fbpixel

Search icon
Search
12 από τα πιο «Insta-worthy» ξενοδοχεία του κόσμου
ESCAPE

12 από τα πιο «Insta-worthy» ξενοδοχεία του κόσμου

Ταξιδέψτε μαζί μας σήμερα…


Αν αρέσκεστε σε ινσταγκραμικές αποδράσεις, μάλλον γνωρίζετε πόσα όμορφα μέρη υπάρχουν εκεί έξω. Από ονειρεμένες πισίνες υπερχείλισης μέχρι καταπράσινους κήπους και εκπληκτική αρχιτεκτονική, ορισμένοι προορισμοί φτιάχτηκαν για να φωτογραφηθούν. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα πιο Instagrammable ξενοδοχεία στον κόσμο που αξίζει να επισκεφθείτε!

1. La Bastide, Νότια Γαλλία

92d3a149-20ec-4ad3-bfa1-6d9454f41799.webp


Με θέα στο όμορφο και ιστορικό χωριό Gordes στη νότια Γαλλία, το La Bastide αποπνέει απόλυτη πολυτέλεια. Ένα πραγματικό κόσμημα της Προβηγκίας, το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου, με πανοραμική θέα στο εκπληκτικό τοπίο. Εξωτερικά, ξερολιθιές, αιωνόβιες ελιές και όμορφοι κήποι περιβάλλουν το ακίνητο, ενώ εσωτερικά, η διακόσμηση διατηρείται απλή, αλλά κομψή. Τα υπνοδωμάτια έχουν εκπληκτική θέα στην πισίνα του ξενοδοχείου και στο γύρω τοπίο, και αν είστε αρκετά τυχεροί, ώστε να μείνετε στο Superior Valley Bedroom, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μια εκπληκτική θέα στην κοιλάδα Luberon. Στις εγκαταστάσεις, υπάρχει ένα υπόγειο σπα Sisley, καθώς και πολλά εστιατόρια, τα οποία αποτελούν ένα εξαιρετικό μέρος για ένα ρομαντικό δείπνο.

2. Amangiri, Γιούτα

e5f6b22b-77ff-4459-af70-bead32010126.jpeg


Αγαπημένο ανάμεσα σε influencers και celebrities, το Amangiri είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία αυτής της λίστας. Κρυμμένο στα φωτεινά φαράγγια της Γιούτα, το ξενοδοχείο κάνει τη ζωή στην έρημο να μοιάζει με πολυτέλεια. Ως μέρος της αριστοκρατικής συλλογής Aman, υπόσχεται υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, μοντέρνους εσωτερικούς χώρους και έναν εξωτερικό χώρο που θα αναδείξει κάθε ροή Insta. Το θέρετρο πέντε αστέρων προσφέρει μια σειρά από πακέτα ευεξίας και εμπειρίες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γιόγκα σε μονολιθικούς βράχους, να βιώσουν υδατοθεραπείες στο σπα και να ανακαλύψουν το Εθνικό Πάρκο Ναβάχο ιππεύοντας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να μείνουν στο πολυτελές κάμπινγκ ή να επιλέξουν μια σουίτα με κιόσκι για απόλυτη προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

3. Belmond Hotel Cipriani, Βενετία

3a15e372-c66c-4223-8347-108f18e295f2.jpeg


Η Βενετία αποτελεί hotspot για όμορφες φωτογραφίες και ένα από τα καλύτερα μέρη για να εξασφαλίσετε μια υπέροχη εικόνα είναι το Belmond Hotel Cipriani. Με την πανοραμική θέα στο νερό, οι επισκέπτες δεν ξέρουν τι να πρώτο-επιλέξουν όταν πρόκειται να τραβήξουν την πολύ σημαντική φωτογραφία του Instagram. Το ίδιο το ξενοδοχείο διαθέτει 96 δωμάτια και σουίτες, τη μοναδική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στην πόλη και ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια βοτανική περιποίηση στο Casanova Wellness Center ή να κάνουν κράτηση για εξερεύνηση στη Βενετία και στις γύρω πόλεις. Από τους εσωτερικούς χώρους και την τοποθεσία, μέχρι το φαγητό και το ποτό, αναμένονται πινελιές πολυτέλειας σε όλους τους χώρους.

