fbpixel

Search icon
Search
Ένα μόλις 55 τ.μ. διαμέρισμα στην Αθήνα μοιάζει τεράστιο, χάρη στον ευρηματικό σχεδιασμό του
INTERIORS

Ένα μόλις 55 τ.μ. διαμέρισμα στην Αθήνα μοιάζει τεράστιο, χάρη στον ευρηματικό σχεδιασμό του

Με την υπογραφή του Detail Design


Στα βόρεια προάστια της Αθήνας, η ομάδα του Detail design studio, ανέλαβε την ανακαίνιση ενός τυπικού διαμερίσματος, 55 τετραγωνικών μέτρων. H σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθήθηκε, χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και καθαρές γεωμετρίες. Με την κατεδάφιση των ενδιάμεσων στοιβαρών χωρισμάτων, την αντικατάστασή τους με ελαφρότερα, διάφανα στοιχεία, και την ύπαρξη μεγάλων ανοιγμάτων, πετυχαίνεται η ενοποίηση εσωτερικού με εξωτερικού χώρου και η μέγιστη εκμετάλλευση της χαρακτηριστικής μεγάλης βεράντας του διαμερίσματος.

Το σπίτι βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών που καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στον Βορρά της πρωτεύουσας. Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του είναι η εκτεταμένη βεράντα του, που “διπλασιάζει” την επιφάνεια της κατοικίας.

detail-design-studio-apartment-05-1-1536x1186-NSr4p.jpg

Οι σχεδιαστικές γραμμές είναι καθαρές, τα περισσότερα έπιπλα είναι κτιστά και η απλότητα χαρακτηρίζει τα υλικά δίνοντας στο χώρο την αίσθηση της ηρεμίας και γαλήνης. Λόγω της κατεδάφισης των τοίχων και της ύπαρξης μεγάλων παραθύρων, η διάταξη τοποθετήθηκε προς τη βεράντα δίνοντας την αίσθηση της ενοποίησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

detail-design-studio-apartment-07-1-1536x1085-mOmoZ.jpg

Όλοι οι χώροι του διαμερίσματος δείχνουν να «συνομιλούν» μεταξύ τους ενώ η προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση είναι σύγχρονη και λειτουργική. Τα δωμάτια βρίσκονται σε κοινό διάλογο, ενώ τα αξεσουάρ που έχουν χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρώσουν το design χαρακτηρίζονται από μαξιμαλιστική διάθεση, επιτυγχάνοντας όμως το κατάλληλο mix&match με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες. 

Η χρωματική παλέτα που έχει επιλεχθεί είναι συχνά πιο ουδέτερη ενώ οι καφέ και γκρι αποχρώσεις κυριαρχούν. Ένας πίνακας ως statement piece δεσπόζει στο σαλόνι δίνοντας χαρακτήρα σε όλο το σκηνικό. 

detail-design-studio-apartment-08-1-scaled-M5P5g.jpg

About Detail design studio

Το πεδίο μελετών της Detail είναι ευρύ και περιλαμβάνει κατοικίες, εμπορικούς και επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία, καθώς επίσης περιβάλλοντες χώρους. Μεταξύ των υπηρεσιών μελέτης διαμόρφωσης και σχεδιασμού εσωτερικών χώρων συγκαταλέγονται η εκπόνηση σχεδίων εφαρμογής, η επίβλεψη, η διαχείριση έργου και η σύνταξη προϋπολογισμού.

Ο σχεδιασμός, κάθε έργου τους, ξεκινά από μια ιδέα και καταλήγει σε ένα ξεκάθαρο, ακριβές αποτέλεσμα. Επιδίωξή τους είναι η επιτυχής εφαρμογή της ιδέας. Παρόλο που ο σχεδιασμός προκύπτει μέσα από ετερόκλιτες διαδικασίες, το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα οφείλει να συνίσταται από απλές φόρμες, να είναι ευανάγνωστο, λειτουργικό, με περιεχόμενο και να εστιάζει στους χρήστες. Σκοπός τους είναι να ικανοποιούν τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Detail στοχεύει στη λεπτομέρεια και στη πιστή απόδοση της μελέτης, µε γνώμονα τη ποιοτική κατασκευή και τη διαχρονικότητά της.

Who is who

Τα πρόσωπα από πίσω είναι η Δήµητρα Παπαφιλίππου και η Πέννυ Ελευθερίου, οι οποίες δημιούργησαν το studio το 2005.

Η Δήμητρα Παπαφιλίππου αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας (1998). Συμμετείχε σε σεμινάρια Φωτογραφίας του Central St. Martins, U.K. (2000) και Κηποτεχνίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (2013).

Η Πέννυ Ελευθερίου αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας (1998) και είναι κάτοχος MA in Interior Architecture από το Brighton University, UK (2002). Συμμετείχε στο σεμινάριο Κηποτεχνίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (2013).

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Φωτογραφίες: Ηλίας Αγιοστρατίτης, Πέννυ Ελευθερίου