fbpixel

Search icon
Search
Steb by step: Πώς να απογειώσετε το decor της τραπεζαρίας σας
INTERIORS

Steb by step: Πώς να απογειώσετε το decor της τραπεζαρίας σας

Οι συμβουλές της designer, Mandy Cheng, για αξέχαστα dinners


H σχεδιάστρια του AD100, Mandy Cheng, μοιράζεται τα κόλπα της για να μετατρέψετε ένα απλό dining room στον χώρο εκείνον, που μπορεί να προσφέρει μια μοναδική και ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. H designer λοιπόν, δίνει υπέροχες συμβουλές και tips για το πώς οι συνδυασμοί χρωμάτων, μοτίβων και statement αντικειμένων είναι αυτό το μαγικό «συστατικό» που φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από εντυπωσιακές λεπτομέρειες έως μικρές festive πινελιές, σας δείχνουμε πως να απογειώσετε τη διακόσμηση της τραπεζαρίας σας!

Δώστε προσοχή στο χρώμα

5-3r7kP.jpg

First things first: Αν βάλατε χρώμα στους τοίχους σας, το υπόλοιπο δωμάτιο θα «ζωντανέψει». Η Cheng επέλεξε ένα εντυπωσιακό pink & blue print σε ταπετσαρία, την οποία τοποθέτησε στον χώρο της τραπεζαρίας. Η συμβουλή της; Συνδέστε όλα τα statement αξεσουάρ του χώρου μαζί ώστε να δώσετε ιδιαίτερο χαρακτήρα: Εδώ μιλάμε για custom-made φούξια κουρτίνες, μπλε χαλί και εντυπωσιακά ροζ έργα τέχνης, τα οποία εναρμονίζονται με τις floral λεπτομέρειες της ταπετσαρίας.

Κάντε το σωστό layering στο τραπέζι

4-x4KQ5.jpg

Μην είστε φειδωλοί όταν πρόκειται για το setting του τραπεζιού σας. Υπερμεγέθεις floral συνθέσεις περνούν μέσα σ' ένα μεγάλο βάζο αποτελούν τον κατάλληλο συνδυασμό για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό center piece. Σκορπίστε στο υπόλοιπο τραπέζι κλαδιά ευκαλύπτου κι επιπλέον κομμάτια από χριστουγεννιάτικα δέντρα. «Είναι υπέροχο για διασκέδαση», λέει η Cheng, «και είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας».

Εκμεταλλευτείτε τα ανοικτά ράφια 

3-zmwd0.jpg

Όταν όλα τα ράφια σας είναι γεμάτα με μπουκάλια και ποτήρια τότε κάνουμε λόγο για μια σωστή ιδέα με λάθος εκτέλεση. «Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα καλό ξεκαθάρισμα», λέει η σχεδιάστρια. Αν θέλετε η τραπεζαρία σας να είναι ένας χώρος διασκέδασης, αυτό έχει σημασία. Αφαιρέστε τα πολλά άδεια μπουκάλια για να δημιουργήσετε χώρο ενδιάμεσα. Στα κάτω ράφια, τοποθετήστε χρωματιστά γυάλινα σκεύη κι ευθυγραμμίστε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά, ώστε να δημιουργήσουν μια εύκολη τεχνική πλαισίωσης. Η Cheng στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξε έργα τέχνης και στις δύο πλευρές του δωματίου, που δένουν με τη συνολική χρωματική παλέτα.

Σκεφτείτε τον εναέριο φωτισμό

2-EQkN3.jpg

Το να προσέχετε την κλίμακα και την τοποθέτηση είναι δύο από τα must του σχεδιαστή όσον αφορά τον φωτισμό από πάνω. Εάν ο χώρος είναι μεγάλος, μην φοβάστε να τον δυναμώσετε -αλλιώς θα φαίνεται το δωμάτιο μικρό από το δωμάτιο, ισχυρίζεται η Cheng. Το ύψος είναι εξίσου καθοριστικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κρεμούν τα φωτιστικά τους πολύ ψηλά. Καλό θα ήταν να το τοποθετήσετε αρκετά χαμηλά, ώστε ο χώρος να φαίνεται πιο οικείος. Περίπου 36–40 ίντσες πάνω από την τραπεζαρία είναι η προτεινόμενη απόσταση.

Προσθέστε ένα statement piece

1-030ta.jpg

Η ιδανική τελική πινελιά σε αυτή τη φανταστική τραπεζαρία βρίσκεται στο σωστό statement κομμάτι. Σε αυτή την περίπτωση, μια ιδιαίτερη πολυθρόνα δίνει έναν one-of-a-kind χαρακτήρα στη γωνία του δωματίου. Επιλέξτε αυτό το αντικείμενο που θα ταίριαζε καλύτερα στη φιλοσοφία και τον χώρο σας, ενώ παράλληλα θα εξέφραζε και κάποια χρηστικότητα. Μέσα από τον μοναδικό σχεδιασμό του, θα δώσει μια καθηλωτική αίσθηση όπου και αν προστεθεί. 

Πηγή: AD