fbpixel

Search icon
Search
Τι ορίζει το Feng Shui για το γραφείο του σπιτιού σας;
INTERIORS

Τι ορίζει το Feng Shui για το γραφείο του σπιτιού σας;

Αφήστε την καλή ενέργεια να «πλημμυρίσει» τους χώρους σας


Το να περνάτε ώρες, δουλεύοντας από τον καναπέ, το bar της κουζίνας ή άλλους χώρους που δεν είναι ικανώς εξοπλισμένοι να προσφέρουν άνεση κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, δεν θα προάγει σίγουρα την παραγωγικότητά σας. Η ποιότητα του interior design μας σχετίζεται σημαντικά με την ικανότητά μας να είμαστε επαγγελματικά αποδοτικοί. Η feng shui expert, Laura Cerrano, φαίνεται πως έχει τη λύση, καθώς μοιράζεται με το mydomaine.com τις συμβουλές της για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εργασίας με γνώμονα την ευεξία που θα μας δίνει κίνητρο και θα προάγει τη δημιουργικότητά μας.  

Θέστε τον κύριο στόχο σας 

3.webp
Zeke Ruelas

First things first: Τι ακριβώς προσπαθείτε να πετύχετε όταν βρίσκεστε στο γραφείο του σπιτιού σας; «Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε έπιπλο, αναρωτηθείτε, «Ποια είναι η λειτουργία του γραφείου μου στο σπίτι;» λέει η Cerrano. Για παράδειγμα, σκοπεύετε να αφιερώσετε τον περισσότερο χρόνο σας γράφοντας, αναλύοντας στοιχεία marketing, web-design ή λογιστικά; Ή μήπως είστε περισσότερο προσανατολισμένοι προς τις τέχνες ή τη μουσική παραγωγή; Ρωτώντας τον εαυτό σας πάνω σε τι πρόκειται να εργαστείτε, συνθέτετε μια ισχυρή βάση στον ενεργειακό τομέα του γραφείου σας.

Στη συνέχεια, απομακρύνετε την περιττή ακαταστασία κι επιλέξτε έπιπλα που συμβάλλουν στην παραγωγικότητα και τη συγκέντρωσή σας ενώ βρίσκεστε σε αυτόν τον χώρο. Μερικές φορές, less is more. «Μόλις απαντηθεί αυτή η αρχική ερώτηση, σκεφτείτε: «Πόσα λειτουργικά έπιπλα χρειάζομαι πραγματικά στο γραφείο μου;» υποστηρίζει η Cerrano. Η επένδυση χρόνου στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που «μιλά» για το επίπεδο σεβασμού, κινήτρων και ανάπτυξης που οραματίζεστε για τον εαυτό σας είναι ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να φέρετε καλή ενέργεια στον χώρο σας. 

Επιλέξτε τη «θέση ισχύος» σας

1.webp
Roger Davies | Trunk Archive  

Στη συνέχεια, η Cerrano συνιστά να σκεφτείτε που να τοποθετήσετε καλύτερα το γραφείο σας και να ξεκινήσετε τη διακόσμησή του χώρου από εκεί. Η ίδια συμβουλεύει να ανακαλύψετε την καλύτερη δυνατή «θέση διοίκησης» (ή ισχύος) του σπιτιού σας. Σύμφωνα με τις αρχές του feng shui, αυτή βρίσκεται μπροστά από έναν συμπαγή τοίχο με ορισμένα φυτά. Έτσι, θα βλέπετε ενεργειακά και μεταφορικά ποιοι και ποιες ευκαιρίες πλησιάζουν, εξηγεί. Επίσης, προσπαθήστε να μην τοποθετείτε το γραφείο σας κάτω από δοκάρια οροφής, ανεμιστήρες ή κοντά σε προεξέχουσες γωνίες τοίχου. Αυτές είναι ενδείξεις ενέργειας «sha» ή «chi» που αποστραγγίζουν τη ζωή. «Τα συμπτώματα από τη συγκεκριμένη προοπτική θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως αίσθημα κόπωσης, έλλειψης συγκέντρωσης και περίεργες συναισθηματικές διακυμάνσεις». Αφού έχετε ένα πιο ξεκάθαρο όραμα για τη λειτουργία του γραφείου σας και καταλάβετε ποια έπιπλα χρειάζεστε κοντά του, μπορείτε να καθορίσετε την τελική διάταξή τους.

Quick tip: Αποφύγετε οπωσδήποτε να τοποθετήσετε το γραφείο σας στο υπόγειο του σπιτιού σας! 

Επικεντρωθείτε στη λειτουργικότητα 

cdncliqueinccom-cache-posts-238547-watch-your-productivity-and-creativity-skyrocket-238547-1507737623420-image700x0c-121bfbf59b4d49d4a1507110868461ec-0eb45e9f3c24494daf92d4763199946e.webp
Bauer Media

Όταν σχεδιάζετε το γραφείο σας η Cerrano σας υπενθυμίζει επίσης να σκεφτείτε πρακτικά. «Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τη λειτουργία του και να είστε αποφασιστικοί με τον τύπο και την ποσότητα των επίπλων που χρειάζεστε. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και θα μειώσει το άγχος σας, λέει. «Επενδύστε σε μια αρκετά υποστηρικτική και άνετη καρέκλα γραφείου, ειδικά αν σκοπεύετε να κάθεστε σε αυτήν πολλές ώρες μέσα στην ημέρα».

Επιπλέον, η feng shui expert προτείνει έναν χώρο εργασίας που να εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες. «Ένα άλλο πρόβλημα στη διαδικασία του feng shui είναι ότι μοιράζεστε το γραφείο σας στο σπίτι και με άλλους ανθρώπους. Μάθετε να βάζετε υγιή όρια. Είχα πελάτες που μοιραζόντουσαν τον αποθηκευτικό χώρο των αρχείων τους με τα παιδιά τους. Αποτέλεσμα; Παιχνίδια, σχέδια ζωγραφικής και διάφορες εργασίες κατέλαβαν το σημείο, δημιουργώντας μια ακαταστασία που αποσπούσε τους ενήλικες και φυσικά περιόριζε τον συνολικό αποθηκευτικό χώρο.» 

Προσκαλέστε καλή ενέργεια και φως μέσα 

desk-of-the-window.jpg

Υπάρχουν μερικές αρχές του feng shui που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φέρετε περισσότερη ενέργεια στον χώρο σας. «Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή κυκλοφορία αέρα», τονίζει η Cerrano. «Όταν ο καιρός είναι καλός, μη διστάσετε να ανοίξετε τα παράθυρα και αν δεν μπορείτε, σκεφτείτε να αγοράσετε έναν καθαριστή αέρα (ειδικά αν το γραφείο σας στο σπίτι δεν έχει παράθυρα)». Επιπλέον, το να επιτρέπετε στο φυσικό φως να διεισδύει στο γραφείο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Sleep Medicine. Φροντίστε να βλέπετε την πόρτα χωρίς εμπόδια και να έχετε θέα προς τα έξω.