fbpixel

Search icon
Search
Glorious Green: Πώς να εντάξετε στους χώρους σας το απόλυτο color trend του χειμώνα
INTERIORS

Glorious Green: Πώς να εντάξετε στους χώρους σας το απόλυτο color trend του χειμώνα

Αυτή η σκούρα απόχρωση του πράσινου θα μεταμορφώσει την κατοικία σας τη νέα σεζόν


Τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πώς δείχνει ένας χώρος. Στο κόσμο του interior design, τα color trends έρχονται και φεύγουν ανά τις σεζόν, με πολλά από αυτά να θεωρούνται διαχρονικά και άλλα να είναι απλώς "in" μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στην περίπτωση του χειμώνα, το σκούρο πράσινο αποτελεί μια απόχρωση ιδανική για τη διακόσμηση του σπιτιού μας - μοντέρνα, αλλά και κλασική. Πώς, όμως, μπορεί να ενταχθεί σ' ένα δωμάτιο ένα τόσο unique χρώμα, που καθορίζει κατά κάποιον τρόπο το συνολικό design του χώρου;

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε όλα τα pro tips για να το εισάγετε στην κατοικία σας με επιτυχία!

Αλλαγή στους τοίχους

Το χρώμα στους τοίχους είναι αλήθεια πως μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το σπίτι σας. Προσοχή όμως! Εάν οι χώροι σας είναι μικροί, τότε αυτή η επιλογή δεν είναι ιδανική για εσάς. Είναι προτιμότερο να επιλεχθεί σε μεγαλύτερα σπίτια, διότι είναι επόμενο να σκοτεινιάσει ο χώρος και ως αποτέλεσμα να φαίνεται πιο μικρός.

parizhskaya-kvartira-s-temnymi-akcentami-pufikhomes-7.jpg

Μικρές αλλαγές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά

Αντί να βάψετε μια μεγάλη επιφάνεια μέσα στην κατοικία σας, μπορείτε να επιλέξετε το πράσινο σ' ένα μικρότερο κομμάτι αυτής. Για παράδειγμα, ο τοίχος του γραφείου σας ή το τζάκι μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν. Να θυμάστε πως το πράσινο, πέρα από πολύ hot γι' αυτήν την περίοδο, είναι κι ένα χρώμα που μπορεί να σας κάνει πιο δημιουργικούς - μια ιδέα την οποία στηρίζουν οι κανόνες του Feng Shui.

Δημιουργήστε μια vintage looking γωνία

Μπορούμε να ομολογήσουμε πως αυτή η ιδιαίτερη απόχρωση του πράσινου μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, γεμάτη αίγλη. Και πράγματι, είναι ένα χρώμα πολυτελές, το οποίο μπορεί να προσδώσει ένα vintage vibe στα σημεία όπου θα τοποθετηθεί. Πέρα από τους τοίχους, μια ωραία ιδέα είναι να αλλάξετε το ύφασμα στους καναπέδες σας, διαλέγοντας ένα πράσινο βελούδινο ύφασμα, το οποίο θα αλλάξει τελείως το σαλόνι σας. Θα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό τώρα και για πάντα!

dark-green.jpg

Δώστε βάση στους συνδυασμούς

Ίσως να σκέφτεστε: «Πολύ ιδιαίτερο, αλλά πώς να το συνδυάσω με τα υπόλοιπα χρώματα του σπιτιού μου;». Σας έχουμε την απάντηση! Δεν πρέπει να σας τρομάζει το ότι είναι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει, καθώς μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τα περισσότερα χρώματα που σίγουρα υπάρχουν στη διακόσμησή σας. Ποια είναι αυτά; Το καφέ, το μαύρο, το μπεζ και το λευκό. Ακόμα, τολμήστε να προσθέσετε και μερικές λεπτομέρειες που θα κάνουν το τελικό αποτέλεσμα πιο εκλεπτυσμένο.

Διακοσμήστε έξυπνα

Ως γνωστόν, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά! Εσείς που προτιμάτε να κινήστε σε πιο safe μονοπάτια στη διακόσμηση, εντάξτε αυτό το χρώμα στο σπίτι σας μέσα από μικρές προσθήκες, όπως μαξιλάρια, λευκώματα για το τραπέζι ή τη βιβλιοθήκη, έργα τέχνης, βάζα και κηροπήγια.

c55168dd8081736d1d26ce7da89863cc.jpg

Σκεφτείτε μια μεγάλη αλλαγή στην κουζίνα σας

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ανανεωμένη πνοή στην κουζίνα σας; Εάν έχετε βαρεθεί τα κλασικά χρώματα, σκεφτείτε να επιλέξετε το πράσινο για τα ντουλάπια σας, το οποίο είναι περισσότερο διαχρονικό απ' όσο πιστεύετε. Για τον πάγκο, πείτε «ναι» στο λευκό μάρμαρο για τέλεια αντίθεση ή ακόμα και στο ανοιχτόχρωμο ξύλο για πιο κλασικό. Και πάλι, τα χρυσά details θα κάνουν τη διαφορά! 

Κεντρική φωτογραφία: Luxe Interiors & Design