fbpixel

Search icon
Search
Feng Shui: 5 λάθη στη διακόσμησή σας που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια
INTERIORS

Feng Shui: 5 λάθη στη διακόσμησή σας που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια

Plus, οι κανόνες για να τα διορθώσετε


Η νέα χρονιά μάς ωθεί στο να αλλάξουμε τους χώρους του σπιτιού μας κι έτσι να απογειώσουμε τη διάθεσή μάς. Η θετική ενέργεια είναι από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να αποτυπωθούν στο προσωπικό μας περιβάλλον, αλλά πολλές φορές δε γνωρίζουμε πώς ακριβώς να το πετύχουμε μέσω της διακόσμησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη και τελικά να προσελκύουμε την αρνητικότητα, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζουν οι κανόνες του Feng Shui.

Ας δούμε ένα προς ένα αυτά τα λάθη, καθώς και τους τρόπους για να τα διορθώσουμε!

1. Ακαταστασία

Πρώτο και πιο βασικό, η ακαταστασία. Προφανώς και όταν το σπίτι σας είναι ακατάστατο δεν μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά, κάνοντας την καθημερινότητά σας μέσα σε αυτό λιγότερο πρακτική. Ο καινούριος χρόνος σάς δίνει την ευκαιρία να βάλετε σε τάξη το προσωπικό σας καταφύγιο, να απομακρύνετε τα περιττά αντικείμενα και όσα από αυτά δε χρειάζεστε πια.

Χρησιμοποιείστε κουτιά αποθήκευσης κι εκμεταλλευτείτε τις κενές επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Αποφύγετε να καλύπτετε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι ή πίσω από τις πόρτες, γιατί το Feng Shui λέει ότι έτσι είναι σαν να εμποδίζετε την καλή ενέργεια.

p61-1024x683.jpg
Photo: SFFS

2. Επιλέγετε σκούρα χρώματα

Το σπίτι μας λειτουργεί σαν το προσωπικό σας ησυχαστήριο. Ωστόσο, εάν έχετε καλύψει τις επιφάνειες με σκούρες αποχρώσεις, τότε αυτή η ηρεμία θα χαθεί. Ιδίως όταν ο χώρο σας είναι μικρός, τα bold χρώματα τον κάνουν ακόμα μικρότερο και καθόλου οικείο. 

Τα Feng Shui rules τονίζουν πως είναι ορθό να βάψετε τους τοίχους σας σε αποχρώσεις του γήινες και απαλές, όπως το λευκό, το μπεζ ή το ανοιχτό γκρι. Χαρίστε ένταση με πιο σκούρα έπιπλα, εάν το επιθυμείτε.

3. Επιλέγετε μαύρη πόρτα για την είσοδο

Όσο κομψή κι αν σας ακούγεται σαν ιδέα, καλό είναι να αποφύγετε το μαύρο χρώμα στην πόρτα της εισόδου. Σύμφωνα με τα όσα λέει το Feng Shui, μια τέτοια προσθήκη προσελκύει κακή τύχη στο σπίτι. Επίσης, καλό θα ήταν η πόρτα σας να κοιτάει προς τον βορρά, για περισσότερη θετική ενέργεια, ενώ φροντίστε να μην υπάρχει κάποιος καθρέφτης ακριβώς μπροστά από την πόρτα σας, κάθε φορά που την ανοίγεται.

Προτιμήστε το λευκό ή, εναλλακτικά, έναν ανοιχτόχρωμο τόνο του καφέ.

black-interior-doors.jpg
Photo: Snazzy Little Things

4. Δεν προσθέτετε φυτά

Η προσθήκη φυτών ενισχύει την παραγωγικότητα και τη ροή των χρημάτων. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε στον χώρο σας 1 με 2 φυτά, που συνδέονται άμεσα με το στοιχείο του ξύλου το οποίο κατ' επέκταση έχει σχέση με την ανάπτυξη, την αύξηση ευκαιριών και πλούτου, και τη δικτύωσή σας.

Προτιμήστε φυτά που αντέχουν στον χρόνο και που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ πότισμα.

5. Δεν αφήνετε χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού

Είναι σημαντικό στην αριστερή και δεξιά πλευρά του κρεβατιού μας να πρωταγωνιστεί ελεύθερος χώρος, ώστε να μη δημιουργείται οπτικός θόρυβος. Με αυτόν τον τρόπο αντανακλάται η επιθυμητή ισορροπία του yin και του yang και προάγει την αρμονική ενέργεια.

Toποθετήστε γύρω από το κρεβάτι σας ίση κατανομή αντικειμένων κι επίπλων, με στόχο την επίτευξη μιας αρμονικής ατμόσφαιρας.

pacific-house-interiors-sydney-alexander-co-dezeen-2364-col-26-852x1136.jpg
Photo: Dezeen
It's time for a makeover!