fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Beauty hack: Πώς θα κάνετε το foundation να μοιάζει με το δέρμα σας και όχι σαν make up

Μπορείτε πάντα να έχετε το flawless αποτέλεσμα που επιθυμείτε


Beauty hack: Πώς θα κάνετε το foundation να μοιάζει με το δέρμα σας και όχι σαν make up

Αν επιθυμείτε να σας κάνουν κομπλιμέντα για το υπέροχο δέρμα σας και όχι για το τέλειο μακιγιάζ, τότε αυτό το άρθρο σας αφορά. Έτσι, γι να αποκτήσετε φυσικό φινίρισμα χωρίς να φαίνεται πως έχετε βαφτεί υπερβολικά θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές που θα κάνουν το foundation να μοιάζει σαν πραγματικό δέρμα. Αλλάξτε τις τεχνικές σας, δείτε τι σας ταιριάζει και τελικά επιλέξτε πραγματικά το αποτέλεσμα που σας κάνει να λάμπετε, με τον πιο φυσικό τρόπο. 

tik-tok-new-trend-beauty.jpg

Κρατήστε ένα μέρος του δέρματος χωρίς foundation

Αρχικά, εστιάστε την εφαρμογή σας στο κέντρο του προσώπου, τοποθετώντας το foundation στα πλαϊνά της μύτης, συνεχίστε με την κορυφή των μάγουλων σας και τέλος με την περιοχή κάτω από τα μάτια. Σταματήστε να εφαρμόζετε περισσότερο προϊόν μόλις φτάσετε στα μάγουλα. Από εκεί και πέρα, απλώς αναμείξτε ό,τι υπάρχει ήδη στο δέρμα σας. Το trick είναι ότι όταν αποφεύγετε να τοποθετήσετε foundation στο μπροστινό μέρος της μύτης, τότε η προσοχή πέφτει εκεί και είναι σαν να μη φοράτε καθόλου μακιγιάζ. Παρόλα αυτά το δέρμα σας εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο.

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι το τελείωμα και όχι για την εφαρμογή

Το foundation πρέπει να μοιάζει με το δέρμα σας και όχι με μακιγιάζ. Ένα χρήσιμο tip, λοιπόν, είναι να μη χρησιμοποιείτε foundation για να απλώσετε το προϊόν, αλλά να το κάνετε με τα δάχτυλα σας. Βάζοντας αυτό το προϊόν στο τέλος θα πετύχετε να ενώσετε το τελικό αποτέλεσμα, με τον πιο φυσικό τρόπο. Έτσι, αφού το έχετε τοποθετήσει, ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου και ξεκινήστε να το "δουλεύετε" χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας. Έτσι, δε θα "καθηλώσετε" το προϊόν σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν νιώθετε ότι έχετε χρησιμοποιήσει πολύ ρουζ ή περίγραμμα, απλώς περάστε το με λίγο foundation και τελειώστε με το σφουγγαράκι. 

 Light

Light

MineralBlend Hydrating Fluid Foundation, Vichy, Attica

BUY ME
 Porcelain

Porcelain

Foundation Wake Up & Make UP, Dust & Cream

BUY ME
 Honey

Honey

Beauty Essentials Radiant Foundation SPF 15, Kiko Milano

BUY ME

Προετοιμάστε το δέρμα με μια συσκευή

Πριν περάσετε στο μακιγιάζ, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πείτε το "ναι" σε tools για το δέρμα. Αν και αποτελεί μια συνήθεια την οποία οι περισσότεροι θεωρούν χρονοβόρα, κάθε φορά που θα το τολμάτε είναι βέβαιο πως θα σας ανταμείβει. Θα εκπλαγείτε από το ποσό άμεσα μπορεί να αλλάξει η επιδερμίδα σας. Πως; Περνώντας απλώς πέντε λεπτά παραπάνω στο μπάνιο σας και χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο προσώπου ή μια συσκευή μικρορεύματος, θα δείτε τη διαφορά. Στη συνέχεια με το foundation, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια προσεκτική κάλυψη, ενώ αφήνετε το δέρμα να αναπνέει. Τέλος, μην το παρακάνετε με τις πούδρες και κάντε καλό blend στο τελικό αποτέλεσμα. 

beauty-accounts.jpg

Εφαρμόστε με στρατηγική 

Με τη σωστή εφαρμογή, μπορείτε να ξεγελάσετε το βλέμμα και όλοι να πιστεύουν ότι δεν φοράτε πολύ μακιγιάζ. Αρχικά, εφαρμόστε το foundation σας σε σημεία που το χρειάζονται περισσότερο –σε οποιεσδήποτε κοκκινίλες, ατέλειες ή σπυράκια- και από εκεί μπορείτε να δημιουργήσετε την κάλυψη σας όπως χρειάζεται. Ο γενικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε από το κέντρο του προσώπου σας και να "δουλέψετε" προς τα έξω, επιτρέποντας στη φυσική απόχρωση στο πλάι του προσώπου σας να παραμείνει ελεύθερη από προϊόντα. Είναι γνωστό πως το απόλυτα ομοιόμορφο και μονόχρωμα δέρμα δίνει την όψη υπερβολικού μακιγιάζ.