fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα βρείτε το τέλειο foundation για το φθινόπωρο
MAKE UP

Έτσι θα βρείτε το τέλειο foundation για το φθινόπωρο

Αναθεωρήστε όλα όσα ξέρατε για τα προϊόντα που έχετε στο νεσεσέρ σας


Οι θερμοκρασίες έχουν αλλάξει εδώ και καιρό και για αυτό το λόγο είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε τι πρέπει να αλλάξετε στο makeup προϊόν που χρησιμοποιείτε περισσότερο, που δεν είναι άλλο από το foundation. Έτσι, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να "αντιμετωπίσετε" τη νέα σεζόν με φρέσκια εμφάνιση. Αρχικά, ξεκινήστε δίνοντας προσοχή στις αλλαγές του δέρματος. Για πολλούς ανθρώπους, το δέρμα τους, τους πιο δροσερούς μήνες γίνεται πιο ξηρό και επιρρεπές σε σκάσιμο και ξεφλούδισμα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσετε σε ένα πιο κρεμώδες foundation που προσφέρει περισσότερη ενυδάτωση από ό,τι οι τυπικές ελαφριές καλοκαιρινές φόρμουλες.

petiteknit-skincare-beauty-face.jpg
@petiteknit

Ωστόσο, εάν το δέρμα σας τείνει να παράγει περισσότερη λιπαρότητα καθώς η θερμοκρασία πέφτει, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είναι αφυδατωμένο και προσπαθεί να το αντισταθμίσει με την αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας. Εάν συμβαίνει αυτό, επαναφέρετε την ισορροπία αρχικά με την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, μια πλούσια ενυδατική κρέμα με κεραμίδια, κάτω από τη βάση σας μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση, την αποκατάσταση και την ανανέωση του δερματικού φραγμού, για μια πιο υγιή επιδερμίδα. Μόλις η κρέμα σας απορροφηθεί, τοποθετήστε το foundation.

Σκεφτείτε μια αλλαγή στην απόχρωση

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είχατε πάρει λίγο χρώμα στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το οποίο μπορεί να αναδείξει πιο κίτρινους τόνους στο δέρμα. Για να μην φαίνεται πολύ βαθύ και έντονο το foundation που χρησιμοποιείτε συνήθως, επιλέξτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση που θα αντικατοπτρίζει αυτήν την αλλαγή. Βέβαια, αν ήσασταν σχολαστικοί με την εφαρμογή του αντηλιακού σας, μπορεί ο λαιμός και το ντεκολτέ σας να έχουν πιο σκούρα απόχρωση από το πρόσωπο σας. Δοκιμάστε τη σκιά του foundation σε φυσικό φως και στις δύο περιοχές για να βεβαιωθείτε ότι η κάλυψη σας είναι ομοιόμορφη.

angelinalilienne-skin-beauty-face.jpg
@angelina.lilienne

Ενισχύστε τη λάμψη της επιδερμίδας

Μην υποθέτετε ότι επειδή το ο καιρός είναι πιο μουντός, το δέρμα σας πρέπει να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα. Φθινόπωρο δε σημαίνει απαραίτητα mat αποτέλεσμα στο δέρμα και επειδή και η επιδερμίδα σας τείνει να φαίνεται πιο θαμπή αυτή την εποχή, εσείς θα πρέπει να διατηρήσετε την ισορροπία με ένα foundation που θα δώσει μαργαριταρένιο αποτέλεσμα, και που θα τονώσει την επιδερμίδα κάνοντας της ένα instant glow. Αν δε θέλετε να αλλάξετε το foundation σας, τότε προσθέστε λάμψη σε μορφή πούδρας. Αυτό θα σας χαρίσει την πολυπόθητη λάμψη και θα ενσωματώσει χρωστικές που αντανακλούν το φως, και προσθέτουν ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα.  

Δημιουργήστε μια λεία βάση

Τα primer γίνονται ο δικό σας σύμμαχος για το φθινόπωρο, καθώς μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σε άλλη περίπτωση το foundation δε θα κάλυπτε. Σας βοηθούν στην ερυθρότητα, στην ξηρότητα και στους διευρυμένους πόρους. Εάν το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό αυτή την εποχή του χρόνου, επιλέξτε μια φόρμουλα που πέρα από τα υπόλοιπα οφέλη της θα σας παρέχει ενυδάτωση και θρέψη. Ένα καλό primer θα λειτουργήσει σαν "μαγνήτης" για το foundation, βοηθώντας το να παραμείνει ακίνητο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε πως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο κρύος αέρας απορροφά την υγρασία από το δέρμα αλλά και από τα προϊόντα που έχετε τοποθετήσει.

amanda-sand-skin-beauty-face.jpg
@amanda_sand

Αποφύγετε εντελώς το foundation

Εάν δεν απολαμβάνετε την ιδέα να επιλέξετε ένα πιο βαρύ και πιο κρεμώδες στρώμα βάσης, τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι "ξεγελάστε" την επιδερμίδα σας τοποθετώντας κάλυψη με ένα concealer το οποίο θα τοποθετήσετε πάνω στο ήδη καλά ενυδατωμένο δέρμα σας. Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, δε χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε μήπως λιώσει το μακιγιάζ. Έτσι, για να επιτύχετε μια ελαφριά αλλά πραγματική κάλυψη, κάντε blend το concealer σας στις περιοχές που το χρειάζονται περισσότερο – συνήθως κάτω από τα μάτια, γύρω από τη μύτη και το στόμα και σε τυχόν ατέλειες. Φυσικά, τοποθετήστε το με ένα πινέλο ανάμιξης για να φανεί το αποτέλεσμα πιο φυσικό και, στη συνέχεια, απλώστε μια ημιδιαφανή πούδρα.

Κεντρική φωτογραφία: @cristinasurdu