fbpixel

Search icon
Search
Γιώργος Λάνθιμος: Ποια είναι η νέα ταινία-έκπληξη που ετοιμάζει ο Έλληνας σκηνοθέτης;
PEOPLE & MOMENTS

Γιώργος Λάνθιμος: Ποια είναι η νέα ταινία-έκπληξη που ετοιμάζει ο Έλληνας σκηνοθέτης;

Η νέα συνεργασία με την Emma Stone για τον βραβευμένο δημιουργό


To όνομά του φιγουράρει παντού σε όλα τα διεθνή media το τελευταίο διάστημα και η μία επιτυχία, διαδέχεται την άλλη. Ο Γιώργος Λάνθιμος -λοιπόν- δεν αποτελεί τυχαία ένα super-hot πρόσωπο, που βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο. Ο γνωστός, Έλληνας σκηνοθέτης έχει κάνει τους πάντες να μιλούν γι' αυτόν και τις δημιουργίες του και μαζί με την Emma Stone, έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο με απίστευτη δυναμική και λάμψη.

Ποιο θα είναι το next step του; Τι ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει και πότε θα ακολουθήσει η επόμενη ταινία; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε όλες τις απαντήσεις...

Στο επίκεντρο ο Έλληνας σκηνοθέτης!

Τhe next step

shutterstock-1441885616.jpg

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας για τους επιτυχημένους ανθρώπους, είναι το γεγονός ότι δεν εφησυχάζουν ποτέ και για κανένα λόγο. Δεν κάνουν βήμα πίσω, δεν επαναπαύονται ακόμη κι όταν όλα τα δεδομένα δείχνουν να είναι υπέρ τους και -γενικότερα- συνεχώς προσπαθούν να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τα όριά τους. Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση του Γιώργου Λάνθιμου. Ο Έλληνας σκηνοθέτης, μας έχει χαρίσει όλα τα τελευταία χρόνια μία σειρά από επιτυχίες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα αρκεστεί σε ό,τι έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα. Ήδη, ετοιμάζει το επόμενό του βήμα και καταστρώνει τα σχέδιά με φόντο τη νέα του ταινία, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2025. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η νέα του δημιουργία θα έχει τίτλο «Bugonia» και θα βασίζεται στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας της Νότιας Κορέας «Save the Green Planet!» του 2003, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Jang Joon-Hwan.

Το σενάριο επικεντρώνεται σε «δύο νεαρούς άνδρες που έχουν εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας και απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρίας, πεπεισμένοι ότι είναι εξωγήινη και έχει σκοπό να καταστρέψει τη Γη» και για μία ακόμη φορά, ο Γιώργος Λάνθιμος θα ενώσει τις δυνάμεις του, με την -βραβευμένη με Oscar- Emma Stone, αλλά και με τον Jesse Plemons. Η πασίγνωστη ηθοποιός του Hollywood, έχει εξελιχθεί πλέον στην απόλυτη μούσα του Έλληνα σκηνοθέτη και οι δυο τους, ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν μία ακόμη κοινή τους δημιουργία, που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία, ξανά! Την παραγωγή της νέας ταινίας, έχουν αναλάβει -μεταξύ άλλων- ο Ed Guiney κι ο Andrew Lowe μέσω της «Element Pictures», ενώ η ένατη μεγάλου μήκους ταινία του Λάνθιμου, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές του Νοέμβρη του 2025.

The strong relationship

shutterstock-2411613287.jpg

Έχει να επιδείξει μία σειρά από σπουδαίες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και είναι γεγονός, ότι πρόκειται για ένα από τα πιο hot πρόσωπα του κινηματογράφου, που γνωρίζει καθολική αναγνώριση. Ειδικά μετά το «Poor Things» και τα τέσσερα βραβεία Oscar που απέσπασε, ο Γιώργος Λάνθιμος είδε τη δημοφιλία του να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και τις μετοχές του να... εκτοξεύονται, ενώ ακόμη κι αυτοί που δεν ανήκουν στους fans του, παραδέχονται πλέον ότι πρόκειται για έναν σκηνοθέτη με ξεχωριστή αξία και ποιότητα και με μία ιδιαίτερη ματιά. Ο Έλληνας δημιουργός ετοιμάζεται να ενώσει ξανά τις δυνάμεις του με την Emma Stone και τα δύο, αυτά, πρόσωπα αποτελούν το απόλυτο σημείο αναφοράς για τα διεθνή media, για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Μέσα από την κοινή τους πορεία και τη συνεργασία τους, η Stone και ο Λάνθιμος έχουν αποδείξει πως συνθέτουν ένα πολύ ισχυρό δίδυμο με απίστευτη δυναμική και οι experts του χώρου, κάνουν λόγο πλέον -ανοικτά και σε κάθε ευκαιρία- για μία από τις πιο δυνατές συνεργασίες σκηνοθέτη-ηθοποιού στον κινηματογράφο που έχουμε δει ever! «Νομίζω ότι είναι κάτι έμφυτο. Δεν μπορεί πραγματικά να περιγραφεί. Είναι απλώς ένας τρόπος να βλέπεις την κοινωνία και τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα και τους δύο μας ελκύουν θέματα όπως το γιατί αυτή η κοινωνική δομή είναι έτσι; Γιατί έχουμε αυτούς τους κανόνες. Πώς υποτίθεται ότι πρέπει να λειτουργούμε μέσα σε αυτούς...», σημείωσε η γνωστή ηθοποιός, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη συνύπαρξή τους σε ένα ακόμη project πρόσφατα και κάπως έτσι, απλά έδειξε σε όλους ξανά πως η βάση αυτής της σχέσης είναι πολύ-πολύ ισχυρή, αν και ήδη το γνωρίζαμε. 

Η Stone, έχει καταφέρει να δείξει στο κοινό ένα διαφορετικό πρόσωπο και μία άλλη πτυχή του εαυτού της, πιο δημιουργική και πιο ιδιαίτερη κι από τη δική του μεριά, ο Έλληνας σκηνοθέτης, στο πρόσωπό της βρήκε ακριβώς ό,τι έψαχνε για τις δημιουργίες του. Είναι δύο πρόσωπα με απίστευτη λάμψη, είναι δύο άνθρωποι με αυθεντικό ταλέντο, με δημιουργικότητα, με όραμα, με πάθος και κυρίως, με αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Το next step πλησιάζει κι εμείς, απλά ανυπομονούμε για τη νέα τους ταινία, που σίγουρα έχει να μας προσφέρει πολλά...