fbpixel

Search icon
Search
Εποχή Αλεξανδρινού: Τι πρέπει να κάνετε για να είναι πάντα ανθισμένο
INTERIORS

Εποχή Αλεξανδρινού: Τι πρέπει να κάνετε για να είναι πάντα ανθισμένο

Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το γοητευτικό χειμωνιάτικο φυτό


Είναι γνωστό ως το λουλούδι του χριστουγεννιάτικου αστεριού. Διακρίνεται από κομψότητα και αριστοκρατική όψη, αποπνέοντας κάτι το βασιλικό και μεγαλοπρεπές. Το αλεξανδρινό ανθίζει από τα μέσα Νοεμβρίου έως τον Ιανουάριο και αποτελεί την απόλυτη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για κάθε κατοικία. Ξεχωρίζει για το πλούσιο φύλλωμα και τα κατακόκκινα φύλλα, τα οποία πολλές φορές τα συναντάμε και σε λευκό χρώμα. Με την κατάλληλη φροντίδα αυτό το υπέροχο χειμωνιάτικο φυτό θα κρατήσει καθ΄όλη τη διάρκεια των γιορτών, και ακόμη περισσότερο, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο κατά την επίσκεψή σας στο ανθοπωλείο ή το φυτώριο. Οι ειδικοί του Stars for Europe μας εξηγούν πως θα αναγνωρίσουμε τα φρέσκα και υγιή αλεξανδρινά και τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά του. 

Aς ρίξουμε μια ματιά σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τη φροντίδα του αγαπημένου φυτού!

Βρίσκουμε ένα ζεστό, φωτεινό και προστατευμένο μέρος 

shutterstock-1228697608.jpg

Τα αλεξανδρινά χρειάζονται φως για να ανθίσουν. Δεν τους αρέσει το κρύο ή τα ρεύματα. Στα καταστήματα πώλησης, τα φυτά θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα φωτεινό, ζεστό σημείο προστατευμένο από τα κρύα ρεύματα. Μείνετε μακριά από αλεξανδρινά που βρίσκονται στην είσοδο του καταστήματος που έχει ρεύμα, σε εξωτερικό χώρο σε αέρα ή θερμοκρασία μικρότερη των 15°C, ή ακόμα και σε σκοτεινές γωνίες του καταστήματος. Υπάρχει περίπτωση να έχουν υποστεί ζημιά που θα εμφανιστεί αργότερα, όταν τα φύλλα θα πέσουν.

Ποτίζουμε σωστά το φυτό μας 

Το χώμα των αλεξανδρινών δεν πρέπει να στεγνώνει τελείως, αλλά ούτε και να είναι έχει πολύ νερό. Η υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ζημιά στα αλεξανδρινά. Είναι εύκολο να ελέγξετε εάν το αλεξανδρινό σας έχει ποτιστεί σωστά: Απλά σηκώστε την γλάστρα για λίγο. Εάν είναι πολύ ελαφριά ή αρκετά βαριά, καλύτερα να αποφύγετε την αγορά του. Επίσης, καλύτερα να αποφύγετε φυτά που στο πιατάκι έχουν λιμνάζον νερό, γιατί μπορεί να έχει προξενήσει ζημιά.

shutterstock-521038906.jpg

Φροντίζουμε για τη σωστή συσκευασία κατά τη μεταφορά στο σπίτι

Για να είστε σίγουροι ότι το αλεξανδρινό σας θα αντέξει μέχρι να φτάσετε σπίτι ακόμα και με έντονο κρύο, θα πρέπει να το τυλίξετε καλά για τη μεταφορά. Τα καταστήματα στα οποία θα κάνετε τις αγορές σας πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη συσκευασία μεταφοράς, όπως είναι χαρτί για σωστό τυλιγμα.

Ας στολίσουμε με τον πιο κομψό τρόπο το αλεξανδρινό...

Δημιουργούμε ένα elegant calendar

gallery-1480078996-poinsettia-advent-calendar.jpg

Ο καλύτερος τρόπος, για να μετράμε αντίστροφα και στις φετινές γιορτές. Δημιουργούμε ένα ξύλινο επιτοίχιο ημερολόγιο με χριστουγεννιάτικες κάρτες, εντυπωσιακά αξεσουάρ και μικρές τσάντες δώρου.

Ο κατάλληλος στολισμός για το χριστουγεννιάτικο savoir faire

1480079396-poinsettia-table-decoration.jpg

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε το αλεξανδρινό μας και για το πιο κομψό χριστουγεννιάτικο art de la table. Τα κομμένα ποϊνσέτια αντέχουν τουλάχιστον μια εβδομάδα σε νερό ή υγρό αφρό λουλουδιών, αρκεί να βυθίζετε τα κομμένα στελέχη σε πρόσφατα βρασμένο νερό για 20 δευτερόλεπτα για να σφραγίσετε τον γαλακτώδη χυμό και στη συνέχεια σε κρύο νερό για 20 δευτερόλεπτα. Μπορείτε ακόμη και να τοποθετήσετε ένα πολύχρωμο κομμένο κλαδί poinsettia σε κάθε σερβίτσιο ή ακόμη καλύτερα, εάν το επιθυμείτε στο εσωτερικό των δαχτυλιδιών της χαρτοπετσέτας.

Γιορτινά στολίδια 

b-92001-1.webp

Μπορούμε να κατασκευάσουμε τις δικές μας κρεμάστες με τα αλεξανδρινά με πολλή φαντασία. Αναρτούμε λίγο σπάγκο σε όλο το δωμάτιο και χρησιμοποιήστε μίνι μανταλάκια για να στερεώσουμε διακοσμητικά όπως φυλλώματα, φωτογραφίες, χάρτινες χιονονιφάδες, χριστουγεννιάτικες κάρτες και μικροσκοπικά γυάλινα μπουκάλια.