fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Fall beauty routine: Όλα όσα πρέπει να αλλάξετε ήδη από σήμερα

Γιατί η ομορφιά έχει τους δικούς της κανόνες


Fall beauty routine: Όλα όσα πρέπει να αλλάξετε ήδη από σήμερα

Το φθινόπωρο είναι ομόφωνα η αγαπημένη περίοδος πολλών ανθρώπων που ανάμεσα τους ανήκω και εγώ. Επιτέλους παίρνουμε μια αναστολή από το πολύ ζεστό καλοκαίρι και μια επανεισαγωγή σε όλες τις "ζεστές" συνήθειες που μας είχαν λείψει. Έτσι, καθώς επαναφέρουμε τα πουλόβερ και τα moto jackets στο μπροστά μέρος της ντουλάπας έτσι ακριβώς θα πρέπει και να αλλάξουμε τη beauty ρουτίνα μας. Η επιδερμίδα χρειάζεται αυτή τη μεταβατική περίοδο για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το χειμώνα που σίγουρα θα απαιτήσει τις δικές του αλλαγές. 

Με τα παρακάτω βήματα θα αντιμετωπίσουμε λοιπόν όλα τα beauty woes που φέρνει ο ξηρός αέρας και η πτώση της θερμοκρασίας. 
beauty-vic-hero-1200x802.jpg

1. Ενσωματώστε περισσότερη υγρασία 

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ξηρός αέρας σημαίνει πρόβλημα για το δέρμα μας, αλλά συχνά ξεχνάμε ότι η κεντρική θέρμανση σε εσωτερικούς χώρους προκαλεί επίσης πολύ μεγάλες αλλαγές. Με άλλα λόγια, το φθινόπωρο μπορεί να είναι η αγαπημένη μας εποχή, αλλά το δέρμα μας δεν είναι τόσο ενθουσιασμένο με το γεγονός ότι, έρχεται ο χειμώνας. Τους μήνες πριν από το πραγματικό κρύο, είναι σημαντικό να εστιάσου,ε στα προβλήματα που θα έχουμε και να ενσωματώσουμε έναν επιπλέον ενυδατικό παράγοντα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Άλλωστε, η υγρασία απορροφάται στο δέρμα μέσω μιας ποικιλίας διαφορετικών μοριακών δομών, πράγμα που σημαίνει ότι διαφορετικά σκευάσματα θα διεισδύσουν διαφορετικά στα διάφορα στρώματα του δέρματος για να αποδώσουν τα ενυδατικά τους οφέλη.

2. Εστίαση στην απολέπιση

Ο ξηρός αέρας οδηγεί στο ξηρό δέρμα, το οποίο οδηγεί σε απολέπιση, δυσφορία και άνιση εφαρμογή μακιγιάζ. Αν περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά για να απαλλαγείτε την περίσσεια νεκρού δέρματος που αναπτύσσεται σε ψυχρότερους μήνες, τότε θα χάσετε το "παιχνίδι" του skincare αδιαμφισβήτητα. Επιλέξτε ένα μείγμα χημικών και φυσικών απολεπίσεων για να φέρετε το νεκρό δέρμα στην επιφάνεια και να το καθαρίσετε.

face-wash-2-1561136582.jpg

3. Προσοχή με τη θερμοκρασία του νερού

Είναι αρκετά δύσκολο να αφήσουμε το ζεστό κρεβάτι και να αντιμετωπίσουμε τη δροσιά του φθινοπώρου, όσο οι μέρες γίνονται πιο κρύες. Έτσι, πολλές φορές καταφεύγουμε στο ζεστό νερό ως ανταποδοτικό κίνητρο. Το ζεστό νερό δυστυχώς προκαλεί stress στο δέρμα και ειδικά στο πρόσωπο. Το υπερβολικά ζεστό νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία διαταράσσει τη φυσική ισορροπία λιπαρών, προκαλώντας αφυδάτωση και παραγωγή επιπλέον ελαίων που μπορεί να οδηγήσει τελικά σε breakouts ακμής. 

4. Συμπληρώστε την έλλειψη ηλιοφάνειας

Σε αντίθεση με κάθε άλλη βιταμίνη από την οποία ωφελείται το σώμα μας, η βιταμίνη D δεν υπάρχει στα τρόφιμα που τρώμε. Το σώμα σας συνθέτει τη βιταμίνη D μέσω της έκθεσης στον ήλιο, η οποία γίνεται όλο και πιο δύσκολη το φθινόπωρο. Η βιταμίνη D ωφελεί μια πληθώρα σωματικών λειτουργιών - από σταθεροποίηση της διάθεσης έως την υγεία και τη ζωντάνια του δέρματός σας. Υποστηρίζει την ικανότητα του δέρματος να αποτρέπει τις ελεύθερες ρίζες χάρη στα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στη χημική της δομή και είναι επίσης ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες.

face-woman-skin.jpg

5. Ο λόγος στα μαλλιά

Η ζημιά που κάνει μια εποχή ξηρού αέρα στα μαλλιά, δυστυχώς, θα μείνει πολύ μετά την επόμενη άνοιξη αν δεν φροντίσουμε να την αντιστρέψουμε. Τα εύθραυστα μαλλιά και τα σπασμένα άκρα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με μερικές διορθώσεις. Πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μία φορά την εβδομάδα και βαθιά περιποίηση όσο συχνά τα χρειάζονται τα μαλλιά. Τα leave-in conditioners είναι ιδανικά αφού σφραγίζουν την υγρασία στους θύλακες των μαλλιών. 

 Nutrients full

Nutrients full

C-Firma™ Fresh Day Serum, Drunk Elephant, Sephora

BUY ME
 Eye hydration

Eye hydration

Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, Estée Lauder

BUY ME
 7 in 1

7 in 1

Λάδι Αντιγήρανσης 7 Δράσεων, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Take everything away

Take everything away

Exfoliating Rose Sugar Scrub, Lancome, Attica

BUY ME
 Clean me

Clean me

Cleansing Gel, Skinlabo

BUY ME
 Pore Purifying

Pore Purifying

Waso Satocane Pore Purify Scrub Mask, Shiseido, Hondos Center

BUY ME