fbpixel

Search icon
Search
Επισκεφθήκαμε τον ανανεωμένο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης που άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό
CITY VIBES

Επισκεφθήκαμε τον ανανεωμένο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης που άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό

Εικόνες βγαλμένες από παραμύθι, φιλόξενο κλίμα για τους φίλους του ανθρώπου, αύρα που έχει τον τρόπο να μένει αξέχαστη & τόσα άλλα που αξίζει να εξερευνήσετε


Τις πύλες του προς το κοινό άνοιξε και πάλι ο Ζωολογικός Κήπος της Θεσσαλονίκης, έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμεινε κλειστός εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και του lockdown, αλλά και την εκπλήρωση του νέου σχεδίου που έθεσε ο δήμος της πόλης και οι αρμόδιοι για την πλήρη ανανέωση των 33 στρεμμάτων όπου βρίσκονται τα ζώα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έως και πριν από λίγα χρόνια, το πάρκο που φιλοξενούνται διάφορα είδη ζώων μέσα σε έναν πραγματικό παράδεισο αποτελούσε το δεύτερο σημείο της πόλης που συγκέντρωνε πλήθος κοινού μετά τον Λευκό Πύργο. Σε αυτό ακριβώς στόχευσε και η διευθύνουσα ομάδα, η οποία θέλησε να επαναφέρει την αίγλη των παλιών χρόνων που το πάρκο ήταν το απόλυτο σημείο συνάντησης, χωρίς να εστιάζει σε συγκεκριμένα ηλικιακά επίπεδα, αλλά με τους μικρούς φίλους να το λατρεύουν λίγο παραπάνω. 

11-YWSJG.jpg

Παραμένοντας γεμάτοι αισιοδοξία και πίστη, οι αρμόδιοι φορείς που ανέλαβαν τη συνολική μεταμόρφωση αυτού του καταπράσινου κήπου που βρίσκεται στον Κέδρινο Λόφο της πόλης βασίστηκαν στην αγάπη του κόσμου και στην αρχική γλυκιά φιλοξενία των ζώων που προσέφερε άλλον αέρα στο αστικό τοπίο. Μαζί με την αύξηση των ζώων σε κάθε γωνιά του κήπου, πλέον ο επισκέπτης μπορεί να δει και να θαυμάσει τον εντυπωσιακό καταρράκτη που δεσπόζει και πάλι στην όλη όαση, ύστερα από χρόνια απουσίας του.

Με αφορμή την επαναλειτουργία του μοναδικού πάρκου στο είδος του που στεγάζεται στην πόλη μας, βρεθήκαμε εκεί, είδαμε από κοντά τα ξεχωριστά είδη ζώων που φιλοξενούνται & απολαύσαμε τι συνολική αύρα που αποπνέει το καταπράσινο σκηνικό!

Ξεκινώντας την περιήγησή μας, γρήγορα καταλάβαμε πόσο εύκολα μπορεί να λάβει άλλη μορφή το αστικό σκηνικό της πόλης, χάρη σε μερικά μόνο τετραγωνικά μέτρα και με το city life να αναβιώνει λίγο πιο κάτω. Μια άλλη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, που συγκεντρώνει όλα τα φυσικά στοιχεία και ποντάρει στην καταπράσινη όαση που ξεπροβάλλει από τα γκρίζα πεζοδρόμια και τα ψηλά κτίρια, είναι ανοιχτή για εσάς που επιθυμείτε να ξεφύγετε για λίγο από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας και να κάνετε δικές σας μερικές στιγμές που θα σας φέρουν σε άμεση επαφή με τη φύση και το ζωικό βασίλειο που ζει και αναπτύσσεται εντός αυτής, τη στιγμή που θα εξοπλιστείτε με την απαραίτητη ενέργεια που τόσο έχετε ανάγκη και τις ιδανικές εμπειρίες που θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας.

Υπό την «άγρια» γοητεία των πράσινων στοιχείων και των ήχων που ακούγονταν από τα ζώα που φιλοξενούνται, η όλη αύρα φάνταζε να είναι βγαλμένη από κάποιο tropical σημείο που εντοπίζεται στον χάρτη -εκτός Ελλάδας. Τόσο με τις παραμυθένιες εικόνες όσο και με το κλίμα φιλοξενίας που διαιωνιζόταν στην ατμόσφαιρα του εκεί περιβάλλοντος, μας δόθηκε από την αρχή η ευκαιρία να εντοπίσουμε μία από τις πολλές λίμνες στην οποία κατοικούν πτηνά που έχουν τον τρόπο να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους, δίχως καν να προσπαθούν. Φαίνεται πως η φύση μερίμνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να εξασφαλίσει όλα τα στοιχεία εντυπωσιασμού που ο κόσμος θα αντίκριζε κατάπληκτος.

