fbpixel

Search icon
Search
Ένα μοντέρνο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας με αύρα εξοχικού
INTERIORS

Ένα μοντέρνο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας με αύρα εξοχικού

Με την υπογραφή της Lila architect + designer


Οι νέοι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος των 125 τ.μ. στο Περιστέρι, ένα μοντέρνο ζευγάρι επιχειρηματιών, απευθύνθηκαν στο γραφείο της αρχιτέκτονα Λίλας Αθανασοπούλου, αρχικά, για τη διακόσμηση του διαμερίσματος.

Προέκυψαν όμως λειτουργικά προβλήματα χωροργάνωσης. Έτσι, από κοινού συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια καθολική ανακατασκευή του διαμερίσματος, που είχε εξαιρετικές προοπτικές βελτίωσης.

56a9547.jpg
H ξύλινη επένδυση δημιουργεί ενδιαφέρον στον διάδρομο του σπιτιού

Διατηρώντας μόνο την εξωτερική τοιχοποιία του διαμερίσματος, επαναπροσδιορίστηκαν κινήσεις και χρήσεις.  Γνώμονας ήταν από την αρχή οι ενοποιημένοι χώροι και η μοντέρνα αισθητική, χωρίς να θυσιαστεί η λειτουργικότητα, αφού το ζευγάρι απέκτησε πρόσφατα το πρώτο μωρό της οικογένειας.

Οι ιδιοκτήτες δε δίστασαν μπροστά στις, αντισυμβατικές κάποιες φορές, προτάσεις της διακεκριμένης αρχιτέκτονος, τόσο στην διακόσμηση όσο και στον σχεδιασμό των επίπλων και των ειδικών κατασκευών που απαιτήθηκαν. Μέσα από αυτές, η ταλαντούχα δημιουργός απέδειξε ότι δεν πρέπει κανείς να πατά σε πεπατημένες, για να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα, αλλά να σκέφτεται και... out-of-the-box!

56a9538.jpg
Ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης στο master bedroom

Ένα υαλοστάσιο στο ρόλο διαχωριστικού, μεταξύ σαλονιού και λοιπών χώρων, μεγαλώνει την κλίμακα του εσωτερικού. Παράλληλα, προσδίδει πολυτέλεια και αφήνει το φως να εισχωρήσει βαθιά από τη μοναδική τζαμαρία του σαλονιού, οριοθετώντας ταυτόχρονα τις κινήσεις.

Ισορροπώντας το ψυχρό με το οικείο στοιχείο, το τζάμι δημιουργεί ένα ενδιαφέρον mix and match μοτίβο, το οποίο, συνδυαζόμενο με την ξύλινη επένδυση καστανιάς στον τοίχο του διαδρόμου, είναι πραγματικά υπέροχο στην όψη και αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση.

56a9565.jpg
Ρομαντικές λεπτομέρειες στο παιδικό δωμάτιο

Η σύνθεση των ξύλων δημιουργήθηκε πρώτα ολόκληρη στο εργοτάξιο και κατόπιν τοποθετήθηκε ατόφια, ώστε να επιτευχθεί αρμονικό και ελεγχόμενο αποτέλεσμα ανάμεσα στις «φαγωμένες» τράβες και στην ιδιαιτερότητα των ρόζων τους. Στην σύνθεση αυτή δημιουργήθηκε μια κρύπτη-λινοθήκη σε όλο το ύψος της κατασκευής, που σύρεται προς τα έξω, πάνω σε ράουλα βαρέως τύπου, τραβώντας ένα παλιό, μεταλλικό εξάρτημα μηχανής καραβιού, ως πόμολο.

Μαύρο τζάμι χρησιμοποιήθηκε και στις πόρτες του WC ώστε να αποτελούν εικαστικό στοιχείο προς το καθιστικό και να δημιουργούν αντίθεση με τσιμεντοκονίες και ξύλινες επενδύσεις.

56a9559.jpg
Η custom made κατασκευή της ντουλάπας από ξύλο

Στην κουζίνα, που επιλέχθηκε να είναι άσπρη και λιτή, οι όγκοι αποθήκευσης χάνονται, χάρη στην ντουλάπα-κελάρι που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του χώρου.

Εκεί φιλοξενούνται όλα τα χρηστικά αντικείμενα (και πολλά ακόμη) που θα εκτείνονταν στις επιφάνειες, αφήνοντας το ροζ corian του πάγκου άδειο στο μάτι.

Σε όλο το διαμέρισμα δημιουργήθηκαν αποθηκευτικοί χώροι σε κάθε δυνατή θέση, όπως η 5 μέτρα μήκους ειδική κατασκευή ντουλάπας από securit τζάμι, στην είσοδο του διαμερίσματος και το δωμάτιο ντουλάπα στο κεντρικό υπνοδωμάτιο, ώστε να είναι δυνατή η κρυφή οργάνωση όλων των αντικειμένων της οικογένειας.

56a9558.jpg
Στο μπάνιο χρησιμοποιήθηκε τσιμεντοκονία σαν βασικό υλικό

About

Το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1999 από την Λίλα Αθανασοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ (NTUA). Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιδιωτικών έργων, ενώ δραστηριοποιείται και πειραματίζεται σ’ ένα ευρύ πεδίο κλίμακας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία και καταστήματα, αλλά και σχεδιασμό αντικειμένου.

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες εκθέσεις αρχιτεκτονικής και design. Επιπλέον,  άρθρα με έργα του γραφείου, έχουν παρουσιαστεί περιστασιακά σε ελληνικές εκδόσεις.

Στόχο αποτελεί η γνησιότητα και η μοναδικότητα, αποτυπωμένη σε κάθε έργο μέσα από την βιωματική δυναμικότητα του χώρου, προβάλλοντας συγκεκριμένα πρότυπα ζωής, έχοντας σαν γνώμονα την βιοκληματική και ενεργειακή αναβάθμιση των έργων αλλά και του interior design, μέσα από οικονομικές προτάσεις σχεδιασμού.

 www.architectlila.gr