fbpixel

Search icon
Search
Τα viral φυτά της νέας χρονιάς για να εντάξετε από τώρα στην κατοικία σας
INTERIORS

Τα viral φυτά της νέας χρονιάς για να εντάξετε από τώρα στην κατοικία σας

Ανακαλύψτε τα it plants του 2024


Τα φυτά είναι το ιδανικό στοιχείο διακόσμησης για όλους εσάς που θέλετε να χαρίσετε στους προσωπικούς σας χώρους αίσθηση φρεσκάδας και καταπράσινες πινελιές. Μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές που θα κοσμήσουν το σπίτι σας και θα αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη. Παρακάτω, καταγράψαμε τα in plants της καινούριας χρονιάς.

Δείτε ποια είναι αυτά!

Calathea Orbifolia

calathea-orbifoliaa-480x480.jpg
Image source: Palasa

Γνωστή για τα εντυπωσιακά και με σχέδια φύλλα της, η calathea orbifolia ευδοκιμεί σε μέτριο φωτισμό και υψηλή υγρασία. Πρόκειται για ένα φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα βλέπουμε παντού τη νέα χρονιά. Εάν το επιλέξετε, να ψεκάζετε τακτικά τα φύλλα της ώστε να διατηρείται το χώμα σταθερά υγρό.

Alocasia Polly

shutterstock-1926476282.jpg

Μια super επιλογή, ιδανική για σπίτια με ελάχιστο φυσικό φωτισμό. To γεγονός αυτό οφείλεται στα ανθεκτικά φύλλα του φυτού alocasia polly, που ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο τελείωμά τους. Ένα απίστευτα ιδιαίτερο φυτό που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε και πολύ πότισμα - μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Pilea Peperomioides

pilea-peperomioides-480x480.jpg
Image source: Palasa

Τα φύλλα του pilea peperomioides είναι στρογγυλά και μοιάζουν με νομίσματα. Ένα φυτό που δε βλέπουμε συχνά, αλλά θωρείται ένα από τα viral του 2024. Ταιριάζει τέλεια σε κάθε στιλ σπιτιού, χρειάζεται λίγο φωτισμό και πότισμα μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή.

Bonsai Trees

shutterstock-1631346244-1.jpg

Το bonsai είναι από τα πιο διάσημα φυτά για τη διακόσμηση του σπιτιού και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γοητεία του. Μάλιστα, λέγεται ότι ανήκει στα τυχερά φυτά και ότι φέρνει θετική ενέργεια στους χώρους, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα. Κάθε είδος χρειάζεται διαφορετική φροντίδα, γι' αυτό πριν το επιλέξετε πληροφορηθείτε για τις απαιτήσεις του καθενός.

Snake Plant

snakeplant-1.jpg

Γνωστή και ως snake plant, η σανσεβιέρια σε αντίθεση με την ορχιδέα δε χρειάζεται πολλή περιποίηση. Εντυπωσιάζοντας με την ποικιλία που φέρει από την παλέτα των πράσινων χρωμάτων, μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι και να διατηρηθεί για τεράστιο χρονικό διάστημα εφόσον χαρακτηρίζεται για την αντοχή της μέσα στον χρόνο. Υποστηρίζεται πως έχει μια συγκεκριμένη ενέργεια απέναντι στις απειλές και προστατεύει τους κατοίκους του σπιτιού στο οποίο τοποθετείται από την αρνητική αύρα. 

Traveler's Palm

shutterstock-2325514989.jpg

To traveler's palm μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα statement κομμάτι στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Και αυτό γιατί μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη γλάστρα και να φτάσει αρκετά μέτρα. Ξεχωρίζει για τα μεγάλα, πράσινα και γυαλιστερά φύλλα του, ενώ χρειάζεται αρκετό πότισμα και πολύ φως.

Spider Plants

shutterstock-1407665591.jpg

Minimal και, παράλληλα, εντυπωσιακά, τα spider plants, τα φυτά δηλαδή που μοιάζουν με αράχνη, επιστρέφουν στη μόδα το 2024, καθώς θεωρούνται εύκολα ως προς τη συντήρησή τους. Μπορούν να αντέξουν κάτω από διάφορες συνθήκες και να αναπτυχθούν σε πολλά σημεία. Είναι ιδανικά και για μπαλκόνια.

Rex Begonia

shutterstock-2135889121.jpg

Ίσως το πιο όμορφο και ξεχωριστό φυτό απ' όλα τα παραπάνω. Η rex begonia προτιμά την υψηλή υγρασία και τον έμμεσο φωτισμό, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για εσωτερικούς χώρους. Εάν θέλετε να το εισάγετε στο σπίτι σας, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε γωνιά αρκεί να φωτίζεται έστω και λίγο. Ποτίστε το μία με δύο φορές ανά εβδομάδα.