fbpixel

Search icon
Search
5 μαγικά νησιά κοντά στη Θεσσαλονίκη για την απόλυτη summer απόδραση
TRAVEL

5 μαγικά νησιά κοντά στη Θεσσαλονίκη για την απόλυτη summer απόδραση

Απολαύστε ένα short-trip που θα σας αναζωογονήσει!


Υπάρχουν στιγμές που απλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα break, έστω και σύντομο, από όλους κι από όλα. Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να πατήσουμε pause, να κλείσουμε τα μάτια μας κι όταν τα ανοίξουμε, να εμφανιστεί μπροστά μας το απέραντο μπλε της θάλασσας. Να ακουμπήσουμε τα χέρια μας στην καυτή, χρυσαφέννια άμμο, να αφήσουμε τον δροσερό αέρα να μας ταξιδέψει, να ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις μας. Αν αυτές οι σκέψεις σας γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα, τότε ήρθε η στιγμή για μία σύντομη απόδραση. 

Δεν έχει σημασία αν η στιγμή για την άδειά σας αργεί ακόμη, καθώς σε απόσταση... αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται μερικά, μαγικά νησιά, που προσφέρονται για ένα σύντομο getaway και σίγουρα, θα σας χαρίσουν ό,τι χρειάζεστε. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τους go to προορισμούς.

Απολαύστε την ομορφιά της Ελλάδας!

Θάσος

shutterstock-1357108148.jpg

Ένα νησί γεμάτο πράσινο. Ένα νησί με μαγευτικές παραλίες και πλούσια ιστορία, με σμαραγδένια νερά και γραφικά χωριουδάκια. Όσοι την έχουν επισκεφθεί, γνωρίζουν καλά πως η Θάσος δεν είναι ένα μέρος σαν όλα τα άλλα. Έχει μία ιδιαίτερη αύρα, μία ξεχωριστή ομορφιά. Βρίσκεται κοντά στις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση. Η πλούσια βλάστηση και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία αποτελούν σήμα κατατεθέν της, όπως και οι μαγικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, που παραπέμπουν σε μέρη μακρινά. Οι παραδοσιακοί οικισμοί της Θάσου προσφέρονται για εξερεύνηση και σύντομο περπάτημα, ενώ οι locals θα σας μυήσουν στα βαθύτερα μυστικά της ντόπιας κουζίνας και θα σας συντροφεύσουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι, που θα σας μείνει αξέχαστο!

Κέρκυρα

shutterstock-1170426724.jpg

Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και είναι ένα από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας. Η Κέρκυρα, είναι ένα νησί που τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαγικό, με τον πιο αρμονικό τρόπο. Είναι ένα νησί με πολλά, διαφορετικά πρόσωπα. Από τη μία, θα σας χαρίσει την απόλυτη ηρεμία, αλλά από την άλλη, προσφέρεται και για διασκέδαση. Έχει να επιδείξει μία πλούσια ιστορία, την οποία οι locals διατηρούν ζωντανή μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις που τηρούνται μέχρι και σήμερα, ενώ τα πολυάριθμα μνημεία κι η ενετική αρχιτεκτονική έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά ένα πολύ-πολύ ιδιαίτερο σκηνικό. Must-visit για όσους καταφθάνουν στην Κέρκυρα, είναι η Παλιά Πόλη, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τα επιβλητικά αρχοντικά και τα στενά σοκάκια να παραπέμπουν σε άλλες, παραμυθένιες εποχές. Επισκεφθείτε τις αμέτρητες παραλίες της, κολυμπήστε στα δροσερά νερά κι αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει.

Σκόπελος

shutterstock-1883582530.jpg

Υπάρχει κανείς που διαφωνεί, ότι οι Σποράδες είναι must-visit για όσους δεν έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο; Η Σκόπελος είναι ένα νησί με πλούσια βλάστηση και παραδεισένιες παραλίες, το οποίο έγινε ευρέως γνωστό από τα γυρίσματα του musical "Mamma Mia". Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την απίστευτη ομορφιά της, με το απέραντο πράσινο σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα, δροσερά νερά, να συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό που από την πρώτη στιγμή, μοιάζει ικανό να σαγηνεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Είναι ένα νησί με έντονο ρομαντισμό, ένα νησί με εντυπωσιακά τοπία, με γραφικά χωριά κι ονειρεμένες παραλίες, ωστόσο, είναι κι ένα νησί που έχει έντονη nightlife, προσφέροντας πολλές διαφορετικές επιλογές στους visitors. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας και σίγουρα, δε θα θέλετε να φύγετε από αυτό.

Αλόννησος

shutterstock-184511906.jpg

Αν αυτό που ψάχνετε φέτος το καλοκαίρι είναι διακοπές χαλάρωσης και ξεκούρασης, τότε η Αλόννησος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εσάς. Είναι ένα νησί που ξεχωρίζει για τα καταπράσινα, εντυπωσιακά τοπία του, τις παραλίες και τους κολπίσκους με την πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα κι αν θέλετε να μείνετε μακριά από τις basic επιλογές, τότε σίγουρα αξίζει να βρίσκεται στη λίστα με τους go to προορισμούς σας. Must-visit για όσους καταφθάνουν σε αυτή, είναι το άκρως εντυπωσιακό, Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus, με την Αλόννησο να φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες με τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, τα εντυπωσιακά μονοπάτια, τη μοναδική θέα και τα ειδυλλιακά της τοπία. Enjoy!

Aμμουλιανή

shutterstock-1487478002.jpg

Last but not least, αν θέλετε να επισκεφθείτε ένα νησί, αλλά να μην απομακρυνθείτε ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη, τότε η Αμμουλιανή, είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς! Βρίσκεται μια «ανάσα» από την Τρυπητή της Ουρανούπολης, με τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τις κατάλευκες αμμουδιές και τους ήρεμους ρυθμούς ζωής να είναι το σήμα κατατεθέν της χρόνια τώρα. Το πανέμορφο νησί που βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους, φιλοξενεί πολλές παραλίες που κόβουν την ανάσα, όπως είναι οι Αλυκές, ο Άγιος Γεώργιος, τα Νησάκια, η Μεγάλη Άμμος, και τα Καραγάτσια, με το πράσινο χρώμα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αν σας αρέσει η πεζοπορία, θα απολαύσετε την παραμονή σας σε αυτό, καθώς υπάρχουν πολλά περιπατητικά μονοπάτια που αξίζει να εξερευνήσετε. Έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Είναι το απόλυτο μέρος για εσάς...