fbpixel

Search icon
Search
Frandinavian: Πόσα κοινά έχει τελικά το Γαλλικό με το Σκανδιναβικό στιλ;
STYLE PEOPLE

Frandinavian: Πόσα κοινά έχει τελικά το Γαλλικό με το Σκανδιναβικό στιλ;

Όταν η French αισθητική συναντά το Scandinavian style


Εδώ και αρκετά χρόνια οι τάσεις της μόδας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σ' αυτές που παρουσιάζονται στις πασαρέλες από τους εμβληματικούς οίκους και τους ευφάνταστους creative directors και σ' εκείνες που δημιουργούνται στους δρόμους της εκάστοτε μεγαλούπολης της μόδας, από τις διάσημες fashionistas. Με λίγα λόγια υπάρχουν πλέον τα catwalk και τα street style trends. Στον κόσμο του street style οι βασίλισσες είναι οι διαχρονικές Γαλλίδες, το στιλ των οποίων βασίζεται στον μινιμαλισμό, την ανεπιτήδευτη εικόνα και την κομψότητα, αλλά και οι Σακνδιναβές που έχουν μπει έντονα στο «παιχνίδι» τις τελευταίες σεζόν και έχουν μαγνητίσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον με τις loose γραμμές, τα έντονα χρώματα και τον cool χαρακτήρα τους. Παρόλο που φαινομενικά αυτές οι δύο «σχολές» είναι άκρως αντίθετες, στην πραγματικότητα τα κοινά τους είναι πολλά περισσότερα από τις διαφορές τους. Αναρωτιέστε τι συμβαίνει όταν ενωθούν αυτά τα δύο στιλ; Σ' αυτό το σημείο είναι που γεννιέται το Frandinavian...

What is Frandinavian?

Ο συγκεκριμένος ορισμός έχει προέλθει από τους fashion gurus, οι οποίοι μελετούν προσεκτικά το στιλ των συγκεκριμένων fashion girls. Πρόκειται για τον συνδυασμό των πιο έντονων χαρακτηριστικών των δύο styles, των minimal tailored silhouettes των scandish girls μαζί με τη διαχρονικότητα των Γαλλίδων. Ο καθορισμός αυτού του όρου, μας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως όταν οι κομψότητα και η διαχρονικότητα συνδεθούν με την «χαλαρότητα» και την άνεση, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο επιτυχημένο και εντυπωσιακό απ' όσο πιστεύουμε.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα κοινά στοιχεία των πολυσυζητημένων styles!

Η άνεση είναι το «κλειδί»

301342819-787218526032009-6177241010089091691-n.jpg
Image source: @greceghanem

Και στο δύο στιλ επικρατεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, η άνεση. Φυσικά με διαφορετικό τρόπο στον καθένα. Από την μία πλευρά τα κορίτσια της βόρειας Ευρώπης επιλέγουν φαρδιά κομμάτια και oversized total looks που θα τους συνοδέψουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από την άλλη, οι Γαλλίδες θα προτιμήσουν πάντοτε pieces που θα κολακεύουν τη σιλουέτα τους και δεν θα θυσιάσουν την άνεση τους για την μόδα. Σε καμία περίπτωση κανένα από αυτά τα fashion girls δεν θα διαλέξει κάτι, το οποίο θα την κάνει να νιώσει άβολα, ανεξαρτήτως περίστασης. Tailored pants, αέρινα φορέματα, φαρδιά σακάκια και oversized πουκάμισα είναι μερικά από τα common items που διαλέγουν. 

Οι τάσεις είναι απλά... τάσεις

301269940-2148925108619908-7926154684124601367-n.jpg
Image source: @_jeanettemadsen_

Κάθε νέα σεζόν το ενδιαφέρον στον κόσμο της μόδας επικεντρώνεται στις τάσεις που θα κυριαρχήσουν. Συζητήσει επί συζητήσεων, fashion editors που προτείνουν συνεχώς διαφορετικούς τρόπους για να τις εντάξουμε στην εικόνα μας και fashionistas που περνούν αρκετές ώρες μπροστά στον καθρέφτη τους για να κάνουν τους σωστούς συνδυασμούς. Για τις Γαλλίδες και τις Σκανδιναβές δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Γι' αυτές οι τάσεις είναι απλά... τάσεις. Τις αντιμετωπίζουν ακριβώς, όπως κάθε άλλο κομμάτι που θεωρείται in fashion. Με έμπνευση, φαντασία και πάνω απ' όλα ψυχραιμία. Γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα σχέδια που τους ταιριάζουν και τους αναδεικνύουν και δεν πρόκειται να φορέσουν απλά κάτι επειδή ανήκει στα trends. 

Τι καλύτερο από τα basics;

293638064-171351842040125-8839309716775545328-n-1.jpg
Image source: @leiasfez

Λευκά tank tops, τζιν παντελόνια, black dress, πουλόβερ, beige trench coats, blazers, white shirts... Τι περισσότερο χρειάζεται μία γκαρνταρόμπα για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη; Οι ιέρειες του στιλ αν και με διαφορετικές «αρχές» έχουν τη μαγική ικανότητα να γνωρίζουν πολύ καλά την αξία των basics. Γι' αυτό ακριβώς δεν λείπουν ποτέ από τη ντουλάπα τους και εφευρίσκουν συνεχώς καινούριους, updated τρόπους για να τα συνδυάσουν και να τα εντάξουν στην εικόνα τους. Τα χρώματα που προτιμούν βασίζονται πάντοτε στην κατηγορία των neutrals αλλά δεν διστάζουν - όταν κρίνουν ότι χρειάζεται - να δοκιμάσουν και εντυπωσιακές εκρήξεις χρωμάτων. 

Οι κατάλληλες πινελιές κάνουν τη διαφορά

302046281-635820484527488-6474689215386275077-n.jpg
Image source: @ariviere

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απογειώσουν την εικόνα μας και να την μετατρέψουμε σε statement look και τις περισσότερες φορές σ' αυτό δεν συμβάλουν τα βασικά κομμάτια αλλά οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Μπορεί Scandish και French girls να στρέφουν την προσοχή τους σε μίνιμαλ κομμάτια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάνε τη σημασία των αξεσουάρ. It κοσμήματα, τσάντες που θα κάνουν τη διαφορά, shoe designs που αλλάζουν τη δυναμική των looks αλλά και μοτίβα οι έντονες αποχρώσεις που θα χαρίσουν ένα twist ανανέωσης ακόμα και τα basic looks.