς που μας κάνει να αισθανόμαστε παιδική αναμελιά. Στο σημερινό ταξίδι στο Holborn, στην καρδιά του Λονδίνου, έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα άνετο apartment με αδυναμία στις natural αποχρώσεις. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lishan Tham αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα με τον σύζυγό της το 2018, όταν ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί και εργαζόταν για το Studio Ashby στο λανσάρισμα της σειράς προϊόντων του - Sister. Μη φοβούμενη τη σκληρή δουλειά, έπιασε γρήγορα δουλειά για τον σχεδιασμό του. Ορόσημο στην αισθητική της κουλτούρα αποτελεί έμπνευσης που αντλεί από την ανατροφή της στη Μαλαισία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις κινέζικες αντίκες και τις πολλές ξύλινες επενδύσεις. 

lishaninterior-1648.webp

Start from scratch

lishaninterior-1628.webp

Το apartment κουβαλά τη δική του ιστορία, καθώς χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 και λειτουργούσε ως κτίριο γραφείων. Όταν η Lishan το αγόρασε, ήταν ένας λευκός καμβάς, στον οποίο δημιούργησε τρία ευρύχωρα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και έναν μεγάλο ενιαίο χώρο για το living room, την κουζίνα και το γραφείο. Η διαδικασία της ανακαίνισης ξεκίνησε από το μηδέν, με την ίδια να σχεδιάζει και να οργανώνει την παραμικρή λεπτομέρεια. Στήριξε σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση στο καμουφλάζ, καθώς εγκατέστησε μεγάλες γυάλινες πόρτες με λευκό τζάμι, ώστε να διαχωρίσει με κομψό τρόπο τους κεντρικούς χώρους, χαρίζοντας ταυτόχρονα βάθος και φως. 

Contrasts

lishaninterior-1618.webp

Ένα ακόμη στοιχείο, το οποίο πρωταγωνιστεί στη φιλοσοφία της designer είναι η ποικιλία και η ένταση των χρωμάτων. Στο συγκεκριμένο project, όμως, η ίδια κινήθηκε σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κλασικής της προσέγγισης. Επέλεξε να αφήσει του τοίχους σε ουδέτερες αποχρώσεις, με σκοπό να λειτουργήσουν ως μια ενδιαφέρουσα βάση για pieces ασιατικής τέχνης που θα προσέθετε στη συνέχεια. Τα παραδοσιακά αυτά στοιχεία διακρίνονται για τα σκούρα τους χρώματα και αυτό της έδωσε το κίνητρο να "παίξει" με τις αντιθέσεις ανάμεσα στις παλέτες αυτές και τους ανοιχτόχρωμους τοίχους. 

Πέρα από τα παραπάνω, καθοριστικό ρόλο στη νέα μορφή του διαμερίσματος παίζουν τα traditional αξεσουάρ, ειδικά στον χώρο της κουζίνας, οι εκλεπτυσμένες υφές και τα ιδιαίτερα μοτίβα, αλλά και τα φυτά, τα οποία βρίσκονται σε κάθε γωνιά του, χαρίζοντας δροσιά και ζωντάνια. Αυτό που πέτυχε η σχεδιάστρια στο σπίτι της είναι μια υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν με σημεία αναφοράς που τη συνοδεύουν μέχρι σήμερα. 

Εμπνευστείτε από τη γήινη μαγεία της σημερινής κατοικίας και εντάξτε την και στους δικούς σας εσωτερικούς χώρους. Μια ξεχωριστή ιεροτελεστία αισθήσεων θα γεννηθεί!
Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες του fresh διαμερίσματος στη gallery! 

Source: House & Garden

Photo credits: Owen Gale