4. Atzaró Agroturismo, Ίμπιζα

ebe1ce67-cb9a-4204-9a52-cb66c416cc10.jpeg


Δεν είναι μυστικό ότι η Ibiza φιλοξενεί μερικά από τα πιο κομψά και πολυπόθητα ξενοδοχεία στην Ισπανία, αλλά το Atzaró Agroturismo πρέπει να είναι ένα από τα πιο φωτογενή. Βρίσκεται στην περιοχή Santa Eulalia στην ανατολική ακτή και έχει σχεδιαστεί για την απόλυτη ιδιωτικότητα και απομόνωση. Το κτήμα κατέχει μεγάλη έκταση γης, συν ένα υπαίθριο σπα σε αληθινό στιλ Ibizan. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στην πισίνα γλυκού νερού μήκους 43 μέτρων, να περπατήσουν στους όμορφους κήπους ή να λάβουν μέρος σε πολλά μαθήματα ευεξίας. Στο εσωτερικό, τα υπνοδωμάτια είναι μινιμαλιστικά κομψά, ενώ το εστιατόριο The Veranda διαθέτει μια λαμπερή πέργκολα. Ένα από τα καλύτερα σημεία του ξενοδοχείου είναι το εστιατόριο στον κήπο The Orange Tree – το ιδανικό μέρος για δείπνο στο ύπαιθρο.

5. Lily Of The Valley, St Tropez

2ed16081-fecc-4b1b-8490-7972b42f4d46.jpeg


Σε περίπτωση που αναζητάτε το απόλυτο καταφύγιο ευεξίας στο St Tropez, το Lily Of The Valley είναι ένας πολύ κομψός προορισμός με όμορφη αρχιτεκτονική. Συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το υπερσύγχρονο, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων περιβάλλεται από το ανέγγιχτο τοπίο του κτήματος Cap Lardier, μια προστατευόμενη περιοχή στη Γαλλική Ριβιέρα. Ενώ ένας σύντομος περίπατος θα σας οδηγήσει σε υπέροχες παραλίες, η πραγματική ομορφιά μπορεί να φανεί στους χώρους του ξενοδοχείου –φανταστείτε μια πανοραμική θέα στον ωκεανό και στους καταπράσινους λόφους. Το κέντρο ευεξίας διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπα και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από κομψά υπνοδωμάτια με εκπληκτικά ιδιωτικά μπάνια.

6. Le Sirenuse, Ποζιτάνο

024c1aa4-9915-4b8f-8d1e-29950c4e12ec.jpeg


Το La Sirenuse είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα ξενοδοχεία στον κόσμο – μια γρήγορη αναζήτηση στο Instagram φέρνει χιλιάδες εικόνες του εμβληματικού κόκκινου κτιρίου και των χαρακτηριστικών λεμονιών. Τα υπνοδωμάτια έχουν όμορφο δάπεδο από ιταλικό μάρμαρο, ενώ οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί με μοναδική αίσθηση – αξεσουάρ αντίκες, ζωγραφισμένες στο χέρι τοιχογραφίες και βελούδινα έπιπλα. Σχεδόν όλα τα δωμάτια έχουν θέα στο Ποζιτάνο και στον κόλπο του, όπου μπορείτε να δείτε πολύχρωμα ιταλικά σπίτια ψηλά στο λόφο. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια όμορφη εξωτερική πισίνα, σπα και πολλά εστιατόρια. Σε αυτό το μέρος, δε θα χρειαστείτε κανένα φίλτρο!

7. Villa Marie, St Barth

def34457-70f7-4f35-ae2d-83352d22251f.jpeg


Το Villa Marie στο St Bart’s είναι ένα από τα πιο όμορφα boutique ξενοδοχεία του νησιού. Με θέα στη διάσημη παραλία Flamands, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από οικογενειακά μπανγκαλόου ή να επιλέξουν μια ιδιωτική βίλα με εξωτερική πισίνα. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου θα βρείτε σπα, όμορφο τροπικό κήπο και ένα κομψό εστιατόριο για φαγητό όλη την ημέρα, όμως ένα από τα αγαπημένα μας μέρη και τα καλύτερα μέρη για ένα στιγμιότυπο στο Instagram είναι το νέο τους GypSea Beach Club. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο με ένα κοκτέιλ στο μπαρ και να απολαύσουν πιάτα με θαλασσινά, τα οποία είναι όλα μαγειρεμένα σε σχάρα με ξύλα, σε στιλ Καραϊβικής.

