fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα αφαιρέσετε χρόνια από πάνω σας με το κατάλληλο makeup
MAKE UP

Έτσι θα αφαιρέσετε χρόνια από πάνω σας με το κατάλληλο makeup

Ακολουθήστε tips και tricks που όλοι λατρεύουν


Ενώ μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος ενάντια στη γήρανση μπορεί να σας κρατήσει μακριά από λεπτές γραμμές και ρυτίδες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και τα makeup tips που θα σας κάνουν να μοιάζετε νεότερες. Σίγουρα το μυστικό δεν κρύβεται στο να τοποθετήσετε περισσότερο makeup στο πρόσωπο σας αλλά στις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν την κάθε σας εμφάνιση να μοιάζει πιο λιτή και απέριτη από ποτέ. Το less is more είναι ένας κανόνας που σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμος. Για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το beauty look των ονείρων σας κάναμε την κατάλληλη αναζήτηση στα social media και βρήκαμε όλα όσα κάνουν τη διαφορά. Παρακάτω θα διαβάετε αυτά που ξεχωρίσαμε!

makeup-monochromatic.jpg

Ξεχάστε το περίγραμμα

Το contouring ήταν μια μεγάλη τάση αλλά τώρα όλοι οι makeup artists προτείνουν πιο καθαρές γραμμές. Παλιά ήταν trend το να υπάρχει σμίλευση των ζυγωματικών αλλά πλέον οι ειδικοί προτείνουν να "ανεβάσετε" το ρουζ και το bronzer ψηλότερα στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι μια ανανεωμένη, πιο νεανική εμφάνιση. Μάλιστα για να μην έχετε το cakey effect θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κρεμώδη προϊόντα.

Επιλέξτε ματ φόρμουλες

Ενώ οι λαμπερές φόρμουλες με υψηλή γυαλάδα μπορεί να έχουν πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, οι ματ φόρμουλες τείνουν να είναι πιο "επιεικές" με τις λεπτές γραμμές. Σύμφωνα με τους makeup artists όσο περισσότερη λάμψη έχει σε ένα προϊόν, τόσο πιο έντονοι θα φαίνονται οι πόροι και οι ρυτίδες.

Μην το παρακάνετε με την πούδρα 

Μια setting powder μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή όταν θέλετε να κάνετε το μακιγιάζ σας πιο εντυπωσιακό ωστόσο αυτό το προϊόν μπορεί πραγματικά να προσθέσει ένα βαρύ στρώμα στην επιδερμίδα κάνοντας τελικά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες πιο έντονες. Για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν σωστά τοποθετήστε το μόνο κάτω από τα μάτια για να διασφαλίσετε ότι το concealer θα παραμείνει στη θέση του. 

at-vanessawhite-makeup-looks-pastel.jpg

Μην χρησιμοποιείτε πολύ foundation 

Αν και είναι δελεαστικό να επιλέξετε ένα προϊόν με πλήρη κάλυψη η διάσημη makeup artist Mari Shten εξηγεί ότι η υπερβολική χρήση foundation μπορεί να τονίσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. «Μην χρησιμοποιείτε πολύ foundation, απλώς βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζεται ομοιόμορφα», λέει. «Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καλά ενυδατωμένο και προσθέστε λίγη λάμψη με λίγο επιπλέον ρούζ για να δημιουργήσετε μια πιο νεανική εμφάνιση».

Χρησιμοποιήστε το cream blush στρατηγικά

Ενώ το κρεμ ρουζ μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη πιο φυσικής εμφάνισης, είναι σημαντικό να προσέχετε τον τρόπο που το εφαρμόζετε. Το blending είναι το κλειδί για την επίτευξη ενός αψεγάδιαστου look. Επιλέξτε τους ροζ και ροδακινί τόνους πάνω από τα μήλα των μάγουλων και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο μακιγιάζ για να περάσετε το προϊόν και από το μέτωπο σας. Αυτό θα φέρει περισσότερο χρώμα στο πρόσωπό σας, διατηρώντας το μακιγιάζ σας λαμπερό και φρέσκο.

Αποφύγετε τη χρήση σκούρων σκιών ματιών

Ενώ ένα έντονο smokey eye μπορεί σίγουρα να εντυπωσιάσει, είναι καλό να μη χρησιμοποιείτε πολύ σκούρες σκιές καθώς τείνουν να λιώνουν εύκολα και να τονίζουν τις γραμμές κάτω από τα μάτια. Αντίθετα, επιλέξτε πιο ανοιχτόχρωμες και απαλές αποχρώσεις που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την εμφάνισή σας αψεγάδιαστη.

face-woman-makeup.jpg

Τονίστε τα χείλη σας με ένα μολύβι χειλιών

Το μολύβι χειλιών μπορεί να φαίνεται σαν ένα δύσκολο προϊόν στη χρήση, αλλά με αυτό μπορείτε να κάνετε θαύματα. Το μυστικό για την τέλεια εφαρμογή του στη γραμμή των χειλιών σας είναι να βεβαιωθείτε ότι η απόχρωση του μολυβιού είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα των χειλιών σας. Μόλις βρείτε την κατάλληλη απόχρωση τότε γεμίστε τα χείλη σας και ολοκληρώστε την εμφάνιση με ένα lip gloss.

«Σχεδιάστε» τα φρύδια σας με προσοχή

Ενώ τα γεμάτα και καθορισμένα φρύδια φαίνονται υπέροχα σε οποιαδήποτε ηλικία, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέξτε να τα σχηματίσετε καθώς είναι σημαντικό να διατηρήσετε την εμφάνισή σας φυσική. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα, απλώς θα πρέπει να μη το παρακάνετε.