fbpixel

Search icon
Search
 Πώς να κάνετε τους χώρους του σπιτιού σας να φαίνονται μεγαλύτεροι
INTERIORS

Πώς να κάνετε τους χώρους του σπιτιού σας να φαίνονται μεγαλύτεροι

Έχετε μικρούς χώρους; Σας βρήκαμε τη λύση!


Σας αρέσει να ακολουθείτε τις τάσεις στο interior design, αλλά το δικό σας σπίτι είναι μικρό και δεν μπορείτε να βρείτε τη «χρυσή τομή» ώστε να ισορροπήσετε έναν μοντέρνο σχεδιασμό και, παράλληλα, άνεση και πρακτικότητα; Για όλους εσάς, συγκεντρώσαμε όλα τα dos & don'ts στη διακόσμηση του χώρου σας, που πρέπει να λάβετε υπόψη σας ώστε να κάνετε το καθένα από τα δωμάτιά σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Keep reading για να τα ανακαλύψετε!

THE DON'TS

Μην επιλέγετε σκούρα χρώματα

Τα χρώματα αποτελούν βασικό στοιχείο στη διακόσμηση κάθε σπιτιού. Συμβαίνει συχνά να ακολουθείτε πιστά τα design trends, επιλέγοντας bold τόνους τόσο στους τοίχους όσο και στα έπιπλα που συνθέτουν το σκηνικό των χώρων σας. Σίγουρα, οι σκούρες αποχρώσεις είναι τάση αλλά θέλουν πολλή προσοχή σε ένα μικρό σπίτι, μιας και πανεύκολα μπορούν να το κάνουν να δείχνει πιο σκοτεινό και άρα μικρότερο.

239e767c2d9146b8613eaaa25168437d.jpg

Δεν αφήνετε το φως από τα παράθυρα να εισχωρήσει

Άλλο ένα λάθος που πολλές φορές δεν μπορείτε να αντιληφθείτε, αλλά το αποτέλεσμα στον χώρο σας είναι εμφανές. Μετά τα χρώματα, ο φυσικός φωτισμός θεωρείται «κλειδί» για κάθε σπίτι και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνετε υπόψη σας. Ενδέχεται να προτιμάτε κουρτίνες με χοντρό ύφασμα, κάτι που προφανώς δεν επιτρέπει στις ηλιακές ακτίνες να εισχωρήσουν στα σημεία της κατοικίας σας.

Υπερβάλετε με τη διακόσμηση

Στην προσπάθειά σας να κάνετε το σπίτι να δείχνει πιο ενδιαφέρον, προσθέτετε αντικείμενα που -αν κι εντυπωσιακά- δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον σωστό τρόπο σε οποιοδήποτε δωμάτιο με λίγα τετραγωνικά. Δυστυχώς, το overstyling στα έπιπλα και στις υπόλοιπες επιφάνειες στερεί την ύπαρξη αρμονίας, κάτι που φυσικά χρειάζεστε ειδικά εάν το σπίτι σας είναι μικρό.

orignal-wooden-floor-parisian-decor-nordroom-1000x1500.jpg

THE DOS

Προτιμήστε πιο ουδέτερες αποχρώσεις

Για ένα φαινομενικά μεγαλύτερο σπίτι ξεκινήστε από τα σωστά χρώματα. Όποιο κι αν είναι το γούστο σας στη διακόσμηση, το λευκό πάντα θα ταιριάζει με τα πάντα και θα κάνει τους χώρους σας να δείχνουν πιο φωτεινοί και πολυδιάστατοι. Μια ιδανική επιλογή για να βάψετε τους τοίχους! Εάν σας φαίνεται βαρετό, διαλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις, όπως είναι το διαχρονικό μπεζ.

Απομακρύνετε ό,τι δε χρειάζεστε 

Ώρα για ένα γενικό ξεκαθάρισμα στους χώρους σας! Πείτε «αντίο» στην ακαταστασία, απομακρύνοντας όλα τα πράγματα που δε χρειάζεστε πραγματικά στην καθημερινότητά σας. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα. Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο. Δε χρειάζεται να λειτουργείτε πάντα συναισθηματικά και να κρατάτε αντικείμενα που στην ουσία δε θέλετε και άδικα πιάνουν πολύτιμο χώρο.

toledano-architects-wood-ribbon-in-paris-apartment-architonic-18-02-arcit18.jpg

Προσθέστε καθρέφτες κι επιλέξτε τις σωστές κουρτίνες

Στην αναζήτηση τρόπων που θα κάνουν τους χώρους μεγαλύτερους, οι καθρέφτες είναι αυτοί στους οποίους χρειάζεται να στρέψετε την προσοχή σας. Θα «ανοίξουν» τα δωμάτιά σας, δίνοντας την ψευδαίσθηση πως υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τον τοίχο. Οι oversized και ολόσωμοι είναι must! Επίσης, επιλέξτε λεπτές κουρτίνες, ώστε να επιτρέψετε στο φως του ήλιου να μπει στον χώρο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν η τοποθεσία του σπιτιού αλλά και η αισθητική σας το επιτρέπει, αποφύγετε τελείως την προσθήκη κουρτινών.

Σκεφτείτε την έννοια του less is more

Όσο πιο λιτά είναι διακοσμημένη μια γωνία μέσα στο σπίτι, τόσο περισσότερη αρμονία κυριαρχεί. Μην υπερβάλετε με τo decor σας και υιοθετείστε ένα πιο μινιμαλιστικό στιλ για να πετύχετε το ιδανικότερο αποτέλεσμα. Απαλά χρώματα, όχι περίεργες γεωμετρίες και too much mix & match, καθώς όλη η προσπάθειά σας θα πάει χαμένη. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από το προσωπικό σας γούστο.