8. Ξενοδοχείο Tierra, Παταγονία

a09f6a8d-e566-4cc7-8495-d915d5f6d0d4.jpeg


Το βραβευμένο Hotel Tierra στην Παταγονία βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine στη Χιλή. Ανάμεσα σε απόκρημνα βουνά και στην πανέμορφη λίμνη Sarmiento, η τοποθεσία είναι ένα ιδανικό σημείο για μια απομακρυσμένη περιπέτεια – και μερικές υπέροχες λήψεις για το Instagramfeed σας! Το σπα είναι το κύριο αξιοθέατο του ξενοδοχείου, όπου οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έχουν θέα στο εθνικό πάρκο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα καταφύγιο ευεξίας ή να κάνουν μια ξενάγηση στο πάρκο - ιππασία, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία είναι μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρονται.

9. Hanging Gardens του Bali

7010ed72-cd9f-475a-93c4-d19cd03832ac.jpeg


Για κάτι λίγο πιο εξωτικό, το Hanging Gardens Of Bali προσφέρει στους επισκέπτες μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία στην καρδιά του Μπαλί. Ανάμεσα στον ποταμό Ayung και τον αρχαίο ναό Dalem Segara, το θέρετρο περιβάλλεται από μια εκπληκτική κοιλάδα και ζούγκλα. Ιδανικό για μια ρομαντική απόδραση, το ξενοδοχείο διαθέτει πολλές βίλες για να διαλέξετε, όπως δωμάτια με πανοραμική θέα στο τοπίο, οικογενειακές βίλες με πισίνα και Royal Spa σουίτα. Τα δωμάτια είναι κομψά και έχουν ινδονησιακές επιρροές παντού, ενώ οι πισίνες υπερχείλισης μοιάζουν ναδημιουργήθηκαν ειδικά για το Instagram. Πρόκειται επίσης για hotspot των influencers, οπότε μην εκπλαγείτε αν έχετε ήδη εντοπίσει τους Hanging Gardens στη ροή σας.

10. Babylonstoren, Νότια Αφρική

c7a3ec0c-3f8b-4846-9476-d2321250df6d.jpeg


Στη διάσημη κοιλάδα κρασιού Franschhoek στη Νότια Αφρική, το Babylonstoren πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα αγροκτήματα του Cape Dutch στη χώρα. Ο εκπληκτικός κήπος οκτώ στρεμμάτων παράγει όλα τα τρόφιμα στο χώρο, επίσης, ενώ η φάρμα συλλέγει κρασί, ελαιόλαδο και τσάι. Υπάρχει μια σειρά καταλυμάτων για να διαλέξετε, όπως εξοχικές κατοικίες και σουίτες σε αγροικίες, καθώς και ένας υπερσύγχρονος χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο Garden Spa. Κάθε πτυχή του ακινήτου αξίζει μια φωτογραφία Insta!

11. Le Bristol, Παρίσι

0b06515a-9444-44c9-85cf-7a8c5f7c7be2.jpeg


Για μια από τις καλύτερες εμπειρίες του Παρισιούαξίζει να επισκεφθείτε το Le Bristol. Είτε αναζητάτε τη φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ είτε θέλετε να απαθανατίσετε την εξαιρετική του αρχιτεκτονική, το ξενοδοχείο σας τα προσφέρει όλα. Διαθέτει 190 πρόσφατα ανακαινισμένα υπνοδωμάτια και σουίτες, εξαιρετικό σπα, έναν καταπράσινο κήπο 31.000 τετραγωνικών ποδιών, μια εμβληματική πισίνα στον τελευταίο όροφο και ένα παγκοσμίου φήμης εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin.

12. Soma Byron Bay, Αυστραλία

edf1a6d3-8531-4422-9383-47472c067ed3.jpeg


Προσφέροντας μοναδικά καταφύγια γιόγκα, ευεξίας και διαλογισμού, το Soma Byron Bay είναι ο απόλυτος προορισμός για αναζωογόνηση των αισθήσεων σας. Το ξενοδοχείο, το οποίο απέχει μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη, διαθέτει δάσος 22 στρεμμάτων, πισίνα υπερχείλισης γλυκού νερού και εκπληκτικό ενιαίο χώρο καθιστικού. Ο geodesic yoga dome είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, ενώ ο κοινόχρηστος κήπος και το τζάκι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια του χρόνου. Τα υπνοδωμάτια του Soma είναι απλά και κομψά ταυτόχρονα και έχουν δημιουργηθεί για να προκαλούν μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Μάλιστα, αποτελεί φοβερή επιλογή και για τους solo ταξιδιώτες!

Κεντρική φωτογραφία: Ξενοδοχείο Tierra, Παταγονία