fbpixel

Search icon
Search
Ένα μικρό εργένικο διαμέρισμα που χωράει τα πάντα και ποντάρει στο μαύρο χρώμα
INTERIORS

Ένα μικρό εργένικο διαμέρισμα που χωράει τα πάντα και ποντάρει στο μαύρο χρώμα

Mε την αρχιτεκτονική υπογραφή του Normless Studio


Μια μικρή κατοικία στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη των Σερρών έχει δημιουργηθεί με προσήλωση στις λεπτομέρειες και μια μοναδική ικανότητα να εξυπηρετεί όλες τις απαιτήσεις του ανθρώπου που διαμένει σε αυτό. Το διαμέρισμα των 84 τ.μ. βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το μόνο αίτημα του νεαρού ιδιοκτήτη προς την αρχιτεκτονική ομάδα ήταν να εφαρμοστούν οι σκούρες αποχρώσεις σε ένα βιομηχανικού τύπου εργένικο χώρο.

the-greek-foundation-dark-hued-flat-normless3-500x751-RdcXk.jpg

Για την κάλυψη των νέων αναγκών λοιπόν, το αρχιτεκτονικό γραφείο των Normless Studio προχώρησε σε μία πλήρη ανακαίνιση του διαμερίσματος με αφαίρεση της αρχικής τοιχοποιίας και επανασχεδιασμό των χώρων. Και το αποτέλεσμα ήταν ανεπανάληπτο. Τα δωμάτια απέκτησαν σύγχρονο χαρακτήρα ενώ κάθε γωνιά του σπιτιού είναι έτοιμη να υποδεχτεί μια νεωτεριστική ματιά.

Ο κεντρικός άξονας της κατοικίας είναι πλέον ένα - ουσιαστικά - ξύλινο κουτί γύρω από το οποίο αναπτύσσονται οι χώροι. Το σαλόνι και η ανοιχτή κουζίνα έχουν μεταφερθεί δίπλα στα μεγάλα μπροστινά ανοίγματα, ώστε να εκμεταλλεύονται το φυσικό φως που διαχέεται άπλετο, ενώ οι ιδιωτικοί χώροι βρίσκονται στο πίσω μέρος του διαμερίσματος. Η αποθήκη και το κοινόχρηστο μπάνιο ήταν «κρυμμένα» στο εσωτερικό και εξυπηρετούν αρκετά με τη θέση τους.

the-greek-foundation-dark-hued-flat-normless8-500x750-koo8N.jpg

Σαν ένα ιδιαίτερο one bedroom flat, διαθέτει ένα κύριο υπνοδωμάτιο που επικοινωνεί με την γκαρνταρόμπα και το ιδιωτικό μπάνιο μέσω μιας μεταλλικής συρόμενης πόρτας. Η μαύρη μελαμίνη είναι το κύριο υλικό για την ξύλινη επένδυση και τα έπιπλα, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι επιστρώθηκαν με κονίαμα Kurasanit χαρίζοντας μια αδρότητα που χαρακτηρίζει τους χώρους. 

the-greek-foundation-dark-hued-flat-normless6-CPoFa.jpg

Η νησίδα της κουζίνας σχεδιάστηκε επίσης ειδικά και είναι μια custom-made κατασκευή από ανοξείδωτα φύλλα, δίνοντας ένα πιο industrial στιλ στη συνολική ατμόσφαιρα. Τα μπάνια ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική αισθητική με φιμέ καθρέφτες, μεταλλικές μαύρες λεπτομέρειες και πλακάκια σε αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου, ακολουθώντας τη σκουρόχρωμη αισθητική που έχει ολόκληρο το σπίτι.

About Normless studio

Αποτελεί έναν χώρο συνύπαρξης της αρχιτεκτονικής με την κατασκευαστική διαδικασία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών, αναλαμβάνουν την επίλυση κάθε σχεδιαστικού θέματος, με γνώμονα τις μοναδικές ανάγκες του κάθε χρήστη. Από την κλίμακα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μέχρι το λεπτομερή design αντικειμένων, δημιουργούνται χώροι και κατασκευάζονται custom-made αντικείμενα με άρτιο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Φωτογραφίες: Giorgos Sfakianakis