fbpixel

Search icon
Search
Fine Living: Το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο με θέα που αποτυπώνει όλο το Παρίσι
DESIGN NEWS

Fine Living: Το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο με θέα που αποτυπώνει όλο το Παρίσι

Το Madame Rêve του Laurent Taïeb είναι ένα όνειρο!


Μέσα στο iconic κτίριο, Post Office στο δρόμο του Λούβρου, οι Παριζιάνοι περίμεναν εδώ και μήνες τα εγκαίνια ενός νέου φαντασμαγορικού 5* ξενοδοχείου. Στο τιμόνι του, βρίσκουμε τον Laurent Taïeb, έμπειρο επιχειρηματία -o οποίος είναι υπεύθυνος για το διάσημο εστιατόριο Kong, που μας έκλεψε την καρδιά σε ένα από τα επεισόδια του Sex and the City που γυρίστηκαν στην Πόλη του Φωτός- ο οποίος εκτός από ιδρυτής, αποτελεί και καλλιτεχνικός διευθυντής του εγχειρήματος. Ένας πραγματικά εμπνευσμένος δημιουργός, που πιάνει τον παλμό της βιομηχανίας και κάθε έργο του έχει απήχηση όπως και ο ίδιος. 

Madame Rêve

madame-reve-cafe-terrasse-restaurant-hotel-madame-reve-1.jpeg

Με το όνομα Madame Rêve, ο Taïeb μπόρεσε να κατανοήσει με την πρώτη ματιά όλες τις δυνατότητες αυτής της βιομηχανικής δομής στο επίκεντρο ενός διαγωνισμού που προκάλεσε την απόκτηση του οικήματος το 2013. Το όνομά του, το οποίο εμπνεύστηκε μέσα σε τρία λεπτά, προέκυψε από μια από τις αναμνήσεις της νεότητάς του. Όταν σε ηλικία 20 ετών, ανακάλυψε το Hôtel de la Montagne στον Καναδά για πρώτη φορά, μια μοντέρνα πρόταση με μια ταράτσα με πισίνα, όπου μια joyful αίσθηση περιπλανιόταν στον αέρα όλη την ημέρα. Στο ίδιο πνεύμα δημιούργησε τη ναυαρχίδα μιας μικρής παρισινής ξενοδοχειακής επανάστασης, η οποία δεν βλέπει πλέον το ξενοδοχείο ως ένα δωμάτιο ή ένα κρεβάτι. Το Madame Rêve παρουσιάζεται στον επισκέπτη ως ένας τόπος ζωής από μόνος του, στον οποίο μπορούν να αισθάνονται το ίδιο άνετα τόσο οι φιλοξενούμενοι, όσο και οι ντόπιοι.

Get In

4-SyZ9R.jpg

Κατανεμημένο σε 3 επίπεδα, ψηλότερα από τα γειτονικά κτίρια Haussmann, το iconic hotel λάμπει με την εντυπωσιακή ταράτσα του που αιχμαλωτίζει το Παρίσι σε όλες τις πιο όμορφες όψεις του. Από την αυγή που ανατέλλει πάνω από την Εκκλησία του Saint-Eustache, το Beaubourg και το Panthéon μέχρι τον Πύργο του Άιφελ, όταν το ηλιοβασίλεμα βάζει «φωτιά» στον ουρανό. Εκεί που χτυπάει ο παλμός της πόλης, όπου οίκοι μόδας, τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια «οργιάζουν», το Madame Rêve αποτελεί ένα μοναδικό new entry στην πιο ακμάζουσα εποχή για την Πόλη του Φωτός. «Δονείται» χωρίς διακοπή και εντυπωσιάζει με το ιστορικό του lobby, το οποίο ξεχωρίζει με τις μονόχρωμες αποχρώσεις του κονιάκ.

Κατάλληλο για meet-ups με αγαπημένους φίλους, υπάρχει ένα café που υμνεί τη μεσογειακή κουζίνα: νόστιμη burrata, ταρτάρ, χτένια, bottarga paccheri, ψητό χταπόδι και άλλες ονειρεμένες γεύσεις, οι οποίες συνοδεύονται από spicy cocktails και μια μεγάλη ποικιλία από τις καλύτερες ετικέτες κρασιών.

The Design Effect

244562272-901970524038070-7589530961612864461-n.jpg

Στον επάνω όροφο, η διακόσμηση που σχεδίασε ο Laurent Taïeb και μια ομάδα ταλαντούχων designers, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Bruno Borrione (του Fasano στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Delano στο Μαϊάμι...) μέσα από τα πολύτιμα υλικά του, όπως ξύλο, μάρμαρο, δέρμα, μωσαϊκό εποχής και τις χρυσές αποχρώσεις, παραπέμπει σε ένα παριζιάνικο cabinet με αύρα της δεκαετίας του '70.

245561188-4690443321013059-4346091688011164537-n.jpg

Με συνολικά 82 δωμάτια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων οδηγεί σε μια ονειρική βεράντα, στον χώρο μπορεί κανείς να απολαύσει το γεύμα του στο Japanese inspired εστιατόριό του ή ακόμα και να γευτεί shared plates με τη συνοδεία ενός signature cocktail. Ξυπνώντας με το τιτίβισμα των πουλιών και πίνοντας καφέ στην prive βεράντα με θέα στην Παναγία των Παρισίων ή τις στέγες της πόλης, στο Madame Rêve θα βρει κανείς μια ολιστική εμπειρία αυθεντικής παριζιάνικης φιλοξενίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, κι εκφράζει την ανεπιτήδευτη γοητεία των Γάλλων για κάθε λεπτομέρεια του fine living, στον χώρο μπορείτε να δειπνήσετε, να χαλαρώσετε, να πάρετε το ποτό σας, αλλά και να προσφέρετε μια ημέρα πολυτελούς φροντίδας στον εαυτό σας με τα υπέροχα προϊόντα ΚΟS. Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες, ενώ η sustainable φιλοσοφία του hotel θα συναντήσει όλες τις προσδοκίες σας. Ένα πραγματικό όνειρο, όπως χαρακτηριστικά αναδεικνύει και το ίδιο όνομά του (Rêve) σας περιμένει...

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

InfoMadame Rêve, 48 rue du Louvre, 75001 Paris