fbpixel

Search icon
Search
4 εύκολες συνταγές κρύων ροφημάτων για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη
TASTE

4 εύκολες συνταγές κρύων ροφημάτων για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη

Οι healthy προτάσεις για να απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι με τη μεγαλύτερη δυνατή αίσθηση δροσιάς


Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η ανάγκη για δροσιά είναι καθημερινά επιτακτική. Με εύκολα και γρήγορα βήματα μπορούμε να προετοιμάσουμε μια σειρά από απολαυστικές εκδοχές αναζωογονητικών και υγιεινών κρύων ροφημάτων, τα οποία θα μας χαρίσουν την ευχάριστη refreshing αίσθηση, την οποία αναζητάμε. Εμείς ξεχωρίσαμε 4 εύκολες συνταγές για να παρασκευάσουμε στο σπίτι τα δικά μας κρύα και θρεπτικά drinks, ώστε να γευτούμε το φετινό καλοκαίρι με τη μεγαλύτερη δυνατή αίσθηση δροσιάς. 

Lets' take a look together!

Fruit - flavored sparkling water

shutterstock-425143765.jpg

Μια πολύ γρήγορη συνταγή, στην οποία πρωταγωνιστές είναι τα έντονα αρώματα από τα φρούτα της αρεσκείας μας. Τα διάφορα ανθρακούχα νερά είναι η κατάλληλη επιλογή για τη συγκεκριμένη εποχή, καθώς μας χαρίζουν την ιδανική συντροφιά απέναντι στη ζέστη. Σε πρώτη φάση πολτοποιούμε τα αγαπημένα μας φρούτα μαζί με φύλλα μέντας, χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι από το ανθρακούχο νερό στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια αδειάζουμε τον πουρέ σε μια κανάτα σερβιρίσματος, προσθέτουμε πολύ αργά το υπόλοιπο ανθρακούχο νερό και σερβίρουμε με πάγο.

Kombucha booster 

shutterstock-2064724001.jpg


Η Kombucha είναι ένα ανθρακούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση ζαχαρούχου τσαγιού. Ξεκινάει με τη γεύση ενός συνηθισμένου ποτηριού ζαχαρούχου γλυκού τσαγιού του Νότου, αλλά μετά από μια ή δύο εβδομάδες ζύμωσης, μετατρέπεται σε ένα ξινό, πικάντικο, αναβράζον ποτό. Σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά για όσους από εμάς αγαπούν τέτοιου είδους γεύσεις, είναι ασυναγώνιστο.

Η παρασκευή της δικής σας kombucha είναι στην πραγματικότητα μια εκπληκτικά εύκολη και απλή διαδικασία. Αρχικά, φτιάξτε ένα δυνατό, γλυκό τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Μεταφέρετέ το σε ένα βάζο γαλόνι και βάλτε το scoby μέσα στο υγρό. Συνήθως επιπλέει, αλλά μπορεί επίσης να βυθιστεί στον πυθμένα, να επιπλεύσει πλευρικά ή να κινηθεί πάνω-κάτω κατά τη διάρκεια της ζύμωσης- όλα αυτά είναι μια χαρά!

Καλύψτε το βάζο με μια διπλή στρώση από λεπτόπλεκτες πετσέτες πιάτων που στερεώνονται με λαστιχάκι. Αυτό επιτρέπει τη ροή του αέρα στο βάζο και εμποδίζει τα έντομα και τη βρωμιά να εισέλθουν σε αυτό. Τοποθετήστε το βάζο κάπου μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, όπου δεν θα σπρώχνεται πολύ και όπου η θερμοκρασία είναι περίπου 70°F - 75°F κατά μέσο όρο. Η Kombucha θα ζυμωθεί γρηγορότερα σε υψηλότερες θερμοκρασίες ή πιο αργά σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αφήστε το kombucha να ζυμωθεί για μία έως τρεις εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μαγιά και τα βακτήρια στο scoby θα αρχίσουν να καταναλώνουν τη ζάχαρη στο γλυκό τσάι και η kombucha θα γίνει σταδιακά πιο πικρή και πικάντικη. Αρχίστε να τη δοκιμάζετε μετά από μια εβδομάδα- απλώς ρίξτε λίγο από το βάζο σε ένα ποτήρι. Μόλις η γεύση του kombucha σας αρέσει, είναι έτοιμο να εμφιαλωθεί.

Cranberry-Basil Spritzer

shutterstock-1914643354.jpg

Το δροσιστικό μείγμα κράνμπερι και λάιμ αυτού του spritzer είναι ιδανικό για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα!Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, φέρνετε το νερό και τη ζάχαρη σε βρασμό. Ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά. Σουρώστε το σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδυάστε το σιρόπι, τον χυμό κράνμπερι χωρίς ζάχαρη και τον φρέσκο χυμό λάιμ. Γεμίστε την κανάτα με παγωμένη σόδα club soda και προσθέστε φέτες λάιμ, φρέσκα κράνμπερι και 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού. Για να σερβίρετε, ρίξτε τα spritzers πάνω σε πάγο, προσθέστε στο καθένα από αυτά λίγο ακόμα club soda και γαρνίρετε με βασιλικό.

Icy Watermelon Granita

shutterstock-313893674.jpg

Αν η λεμονάδα είναι το ποτό του καλοκαιριού, το καρπούζι είναι σίγουρα το φρούτο! Αυτή η γρανίτα συνδυάζει και τα δύο για να φτιάξει το απόλυτο καλοκαιρινό αναψυκτικό.Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, 1/4 φλιτζανιού νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σιγοβράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Τρίψτε το ξύσμα από τα λεμόνια και στύψτε 1/2 φλιτζάνι χυμό. Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό στο σιρόπι. Στο μπλέντερ, δουλεύοντας σε δόσεις, πολτοποιήστε το καρπούζι με το σιρόπι λεμονιού. Αδειάστε σε μεταλλική φόρμα ή τετράγωνο ταψί και καταψύξτε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 8 ώρες. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ξύστε την επιφάνεια σε μεγάλες νιφάδες.

Keep it fresh!