1111.jpg
Ο εντυπωσιακός καταρράκτης

Εκεί, μπορεί κανείς να απολαύσει την παλέτα των χρωμάτων που συνθέτουν την εικόνα του τέλειου σημείου χαλάρωσης, με όλες τις μπλε γωνιές που έρχονται να συνδυαστούν με τις πράσινες επιφάνειες, οι οποίες μοιάζουν απέραντες και ας απέχουν ελάχιστα από τον δρόμο που κατακλύζεται από τη ροή των αυτοκινήτων. Κάπου ενδιάμεσα, ξεπροβάλλουν και τα αγαπημένα μας ζωάκια που είναι ό,τι πρέπει για να απαθανατίσετε μια στιγμή μαζί τους παίρνοντας στο χέρι τη συσκευή σας.

Ανηφορίζοντας, οι εικόνες μας έγιναν ακόμα πιο παραμυθένιες: μέσα από πέτρινες διαδρομές που οριακά διασχίζονταν εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και με ταμπέλες που μας υπενθύμιζαν όλα όσα δεν έπρεπε να διαφύγουν της προσοχής μας, ξαφνικά εμφανίζονταν οι «κατοικίες» της κάθε ομάδας ζώων που είτε μεγάλωσαν μέσα στον κήπο είτε βρέθηκαν εκεί στην πορεία της ζωής τους, βρίσκοντας τόσο στέγη όσο και συντροφιά. Αρχικά, αντικρίσαμε ένα μικρό κοπάδι από πανέμορφα ελάφια που φάνηκαν να ανταποκρίνονται στην ύπαρξή μας, σαν να έχουν προσαρμόσει τη δική τους καθημερινότητα με αυτήν των επισκεπτών που βρίσκονται στον χώρο. Η αλήθεια είναι πως μας έκανε τρομερή εντύπωση η τρυφερότητα η οποία τα χαρακτήριζε.

Με έναν ήχο δροσιάς να έρχεται σιγά σιγά στα αυτιά μας και να αυξάνεται όσο προχωρούσαμε, βρέθηκε μπροστά μας ο καταρράκτης με το τρεχούμενο νερό που, όπως μας ενημέρωσαν, είχε στεγνώσει για 15 ολόκληρα χρόνια εξαιτίας μιας βλάβης που είχε προκληθεί στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πλέον, το ορμητικό νερό τρέχει κανονικά και δίνει διάσταση στο όλο πανέμορφο σκηνικό.

12.jpg

Ακόμα, μια σειρά από ξύλινα παγκάκια που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του όλου πάρκου, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο επισκέπτης την ώρα που θα ολοκληρώσει την περιήγησή του και τη «γνωριμία» του με τα ζώα, καθώς εάν καθίσει σε αυτά θα έχει τη δυνατότητα να γεμίσει τις μπαταρίες του για περισσότερη βόλτα, στη οποία δε θα θέλει ούτε στιγμή να δώσει τέλος.

Bonus: Εντός του πάρκου υπάρχει και το μουσείο του ζωολογικού κήπου με βαλσαμωμένα ζώα, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε για να δείτε από κοντά τα άγρια είδη που είτε φιλοξενούνταν κάποτε στο πάρκο είτε έχουν ταξιδέψει από μακριά γι' αυτόν τον σκοπό.

Μια ιδανική εμπειρία που μπορεί να εξασφαλίσει υπέροχες στιγμές για κάθε ηλικία, απέχει κάτι παραπάνω από δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης και αδιαμφισβήτητα, θα επιθυμείτε να την επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά. Αξίζει, λοιπόν, να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη asap!

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες ειδυλλιακές φωτογραφίες του ανανεωμένου Ζωολογικού Κήπου της πόλης!

Info

Διεύθυνση: Άγιος Παύλος 554 38, δάσος Σέιχ Σου

Facebook: Ζωολογικός Κήπος Σέιχ Σου

Ώρες λειτουργίας: 

Σεπτέμβριος, 09:00 - 19:00 

Οκτώβριος, 09:00 - 18:30

Νοέμβριος - Μάρτιος, 09:00 - 16:30.